torsdag 26 oktober 2023

Atlas paradoxen - Olivie Blake

Titel: Atlas paradoxen
Författare:
Olivie Blake
Språk:
Svenska
Serie:
Atlas#2
Antal sidor:
489
Utgiven:
Augusti 2023
Finns hos:
Bokus/Adlibris
Beskrivning från Goodreads:
Ödet är ingen slump, det är ett val


Sex unga magiker fick sin livs chans. Fem blev medlemmar av samfundet. Nu ställs de inför ett livsavgörande val.


I den magiskt laddade uppföljaren till Atlas - De utvalda avslöjar de unga magikerna Alexandrinska Samfundet för vad det är: ett hemligt sällskap med planer på att stöpa om världen i grunden. Slutet på allt liv så som vi känner det är nära. För att överleva krävs kunskap, och för att få kunskap krävs samarbete. Men kommer de nya allianserna brista när gammal fiendskap väcks till liv?

Kommentarer:
Atlas paradoxen är uppföljaren till Atlas de utvalda som jag läste nyligen och tyckte mycket om, därför såg jag med spänning fram emot att läsa uppföljaren och levde den upp till förväntningarna?

Detta är en svår recension att skriva för jag känner mig så kluven i vad jag egentligen tyckte. Jag gillade boken, vissa delar tyckte jag mycket om men jag blev aldrig av med känslan att jag inte riktigt kom in i boken.
Jag hade svårt att hänga med i alla vetenskapsbitar och tyckte nästan att denna bok var lite svårare skriven än den första? Det var mycket text och boken kändes lite för lång på något sätt. Språket är ändå helt otroligt, författaren skriva, det kan hon.

Karaktärerna som jag tycke så mycket om att få följa i första boken, på något vis tyckte jag inte man fick lära känna dem lika mycket i den här boken, och det var tråkigt för jag gillade som sagt dem i första. Nu kanske det låter som att jag inte alls gillade boken, det gjorde jag, men det var mycket som gjorde att jag kände mig lite  kluven.

Atlas paradoxen bjöd på en välskriven läsupplevelse och även om jag kände mig lite kluven landar betyget på lite mer en ett gillar, och det är inte dåligt det heller. Jag ser fram emot att läsa den tredje boken när den släpps!

Betyg 6,5/10


Tack till Bokfabriken för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...