onsdag 31 januari 2024

Iron Flame - Rebecca Yarros

Titel: Iron Flame 
Författare:
Rebecca Yarros
Språk:
Svenska
Serie:
Empyrén #2
Antal sidor:
841
Utgiven:
December 2023
Finns hos:
Bokus/AdlibrisBeskrivning från Goodreads:
UPPFÖLJAREN till 2023 års mest älskade romantiska fantasy!


Violet Sorrengails nya liv som drakryttare är mer utmanande än hon någonsin kunnat föreställa sig. Alla förväntade sig att hon skulle dö första året på skolan - hon själv också. Inte nog med att undervisningen är brutal och krävande - hon har dessutom fiender som gärna ser henne död. Med list och envetenhet överlever de utmaningar hon ställs inför och plötsligt har hon inte bara en, utan två drakar att handskas med.


Samtidigt som Violet försöker navigera i det kaos som är hennes nya vardag, pågår ett krig utanför skolans tjocka murar som närmar sig Basgiath med stormsteg. Allianser skapas, liv förloras, förrädare blir bundsförvanter. Snart upptäcker Violet att mäktiga personer inom Basgiath döljer en fruktansvärd hemlighet.

Kommentarer:
Iron Flame är uppföljaren till Fourth Wing och jag kastade mig över denna direkt efter jag läst klart Fourth Wing. Jag var lite nervös för att läsa den då jag hade sett så blandade recensioner om den, men jag hade inte behövt oroa mig för jag älskade Iron Flame minst lika mycket som Fourth Wing! Precis som första boken så var denna så beroendeframkallande och jag hade inte haft så mycket att göra och tänka på hade jag slukat denna på några dagar. Nu tog det lite tid att läsa den men det var inte alls bokens fel. Serien är inte alls perfekt, det kan jag hålla med om, men läsupplevelserna jag fått av dessa böcker har varit helt fantastiska och det är så roligt! Jag vet inte riktigt vad mer jag ska skriva, men jag älskar karaktärerna så mycket, världen är så intressant och handlingen bjöd på mycket spänning, kärlek och såklart drakar. Den här serien är mitt nya beroende helt klart. Nu blir det att längta ihjäl sig efter nästa bok. Jag behöver mer nu på en gång! 


Betyg 9/10


Tack Gondol för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...