måndag 16 oktober 2023

Bedårarna - Sandra Eklund

Titel: Bedårarna 
Författare:
Sandra Eklund
Språk:
Svenska
Serie:
-
Antal sidor:
427
Utgiven:
Augusti 2023
Finns hos:
Bokus/Adlibris

Beskrivning från Goodreads:
En grupp studenter vid Stockholms universitet experimenterar med attraktion och besatthet. De har utvecklat en hemlig verksamhet där klienter betalar stora summor pengar för att få äktenskap krossade eller rätt person förälskad.


När en ung kvinna hänger sig i sin älskares trädgård, inleder hennes syster Andrea en desperat kamp för att hämnas hennes död. Hon får oväntad hjälp av gruppen på universitetet och dras in i deras värld av förförelse och manipulation.


Den isolerade, känslomässigt avstängda Andrea blir det perfekta objektet när gruppens frontfigur Dario ska bevisa sin tes – att kärlek kan förändra saker inget annat rår på.


Bedårarna är en annorlunda, fängslande och mörk kärleksroman, som använder befintliga psykologiska teorier för att ge svar på grundläggande mänskliga frågor om kärlek.

Kommentarer:
Bedårarna är författarens debut och jag säger bara, vilket annorlunda läsupplevelse Bedårarna bjöd på!
Jag fastnade nästan direkt och sedan kunde jag inte lägga boken ifrån mig.
Karaktäerna kändes äkta och genomtänkta. Andrea var en fascinerade karaktär att få följa helt klart.

Handlingen är mörk, och liknar inget jag har läst om tidigare. Jag är lite svag för dark academia med universitet och hemliga sällskap och det finns i Bedårarna och det var otroligt intressant! Om man är intresserad av det mänskliga psyket kommer man säkert fastna för denna bok. Handlingen bjöd även på en  hel del oväntade vändningar vilket var så spännande.
Hoppas på att författaren kommer skriva fler böcker!

Bedårarna är den perfekta boken att plocka upp nu i höst, den är mörk och otroligt fängslande! En stark debut!

Betyg 7/10


Tack till HarperCollins Nordic för överraskningen! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Trial of the Sun Queen - Nisha J. Tuli

Titel: Trial of the Sun Queen  Författare: Nisha J. Tuli Språk: Svenska Serie: Artefacts of Ouranos #1 Antal sidor: 324 Utgiven: Maj 20...