onsdag 2 oktober 2019

Allt du gav mig var minnen - Adam Silvera

Titel: Allt du gav mig var minnen 
Författare:
Adam Silvera
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
348
Utgiven:
September 2019
Finns hos:
Bokus/Adlibris
Beskrivning från Bokus:
En hjärtskärande men samtidigt oemotståndligt vacker berättelse om sorg, smärta och kärlek.

När Griffins första kärlek och ex-pojkvän Theo dör i en drunkningsolycka är det som om hela världen imploderar. Trots att Theo flyttat till Kalifornien och börjat dejta Jackson hade Griffin aldrig tvivlat på att det skulle bli de två igen, när tiden var inne. Nu kommer det aldrig att bli så.

För att göra saker och ting ännu värre är Jackson den enda som förstår Griffins sorg och smärta. Men hur mycket de än öppnar sig för varandra fortsätter Griffin att famla allt djupare ner i den mörka avgrunden. Han förlorar sig själv i tvångstankar och destruktiva handlingar, och hemligheterna han bär på hotar att förgöra honom. Om Griffin någonsin ska lyckas ta sig upp över ytan igen måste han först konfrontera sina minnen, och lägga varenda hjärtskärande bit av pusslet som utgör hans liv.


Kommentarer:
Allt du gav mig var minnen är första boken av Adam Silvera som getts ut på svenska och jag har länge velat läsa något av honom.

Mina känslor fick verkligen åka bergochdalbana under bokens gång, det var så känslosamt.
Språket var lättsamt men så vackert och fullt av detaljerade beskrivningar.
Jag tycker att boken började bra och fångade mitt intresse men mitten var sedan var lite långsam och jag tappade intresset lite, för att sedan tycka om slutet.

Något jag gillade var att Silvera tar även upp psykisk ohälsa och OCD på ett bra sätt, och jag kände så med Griffin när han pratade om det. Hans sorg var också så bra beskriven och jag hade nästan velat ha näsdukar bredvid mig.
Det jag gillade bäst tror jag, var hur trovärdiga karaktärerna var. Alla hade sina brister och det var så intressant att läsa om på något sätt. Sedan måste jag nämna att jag älskade att Griffin var ett Harry Potter fan och Theo gillade Star Wars, det var en mycket trevlig och rolig detalj. 

Allt du gav mig var minnen var välskriven och bjöd på en känslosam läsning som inte kommer lämna mig i första taget!

Betyg 7,5/10

Tusen tack till Lavender Lit för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...