onsdag 11 oktober 2023

De odödligas regler - Julie Kagawa

Titel: De odödligas regler 
Författare:
Julie Kagawa
Språk:
Svenska
Serie:
Edens blod #1
Antal sidor:
459
Utgiven:
April 2012
Finns hos:
Bokus/Adlibris
Beskrivning från Goodreads:
I en framtida värld styr vampyrerna.


Människorna är föda.


Och en person kommer att söka efter nyckeln till mänsklighetens räddning.


Allison Sekemoto håller sig vid liv i en vampyrstadsförort. På dagarna letar hon och hennes gäng efter mat. På nätterna är de maten.


Vissa dagar är Allies hat mot dem det enda som driver henne vampyrerna som gjort människor till kreatur som de tömmer på blod. Fram till den natten då hon själv attackeras och blir ett av monstren. För att överleva måste hon lära sig de odödligas regler, inklusive den viktigaste: Får du inget människoblod blir du snart galen.


Men så tvingas Allie fly ut i det okända, utanför stadsmurarna. Hon ger sig i lag med en tärd grupp människor som är på jakt efter en legend ett botemedel mot den sjukdom som dödat nästan hela mänskligheten och skapat de rabiata, de galna varelser som hotar både människor och vampyrer. Och snart måste Allie bestämma sig för vad och vem hon skulle kunna dö för.

Kommentarer:
De odödligas regler är en dystopi fast med vampyrer, och jag blev positivt överraskad av denna! Jag har gillat andra böcker jag läst av författaren men av någon anledning har denna fått vänta länge i hyllan.

Nu är den iallafall läst och jag tyckte mycket om den i början, gillade verkligen hur världen var uppbyggd och tyckte om huvudkaraktären Allison. Hon hade sina briser men var så stark och modig.
Dock var den lite småseg ibland men när det hände saker så var det ett högt tempo.

Jag är glad att jag har del två och del tre hemma och jag tänker inte vänta alltför länge innan jag plockar upp den!

Betyg 6,5/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...