lördag 28 oktober 2023

Vedergällning - Sebastian Avindell

Titel: Vedergällning 
Författare:
Sebastian Avindell
Språk:
Svenska
Serie:
Östgötamorden #2
Antal sidor:
381
Utgiven:
Augusti 2023
Finns hos:
Bokus/Adlibris
 


Beskrivning från Goodreads:
Det är sommar och varmt i Linköping, men under ytan ruvar hat och motsättningar. Ett mordfall skakar stadsdelen Skäggetorp, och ett ogenomtänkt uttalande från myndigheternas sida blir den tändande gnista som sätter det utsatta området i brand. Snart rasar upploppen och de ditkommenderade poliserna hamnar i livsfara.

Kriminalinspektör Liv Larsson och kollegan Lars Fredriksson befinner sig inte i frontlinjen, men mordutredningen är krävande och de tampas med privata utmaningar på var sitt håll.

Våldsvågen och det påföljande tumultet visar sig vara en perfekt täckmantel för mord. När fler offer påträffas trappas läget upp, och utredarna börjar skönja ett mönster - de döda är alla kvinnor, med vissa karaktäristiska drag. Vem som står näst på tur är omöjligt att veta, men den förlamande skräcken att det skulle kunna vara någon i Lars eller Livs närhet vill inte släppa taget...

Kommentarer:
Vedergällning är andra boken i Östgötamorden och jag tyckte mycket om första boken, och denna bok var också riktigt bra!

Jag tycker att den här deckarserien sticker ut i mängden litegrann, då man verkligen lär känna karaktärerna på djupet, och jag gillar det. Karaktäerna kändes åter igen, väldigt realistiska.
Handlingen är sjävklart spännande och det är ett högt tempo genom hela boken och jag försökte lista ut hur det skulle gå, men hade så fel då handlingen tog lite oväntade vändningar precis som i första boken.
Språket var precis som i första boken, väldigt lättsamt och gjorde att läsningen flöt på bra.

Vedergällning bjöd på otroligt spännande läsning med realistiska karaktärer och jag ville inte lägga boken ifrån mig! Rekommenderas varmt!

Betyg 7/10


Tack Modernista för överraskningen! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...