tisdag 17 oktober 2023

Skymning - Walter Falk

Titel: Skymning 
Författare:
Walter Falk
Språk:
Svenska
Serie:
Höstlovstrilogin #1
Antal sidor:
219
Utgiven:
Oktober 2022
Finns hos:
Bokus/Adlibris
Beskrivning från Goodreads:
VÄNSKAP, SVEK OCH SNILLRIKA BROTT UNDER EN ENDA KVÄLL


Det är en av höstlovets kallaste kvällar. I Tofstaholms spöklika herrgård har en mörkklädd person brutit sig in genom källarfönstret för att stjäla en väldigt speciell tavla. Tavlan tillhör den unga grevinnan Fiona och är ett arv efter hennes far som just dött under mystiska omständigheter.


Alldeles i närheten har 13-årige Jakob precis stött på sin barndomsvän Hedvig. De har inte setts på två år, sedan den dagen då de slutade prata med varandra. Nu står de där i mörkret som två främlingar.


Samtidigt som Jakob försöker vinna tillbaka Hedvigs vänskap dras de in i en fartfylld jakt på den gåtfulla taveltjuven. Vem kan de egentligen lita på?

Kommentarer:
Skymning är första delen i höstlovstrilogin och jag tyckte mycket om den här boken! Den är skriven för barn mellan 9-12 år men jag tror att den även passar som högläsningsbok och även äldre barn (och vuxna!) kan tycka om den.

Handlingen var medryckande från första stund och sedan var det spänning genom hela boken. Det var också intressant att man fick läsa lite ur taveltjuvens perspektiv, och att det inte avslöjades vem det var förens de sista sidorna. Boken slutar dessutom med en cliffhanger så nu vill jag verkligen läsa nästa bok.

Karaktärerna kändes äkta och jag gillade vänskapen mellan Jakob och Hedvig, sedan är alltid trevligt när det är hund med också.
Dessutom är boken full av väldigt fina svartvita illustrationer som gjorde läsupplevelsen ännu bättre!

Skymning bjöd på en spännande lässtund och jag ser fram emot att läsa nästa bok i trilogin!

Betyg 7/10


Tack till Bookmark förlag för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...