måndag 25 juli 2022

Såg nåt då! - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Säg nåt då!
Författare:
Ida Ömalm Ronvall
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
221
Utgiven:
Maj 2020
Finns hos:
Bokus/Adlibris
Beskrivning från Goodreads:
Adrian har alltid varit utanför, längst ner i hierarkin. Som tur är har han i alla fall sin bästa kompis Emma vid sin sida. Men precis innan de ska börja nian bestämmer sig Emma för att de inte ska umgås mer. Hon vill ha en förändring, och det verkar innebära att Adrian måste bort, eftersom töntighet smittar. Och plötsligt är Adrian ensammast i världen.

Samtidigt dör Adrians mormor och när höstlovet närmar sig bestämmer Adrian sig för att åka och hälsa på sin morfar i Luleå. Mest för att slippa ett ensamt lov i Örnsköldsvik och mammas frågor om varför Emma aldrig hälsar på längre.

I Luleå träffar Adrian Vega, som är hans raka motsats. Hon är social, rolig och spontan. Det sprakar mellan dem, förälskelsen är omedelbar. Men det finns ett problem -- Vega tror att Adrian är som hon. Vad kommer hända när hon får veta att Adrian egentligen är ... ingenting?

Kommentarer:
I säg nåt då! får vi träffa Adrian som åker och hälsar på sin morfar i Luleå och jag gillade verkligen den norrländska miljön, det var så fint.
Karaktärerna var lätt att tycka om och handlingen var toppen. Det är mycket fokus på vänskap och utanförskap.
Jag hade älskat den här boken om jag läst den när jag var yngre, men nu gillade jag den och jag läser gärna mera av författaren!

Betyg 6/10
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

En av oss kommer dö ung - Astrid Billengren

Titel: En av oss kommer dö ung  Författare: Astrid Billengren Språk: Svenska Serie: - Antal sidor: 396 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: B...