måndag 30 oktober 2023

Balkong med havsutsikt - Hanna Blixt

Titel: Balkong med havsutsikt 
Författare:
Hanna Blixt
Språk:
Svenska
Serie:
Leksand-sviten #3
Antal sidor:
286
Utgiven:
Maj 2022
Finns hos:
Bokus/Adlibris
 
Beskrivning från Goodreads:
Nora och Viktor ser fram emot sin lyxiga bröllopsresa i Karibien. Efter allt slit med galleriet i Tällberg längtar de efter att få njuta av varandras sällskap i värmen, omgivna av turkost hav på ett kryssningsfartyg. Med på resan följer deras bästa vänner, paret Vega och Kim. Men när vännerna kort efter ombordstigningen för en fnurra på tråden påverkas även stämningen mellan de nygifta. Orosmoln hopar sig över deras kärlekssemester och Noras hemlängtan vaknar till liv.


Mer än hundra år tidigare stiger Anders ombord på ett annat fartyg. Han har för andra gången tvingats begrava ett barn och bestämmer sig för att ge familjen en bättre framtid. Han lämnar sin fru och sitt ofödda barn i Insjön och tar jobb som kolare på ett skepp som korsar Atlanten. Målet är att ta sig till Amerika och skaffa en gård så att hans familj kan flytta efter. Medan varje tag med skyffeln för honom allt längre bort från sina älskade känner han också att återseendet närmar sig. Vad han inte vet är att skeppet, Titanic, är på väg mot sin undergång …

Kommentarer:
Balkong med havsutsikt är den tredje delen i Leksand-sviten och jag tyckte om det första två delarna och den här boken var ingen undantag, jag tyckte den var jättebra! Detta är feelgood när det är som bäst.

Boken bjöd på en härlig sträckläsning, jag ville bara fortsätta läsa och det målande och fängslande språket gjorde att läsningen flöt på mycket bra.
Jag gillade att läsa om Nora och Viktor men tyckte framförallt att läsa om dåtiden och Anders ombord på Titanic, det var otroligt intressant och spännande.

Balkong med havsutsikt bjöd på en charmig läsning med väldigt fina karaktärer och jag verkligen fram emot att läsa nästa del i serien snart!

Betyg 7,5/10

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...