tisdag 15 oktober 2019

Skugga över månen - Annah Nozlin

Titel: Skugga över månen 
Författare:
Annah Nozlin
Språk:
Svenska
Serie:
Miras saga #1
Antal sidor:
289
Utgiven:
November 2017
Finns hos:
Bokus/Adlibris
Beskrivning från Bokus:
Hennes ögon skvallrar om en hemlighet som ingen vill veta.

Den föräldralösa flickan Mira blir återigen hemlös när hennes hus brinner ner och hon tvingas klara sig själv.
Trots att det är förbjudet dras hon till den yngsta prinsen av blodet Arkin Zain. Prinsen som göms undan av sin egen familj. 
Ett sekel har passerat sedan kriget mot kung Jalpesh och trädälvorna har lämnat de Nordliga kungadömena. Efter många år har två trädälvor nu återvänt. Kanske är det ödet, som stjärnorna styr, som gör att Mira följer med när prinsen rymmer från slottet i Kebca.

Storkonungen utfäster en väl tilltagen belöning till den som återlämnar hans son och det lilla sällskapet jagas genom skogarna. 
En skugga fördunklar månen och inte ens skogens vinterväktare vet vad det är, bara att skuggan är något som är djupt fel.


Kommentarer:
Skugga över månen är första boken i Miras saga och jag tyckte att den var jättebra, och det är nog min favorit att Nozlin än så länge!
Precis som i de tidigare böckerna jag har läst av Nozlin så var språket så fängslande och målande. Känslan i den här boken var också så sagolik och magisk.
Karaktärerna tyckte jag om, både huvudkaraktären Mira och även prinsen. Jag ville hela tiden veta vad som skulle hända och jag läste ut därför ut boken väldigt fort.

Skugga över månen bjöd på en fängslade och magisk läsning och jag ser fram emot att fortsätta med serien!

Betyg 8/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Trial of the Sun Queen - Nisha J. Tuli

Titel: Trial of the Sun Queen  Författare: Nisha J. Tuli Språk: Svenska Serie: Artefacts of Ouranos #1 Antal sidor: 324 Utgiven: Maj 20...