onsdag 27 juli 2022

Min syster, seriemördaren - Oynikan Braithwaite

Titel: Min syster, seriemördaren 
Författare:
Oyinkan Brathwaite
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
223
Utgiven:
Januari 2020
Finns hos:
Bokus/Adlibris

Beskrivning från Goodreads:
Med Femi blir det tre. Tredje gången räknas man som en seriemördare.>


När Korede hastigt måste lämna sin framdukade middag efter ett uppskakande telefonsamtal från sin syster, Ayoola, vet hon vad som väntas av henne: blekmedel, gummihandskar och nerver av stål. 

För tredje gången har Ayoola gjort sig av med en pojkvän under parollen "självförsvar", och för tredje gången måste Korede städa upp röran efter sin dödsbringande lillasyster. Korede vet att hon borde gå till polisen, inte minst för att bevara resten av Nigerias manliga befolkning, men hon älskar sin syster och blod är tjockare än vatten ... Åtminstone fram till den dag då Ayoola börjar dejta en läkare på det sjukhus där Korede arbetar som sjuksyster. Och inte vilken läkare som helst, utan den man Korede varit kär i ända sedan de först träffades. Hon är inte villig att låta honom möta döden genom en kniv i ryggen men att rädda honom skulle innebära att hon måste offra sin syster ...

Kommentarer:
Min syster, seriemördaren har jag varit nyfiken på länge och när den kom på bokrean i år kunde jag inte låta bli att köpa hem den och det dröjde inte länge förens jag plockade upp den och jag tyckte den var riktigt bra!

Den är olikt allt annat jag läst och den var en snabbläst historia men ändå hade den unika karaktärer som jag tyckte mycket om. Jag gillade syskonrelationen mellan systrarna väldigt mycket.
Jag håller tummarna för att vi får en fortsättning för jag läser gärna mer om dessa karaktärer!

Betyg 7/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...