måndag 23 oktober 2023

Den försvunna regnbågen - Zelda Falköga

Titel: Den försvunna regnbågen 
Författare:
Zelda Falköga
Språk:
Svenska
Serie:
Gala och Rory #1
Antal sidor:
32
Utgiven:
Oktober 2023
Finns hos:
Bokus/AdlibrisBeskrivning från Goodreads:
Följ med Gala och Rory på en färgsprakande regnbågsjakt! 

Ny Karma och Jonar-serie för åldern 3-6 


Efter flera dagar av regn tittar solen äntligen fram. Nu kan kinten Gala och daskusen Rory äntligen ta sig ut för att leka! Men någonting är fel ... Vart har regn bågen tagit vägen? 


En bit bort ser Gala och Rory en underlig filur som skyndar fram med en tung säck på axeln. Vännerna smyger efter den mystiska varelsen in i skogen och snart upptäcker de att säcken är fylld av färger. Filuren måste ha snott regnbågen! Gala och Rory bestämmer sig för att ta saken i egna händer och stoppa den fräcka tjuven innan ännu fler saker blir stulna.

Kommentarer:
Jag har tidigare läst några böcker i serien om Karma och Jonar och när jag fick förfrågan om att läsa den här nya serien som är riktade mot lite yngre barn tackade jag ja, och Den försvunna regnbågen var riktigt bra! Det var en härlig bok att läsa och jag tror många barn (och vuxna) kommer tycka om den. Det var roligt att få läsa mer om Gala och Rory, de är så spännande karaktärer och det är bra att man kan läsa lite om dem i början av boken.

Handlingen var både intressant och ganska lagom spännande, vem är den underliga figuren egentligen? Självklart måste jag nämna de vackra illustrationerna också, de var så färgglada och fina.

Den försvunna regnbågen var en underbar barnbok som jag varmt kan rekommendera, passar som sagt både till barn och vuxna!

Betyg 8/10


Tack till Bookmark förlag för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...