torsdag 26 oktober 2023

Din Margot - Meri Valkama

Titel: Din Margot 
Författare:
Meri Valkama
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
439
Utgiven:
September 2023
Finns hos:
Bokus/Adlibris


Beskrivning från Goodreads:
När Viljas far dör 2011 hittar hon en hög med brev från någon som heter Margot. Under tiden hennes familj levde i Östberlin på 1980-talet hade fadern en hemlig passionerad relation med denna okända kvinna. Vem är hon? Och var hon anledningen till att föräldrarna skilde sig?


Vilja bestämmer sig för att leta upp Margot och återvänder till Berlin. Den förvandlade staden väcker liv i en del minnen, men de viktigaste verkar undfly henne. Sökandet efter Margot trasar sönder allt hon trodde sig veta om sina föräldrar och sin barndom.

Kommentarer:
Din Margot är en bok som fått fina recensioner bland annat på Goodreads och när jag fick förfrågan om att läsa den blev jag otroligt glad och såg fram emot att läsa den och jag tyckte om den här boken, mycket! Det är helt klart en stark berättelse.

Det tog ett tag innan jag riktigt fastnade i den, till en början förstod jag inte varför den blivit så hyllad men när pusselbitarna började ta falla på plats började jag tycka om den. Det är otroligt att detta är en debut, den är så välskriven och fängslande. Jag kunde inte släppa boken ifrån mig utan ville bara fortsätta läsa.

Språket var lättsamt och gjorde att läsningen flöt på bra och jag gillade Vilja som karaktär. Det var också otroligt intressant att få läsa tillbaka blickarna med Viljas pappa och få läsa hans historia.
Vi får läsa om Berlin före och efter Berlinmurens fall och det var också intressant.

Din Margot bjöd på en välskriven läsupplevelse och jag läser gärna mer av författarens i framtiden!

Betyg 7/10


Tack till Bazar förlag för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...