måndag 14 oktober 2019

Träskkungens dotter - Karen Dionne

Titel: Träskkungens dotter 
Författare:
Karen Dionne
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
311
Utgiven:
November 2018
Finns hos:
Bokus/Adlibris





Beskrivning från Bokus:
Helena växer upp i en isolerad tillvaro långt ute i de vidsträckta träskmarkerna i övre Michigan. Hennes far lär henne allt om att överleva i det vilda. Hon lär sig spåra, jaga, fiska och hitta ätliga växter. Helena avgudar sin far och hon ringaktar sin kuvade mor. Men när Helena är tolv år inträffar en våldsam händelse som avslöjar sanningen om deras liv i träsket: att hennes far kidnappat hennes mor, som då var 14 år, och fört henne ut i träsket med våld. Helena är dotter till ett monster. När hon väl accepterat sanningen finns ingen återvändo. Hennes far måste stoppas och den enda som lärt sig hur man handskas med honom är hans dotter, Helena. Det blir en uppgörelse utan nåd. 


Drygt femton år senare lever Helena en ordnad småstadstillvaro med man och två döttrar. Ingen vet att hon bytt sitt namn, blekt sitt hår och förseglat sitt förflutna. Men så nås hon av nyheten att hennes far, kallad Träskkungen av pressen, rymt från delstatens högsäkerhetsfängelse. Hon vet att han flytt ut i träsket och att hon är den enda som kan hitta honom. Nu tvingas Helena använda allt hennes far lärde henne som barn för att hitta honom. Snart inser hon att han inte är på rymmen utan på jakt efter henne.

Kommentarer:
Träskkungens dotter är en thriller där vi får följa huvudkaraktären Helena i två parallella delar. Den ena är nutid och den andra är dåtid då man får veta mer om hennes uppväxt i träsket. Jag tyckte att det var riktigt intressant att få läsa om Helenas barndom i träsket.
Handlingen var spännande och jag älskade verkligen miljöbeskrivningarna som var så detaljerade och det var lätt att föreställa sig hur allt såg ut.
Det var bara något som gjorde att jag inte fastnade mer för boken, men jag vet ärligt inte vad det var, men den får ett betyg gillar och det är ju inte dåligt det heller.

Träskkungens dotter bjöd på en spännande läsning och jag tyckte att den var bra!

Betyg 6/10

Tusen tack till bokförlaget Nona  för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...