onsdag 9 oktober 2019

Mister - E.L James

Titel: Mister 
Författare:
E.L James
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
495
Utgiven:
Maj 2019
Finns hos:
Bokus/AdlibrisBeskrivning från Bokus:
E. L. James, succéförfattaren till bästsäljande Femtio nyanser-trilogin, kommer nu med en ny roman, med nya huvudpersoner, men självklart med riktigt mycket romance.


Huvudpersonerna är Maxim Trevelyan, en privilegierad och aristokratisk engelsman, och Alessia Demachi, en mystisk ung kvinna med musikaliska talanger och ett farligt förflutet. Maxims begär till Alessia utvecklas till en brinnande passion av ett slag han aldrig tidigare har upplevt. När Alessias förflutna hinner ikapp henne försöker Maxim desperat att skydda henne. Men även Maxim bär på en mörk hemlighet.

Kommentarer:
Mister är en ny bok av E.L James som jag var rätt så nyfiken på
men hade inga egentligen förväntningar. Jag blev faktiskt positivt överraskad, och det är alltid roligt att bli!

Handlingen var både intressant och hade mer djup än vad jag trodde. Den tar upp flera viktiga ämnen. Jag ville också hela tiden fortsätta läsa och språket var lättsamt och gjorde att läsningen flöt på bra. Det var dock lite för mycket av vissa scener för min del och jag hade velat ha mer fokus på hur karaktärerna kände för varandra. 

Karaktärerna var intressanta och trovärdiga. Jag tyckte om både Maxim (även om jag ibland störde mig lite på honom) och Alessia. Maxims personutveckling under bokens gång var dessutom riktigt bra, han växte mycket.
Alessia spelade också piano och det var en detalj jag tyckte om också.

Mister bjöd på en underhållande och lättsam läsning!

Betyg 6/10

Tusen tack till Nordstedts förlag för recensionsexemplaret!

4 kommentarer:

 1. Är den mera "romance"-fokuserad än erotisk? :D jag gillade inte Femtio nyanser. Vad gjorde betyget till just 6 av 10, istället för högre? Är lite nyfiken om man ska ge boken en chans eller om den är för lik Femtio nyanser :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mer romance än Femtio nyanser (jag gillade inte den heller, eller den var ok typ) men en hel del sexscener, vilket drog ner betyget för de kändes lite överdrivna.

   Radera
  2. Tycker du kan ge boken en chans :D

   Radera

Järnhanden - David Renklint

Titel: Järnhanden Författare: David Renklint Språk: Svenska Serie: Dolkbäraren #1 Antal sidor: 219 Utgiven: Mars 2022 Finns hos: Bokus...