torsdag 31 oktober 2019

Bete sig - Linda Jones

Titel: Bete sig 
Författare:
Linda Jones
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
300
Utgiven:
September 2019
Finns hos:
Bokus/Adlibris/Omnible 




Beskrivning från Bokus:
Stinas värld rämnar när hennes föräldrar berättar att de ska skilja sig. Alla runt henne säger att hon ska vara glad att det hände nu när hon är vuxen. Men hur ska hon kunna vara glad när föräldrarna inte går att känna igen? Hur ska hon kunna vara glad när hon tvingas flytta från barndomshemmet och ingenting är som förut? Kompisarna planerar för jobb och barn och Stina förväntas göra samma sak. Men istället lämnar hon allt. Hon packar en ryggsäck med kläder och mat och tar bussen till en enslig stuga, precis vid foten av fjället. Men hur klarar man av att sköta en stuga, utan el och rinnande vatten, när ens armar är tunna som pinnar och ens händer utan valkar? Hur överlever man på mat som måste tillagas över öppen eld när man levt ett liv på micrade polarbröd? Och hur överlever man helt utan kontakt med omvärlden när man är van vid ett konstant scrollande?

Kommentarer:
Bete sig är författarens debut, och vilken debut det är!
Jag fastnade fort för språket som var så målande och vackert och jag
älskade alla miljöbeskrivningarna av Norrbotten och ville bara själv åka upp till Norrland. Jag gillade också att det var en del norrländska ord med, det var så roligt.

Huvudkaraktären Stina tyckte jag mycket om, och författarens lyckades beskriva känslor så pass bra att jag verkligen kände med Stina när hennes föräldrar berättade om skilsmässan. Jag kände allt Stina kände.

När det gäller handlingen så var det var så intressant att läsa om Stina som var så modig och att hon valde att lämna allt och flytta till en stuga mitt i skogen, vem hade inte velat göra det? Bara få vara och slippa all teknik. Jag tyckte om att boken var uppdelad i två tidslinjer, ena i nutid där Stina försöker få allt att fungera i stugan och den andra där man får läsa om det hände fram till tiden i stugan.
Det var även rätt så uppfriskande att Bete sig inte har någon romans utan istället är det fokus på Stina och hennes föräldrars skilsmässa.

Bete sig bjöd på en underbar och fängslande läsning i vackra Norrbotten med en stark huvudkaraktär. Rekommenderas varmt!

Betyg 8/10

Tusen tack till Vox by Opal för recensionsexemplaret! 

onsdag 30 oktober 2019

Spinning Silver -Naomi Novik

Titel: Spinning Silver 
Författare:
Naomi Novik
Språk:
Engelska
Serie: -
Antal sidor:
466
Utgiven:
Juli 2018
Finns hos:
Bokus/Adlibris / Omnible 




Beskrivning från Goodreads:
Miryem is the daughter and granddaughter of moneylenders... but her father isn't a very good one. Free to lend and reluctant to collect, he has loaned out most of his wife's dowry and left the family on the edge of poverty--until Miryem steps in. Hardening her heart against her fellow villagers' pleas, she sets out to collect what is owed--and finds herself more than up to the task. When her grandfather loans her a pouch of silver pennies, she brings it back full of gold.


But having the reputation of being able to change silver to gold can be more trouble than it's worth--especially when her fate becomes tangled with the cold creatures that haunt the wood, and whose king has learned of her reputation and wants to exploit it for reasons Miryem cannot understand

Kommentarer:
Spinning Silver var en bok som jag verkligen såg fram emot att läsa då jag tyckte mycket om Uprooted och jag älskar verkligen omslaget.

Tyvärr var den ingen bok för mig då jag inte alls fastnade för den.
Jag läste halva boken i fysiskt format och valde sedan att lyssna på ljudboken. Uppläsaren var bra men jag fastnade aldrig för ljudboken heller tyvärr.
Handlingen var långsam, vilket inte alltid är fel men jag fastnade inte för någon av karaktärerna heller.  Sedan gick boken så långsamt att läsa, det var bara inte en bok för mig.

Spinning Silver blev en besvikelse då jag trodde att det skulle vara en bok som jag skulle tycka mycket om men vi kom inte överens tyvärr.

Betyg 4/10

tisdag 22 oktober 2019

Albino - Mons Kallentoft & Anna Karolina

Titel: Albino  
Författare:
Mons Kallentoft & Anna Karolina
Språk:
Svenska
Serie:
Herkulesserien #6
Antal sidor:
330
Utgiven:
Oktober 2019
Finns hos:
Bokus/Adlibris/Omnible 




Beskrivning från Bokus:
Kriminalinspektör Zack Herry är tillbaka i ett rafflande actiondrama med ett rått Stockholm som fond.

En man hittas död i novembersnön intill en motionsslinga. Hans ena arm har huggits av vilket lett till att han förblött. Kort därpå kidnappas en kvinnlig modell. Båda offer är albiner. 


På Särskilda enheten försöker Zack Herry och hans kollegor förstå sambandet. Har den smutsiga handeln med albinokroppsdelar nått Sverige? Samtidigt dras Zack in i en alltmer komplicerad relation till Hebe, som kan vara hans syster. När hennes liv plötsligt hänger på honom händer det som inte får hända.

Kommentarer:
Albino är den sjätte delen i Herkulesserien och precis som de tidigare böckerna var Albino fartfylld, rå och framförallt spännande!

Miljöbeskrivningarna var så målade vilket gjorde att det var lätt att föreställa sig allt, och när det gäller karaktärerna så har jag haft lite svårt för Zack i tidigare böcker men för varje bok så har jag börjat tycka om honom mer och mer. Jag tycker även om att läsa om de andra karaktärerna också. 
Jag ville hela tiden veta vad som skulle hända och varje kapitel slutade så spännande vilket gjorde att jag inte kunde sluta läsa! 

Albino bjöd på en spännande och fartfylld läsning och nu längtar jag bara efter nästa bok!

Betyg 8/10

Tusen tack till Bookmark förlag för recensionsexemplaret! 

onsdag 16 oktober 2019

Råttkungen - Pascal Engman

Titel: Råttkungen 
Författare:
Pascal Engman
Språk:
Svenska
Serie:
Vanessa Frank #2
Antal sidor:
429
Utgiven:
September 2019
Finns hos:
Bokus/Adlibris/Omnible 





Beskrivning från Bokus:
En ung kvinna hittas död i sin lägenhet i Täby, knivhuggen över tjugo gånger i bålen. Polisinspektör Vanessa Frank tar sig an utredningen med en gäckande känsla av att det är något avgörande som inte stämmer. 


I svallvågorna av feminismens framgångar, breder ett digitalt nätverk av kvinnohatare ut sig. De kallar sig incels, får sin livsluft i internets mörkaste vrår och förenas i sin vilja att söka upprättelse från de kvinnor som aldrig bemödat dem en blick. När idé ska omvandlas till handling står många liv på spel.

Kommentarer:
Råttkungen är andra boken i serien om polisinspektör Vanessa Frank och då jag tyckt om allt jag har läst av Pascal Engman trodde jag att jag skulle tycka om Råttkungen också, och det gjorde jag verkligen!
Detta är min favorit av Pascal Engman, den var så bra!

Den var helt omöjlig att sluta läsa då varje kapitel slutade på ett sätt som gjorde att man bara ville fortsätta läsa, och det gjorde att jag läste ut boken väldigt fort.
Språket blir bara bättre och bättre för varje bok och det var fullt av detaljerade miljö och personbeskrivningar vilket gjorde att det var
lätt att föreställa sig allt som hände och jag hade gärna sett den här boken som film eller tv-serie.

Handlingen var precis som i Eldslandet både spännande, fartfylld och full av oväntade vändningar. Dessutom är fokus på mäns våld mot kvinnor, vilket är otroligt viktigt.
Det var roligt att få lära känna Vanessa Frank mer, och i den här boken fick man se lite andra sidor av henne, vilket jag uppskattade.
När det gäller de andra karaktärerna så kändes dem så trovärdiga och det gjorde att jag bara ville att de skulle gå bra för dem.

Råttkungen var bara så bra och den klättrar upp bland mina favoriter och den kommer inte lämna mig i första taget!

Betyg 8,5/10

Tusen tack till Bookmark förlag för recensionsexemplaret! 

tisdag 15 oktober 2019

Skugga över månen - Annah Nozlin

Titel: Skugga över månen 
Författare:
Annah Nozlin
Språk:
Svenska
Serie:
Miras saga #1
Antal sidor:
289
Utgiven:
November 2017
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Bokus:
Hennes ögon skvallrar om en hemlighet som ingen vill veta.

Den föräldralösa flickan Mira blir återigen hemlös när hennes hus brinner ner och hon tvingas klara sig själv.
Trots att det är förbjudet dras hon till den yngsta prinsen av blodet Arkin Zain. Prinsen som göms undan av sin egen familj. 
Ett sekel har passerat sedan kriget mot kung Jalpesh och trädälvorna har lämnat de Nordliga kungadömena. Efter många år har två trädälvor nu återvänt. Kanske är det ödet, som stjärnorna styr, som gör att Mira följer med när prinsen rymmer från slottet i Kebca.

Storkonungen utfäster en väl tilltagen belöning till den som återlämnar hans son och det lilla sällskapet jagas genom skogarna. 
En skugga fördunklar månen och inte ens skogens vinterväktare vet vad det är, bara att skuggan är något som är djupt fel.


Kommentarer:
Skugga över månen är första boken i Miras saga och jag tyckte att den var jättebra, och det är nog min favorit att Nozlin än så länge!
Precis som i de tidigare böckerna jag har läst av Nozlin så var språket så fängslande och målande. Känslan i den här boken var också så sagolik och magisk.
Karaktärerna tyckte jag om, både huvudkaraktären Mira och även prinsen. Jag ville hela tiden veta vad som skulle hända och jag läste ut därför ut boken väldigt fort.

Skugga över månen bjöd på en fängslade och magisk läsning och jag ser fram emot att fortsätta med serien!

Betyg 8/10

måndag 14 oktober 2019

Träskkungens dotter - Karen Dionne

Titel: Träskkungens dotter 
Författare:
Karen Dionne
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
311
Utgiven:
November 2018
Finns hos:
Bokus/Adlibris





Beskrivning från Bokus:
Helena växer upp i en isolerad tillvaro långt ute i de vidsträckta träskmarkerna i övre Michigan. Hennes far lär henne allt om att överleva i det vilda. Hon lär sig spåra, jaga, fiska och hitta ätliga växter. Helena avgudar sin far och hon ringaktar sin kuvade mor. Men när Helena är tolv år inträffar en våldsam händelse som avslöjar sanningen om deras liv i träsket: att hennes far kidnappat hennes mor, som då var 14 år, och fört henne ut i träsket med våld. Helena är dotter till ett monster. När hon väl accepterat sanningen finns ingen återvändo. Hennes far måste stoppas och den enda som lärt sig hur man handskas med honom är hans dotter, Helena. Det blir en uppgörelse utan nåd. 


Drygt femton år senare lever Helena en ordnad småstadstillvaro med man och två döttrar. Ingen vet att hon bytt sitt namn, blekt sitt hår och förseglat sitt förflutna. Men så nås hon av nyheten att hennes far, kallad Träskkungen av pressen, rymt från delstatens högsäkerhetsfängelse. Hon vet att han flytt ut i träsket och att hon är den enda som kan hitta honom. Nu tvingas Helena använda allt hennes far lärde henne som barn för att hitta honom. Snart inser hon att han inte är på rymmen utan på jakt efter henne.

Kommentarer:
Träskkungens dotter är en thriller där vi får följa huvudkaraktären Helena i två parallella delar. Den ena är nutid och den andra är dåtid då man får veta mer om hennes uppväxt i träsket. Jag tyckte att det var riktigt intressant att få läsa om Helenas barndom i träsket.
Handlingen var spännande och jag älskade verkligen miljöbeskrivningarna som var så detaljerade och det var lätt att föreställa sig hur allt såg ut.
Det var bara något som gjorde att jag inte fastnade mer för boken, men jag vet ärligt inte vad det var, men den får ett betyg gillar och det är ju inte dåligt det heller.

Träskkungens dotter bjöd på en spännande läsning och jag tyckte att den var bra!

Betyg 6/10

Tusen tack till bokförlaget Nona  för recensionsexemplaret! 

söndag 13 oktober 2019

Mellody Looh - födelsemärket - Gabriella P. Kjeilien

Titel: Mellody Looh - födelsemärket 
Författare:
Gabriella P. Kjeilien
Språk:
Svenska
Serie:
Mellody Looh #1
Antal sidor:
348
Utgiven:
Juni 2019 (denna utgåva)
Finns hos:
Bokus/Adlibris





Beskrivning från Bokus:
Vad gör du om du en dag får lära dig att du inte är den du trodde ... och den du egentligen är kanske inte är den du vill vara?

Märket på Erikas hals har alltid fått henne att känna sig annorlunda. När hon får veta att jorden inte är hennes hem och återvänder till planeten Lavida, en planet befolkad av varelser hon bara trott fanns i sagorna, hoppas hon på att äntligen få passa in. Men trots att hon har formskiftarnas märke verkar det inte vara det hon är. Krafterna hon bär inom sig är allt för mörka. Dessutom dras hon till en av de förvisade vampyrerna.

Hon kastas in mitt i en uråldrig strid mellan ont och gott där det är svårt att skilja vän från fiende, med ett öde som väger tungt på hennes axlar. De vill att hon väljer sida. Ett val som visar sig vara svårare än hon trott.

Kommentarer:
Mellody Looh - födelsemärket är första boken i serien Mellody Looh och jag tyckte att det var en riktigt bra start på serien. Jag visste inte riktigt vad jag skulle förväntade mig men jag blev verkligen positivt överraskad över hur mycket jag tyckte om den!

Jag fastnade på en gång för språket som var så målande och detaljerat, vilket gjorde att det var lätt att föreställa sig allting.
Världen som Kjeilien har skapat var så intressant då det finns alla möjliga sorters väsen, som jättar, älvor, troll, vampyrer, formstiftare och mycket mer! Jag uppskattade verkligen att det fanns med både en karta och ett register där alla raser och personer presenterades. Det var användbart under läsningens gång.

När det gäller karaktärerna så tyckte jag om huvudkaraktären Mellody, även om hon ibland tog lite förhastade beslut så kändes hon så vanlig på något sätt, och hennes karaktärsutveckling var riktigt bra. När det gäller de andra karaktärerna så tyckte jag verkligen om Triton, Rose och Leo. Rose var så badass, Leo så fin, och Triton så intressant. Jag ser fram emot att få lära känna alla karaktärerna mer i nästa bok.
Handlingen hade ett bra flyt framåt och jag ville hela tiden veta vad som skulle hända. 
Jag hade bara önskat lite mer action och spänning men det tror jag säkert kommer i bok två. 

Mellody Looh - födelsemärket var så bra och den klättrar upp bland mina favoriter och jag ser verkligen fram emot att läsa nästa bok riktigt snart för jag vill ha mer av dessa karaktärer!

Betyg 8,5/10

Tusen tack till Seraf förlag för recensionsexemplaret! 

torsdag 10 oktober 2019

Utanför ljuset - Annah Nozlin

Titel: Utanför ljuset  
Författare:
Annah Nozlin
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
58
Utgiven:
September 2019





Beskrivning från Goodreads:
En fängslande fantasy-novell om stark vänskap och lockelsen till mörkret.

Hangin och Jandrea tillbringar en stor del av sin lektionsfria tid i utkanten av Arivells stora uråldriga bibliotek. Där ute i mörkret finns bortglömda skatter av kunskap att bärga för de blivande kunskapsväktarna. De vet inte att något rör sig i periferin som borde få fortsätta vila i glömskans dunkel.


Kommentarer:
Utanför ljuset är en novell på 58 sidor som utspelar sig i samma medeltidsvärld som Miras Saga.
Jag fastnade fort för denna novell framfört allt eftersom den utspelar sig i ett uråldrigt bibliotek och det var så intressant och fängslande, och dessutom fanns det katter i biblioteket.

Handlingen bjöd på äventyr och en hel del spänning och tillsammans med Annah Nozlins vackra språk med detaljerade miljöbeskrivningar så var det lätt föreställa sig hur allt såg ut.
När det gäller karaktärerna så tyckte jag både Hangin och Jandrea men tyckte lite mer om Jandrea. Jag hade gärna lärt känna båda två lite bättre men jag tyckte ändå att man fick lära känna dem rätt så bra.

Utanför ljuset bjöd på en magisk och fängslande läsning och det enda jag önskade var ett den skulle varit längre för den lämnade mig med känslan av att jag ville veta mer!

Betyg 8/10

Tusen tack till Seraf förlag för recensionsexemplaret! 

onsdag 9 oktober 2019

Fall Into Fantasy 2019 - TBR

Imorgon 10/10 kl 00.00 drar läsaloten Fall Into Fantasy igång, som Iregnet håller i och självklart ska jag vara med. 
Det finns en del utmaningar som jag ska göra mitt bästa för att klara av men jag vill mest bara ha roligt och läsa böcker jag vill verkligen vill läsa. 


1. Läs en bok med ett omslag i färgskalan gul-orange-röd
Främlingen av Diana Gabeldon (en bok jag håller på och läser tillsammans med några andra på Instagram, den kommer inte bli utläst men jag vill fortsätta läsa den) 
2. Läs en bok av en favoritförfattare
Knäckarbanketten av Sara Bergmark Elfgren 
3. Läs en bok som utspelar sig i en annan värld
Utanför ljuset av Annah Nozlin 
4. Läs en bok vars huvudperson inte är en människa
Mellody Looh födelsemärket av Gabriella P. Kjeilien 
5. Läs en bok som utspelar sig innan 2000-talet
Stalking Jack the Ripper av Kerri Maniscalco 
6. Läs en bok som utspelar sig i framtiden
7. Läs en bok med något av följande ord i titeln: höst, regn, kyla, mörker (eller på engelska: fall, autumn, rain, cold, darkness) 

Förutom utmaningarna vill jag läsa Råttkungen av Pascal Engman och fortsätta läsa A Gathering of Shadows av V.E Schwab som jag också läser tillsammans med några på Instagram. Min tbr kanske ändras under tiden men jag ska satsa på att läsa dessa böcker iallafall. 



Mister - E.L James

Titel: Mister 
Författare:
E.L James
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
495
Utgiven:
Maj 2019
Finns hos:
Bokus/Adlibris



Beskrivning från Bokus:
E. L. James, succéförfattaren till bästsäljande Femtio nyanser-trilogin, kommer nu med en ny roman, med nya huvudpersoner, men självklart med riktigt mycket romance.


Huvudpersonerna är Maxim Trevelyan, en privilegierad och aristokratisk engelsman, och Alessia Demachi, en mystisk ung kvinna med musikaliska talanger och ett farligt förflutet. Maxims begär till Alessia utvecklas till en brinnande passion av ett slag han aldrig tidigare har upplevt. När Alessias förflutna hinner ikapp henne försöker Maxim desperat att skydda henne. Men även Maxim bär på en mörk hemlighet.

Kommentarer:
Mister är en ny bok av E.L James som jag var rätt så nyfiken på
men hade inga egentligen förväntningar. Jag blev faktiskt positivt överraskad, och det är alltid roligt att bli!

Handlingen var både intressant och hade mer djup än vad jag trodde. Den tar upp flera viktiga ämnen. Jag ville också hela tiden fortsätta läsa och språket var lättsamt och gjorde att läsningen flöt på bra. Det var dock lite för mycket av vissa scener för min del och jag hade velat ha mer fokus på hur karaktärerna kände för varandra. 

Karaktärerna var intressanta och trovärdiga. Jag tyckte om både Maxim (även om jag ibland störde mig lite på honom) och Alessia. Maxims personutveckling under bokens gång var dessutom riktigt bra, han växte mycket.
Alessia spelade också piano och det var en detalj jag tyckte om också.

Mister bjöd på en underhållande och lättsam läsning!

Betyg 6/10

Tusen tack till Nordstedts förlag för recensionsexemplaret!

tisdag 8 oktober 2019

Norrsken - Malin Falch

Titel: Norrsken
Författare:
Malin Falch
Språk:
Svenska
Serie:
Norrsken #1
Antal sidor:
168
Utgiven:
September 2019
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Bokus:
Följ med på en resa till det äventyrliga Norge. Sonja får en natt besök av en främmande pojke, som konstigt nog ändå verkar bekant. Han är från den andra världen och han tar henne med dit. De reser med norrskenet och kommer till ett Norge som inte är likt något vi är vana vid att se, men som likväl finns i alla oss som låter fantasin löpa fritt.


Kommentarer:
Norrsken köpte jag på bokmässan i år och om jag ska vara ärlig var det faktiskt mest för att jag fastnade för omslaget. Jag är som ni vet, svag för fina omslag och illustrationer.
Norrsken är en grafisk novell/seriealbum (jag vet aldrig skillnad på dessa) och det är inte heller ofta som jag läser böcker av norska författare så det var lite extra roligt.
Handlingen var både intressant och spännande och tillsammans med de fantastiska illustrationerna gjorde det läsupplevelsen ännu bättre. Karaktärerna tyckte jag också om och jag ser fram emot att lära känna dem bättre på nästa äventyr.

Norrsken bjöd på en fängslande och magisk läsning och jag ser fram emot att forsätta med serien! Jag hoppas de översätts snart.

Betyg 7/10
 

söndag 6 oktober 2019

Sorcery of Thorns - Margaret Rogerson

Titel: Sorcery of Thorns 
Författare:
Margaret Rogerson
Språk:
Engelska
Serie: -
Antal sidor:
456
Utgiven:
Juni 2019
Finns hos:
Bokus/Adlibris





Beskrivning från Goodreads:
All sorcerers are evil. Elisabeth has known that as long as she has known anything. Raised as a foundling in one of Austermeer’s Great Libraries, Elisabeth has grown up among the tools of sorcery—magical grimoires that whisper on shelves and rattle beneath iron chains. If provoked, they transform into grotesque monsters of ink and leather. She hopes to become a warden, charged with protecting the kingdom from their power.

Then an act of sabotage releases the library’s most dangerous grimoire. Elisabeth’s desperate intervention implicates her in the crime, and she is torn from her home to face justice in the capital. With no one to turn to but her sworn enemy, the sorcerer Nathaniel Thorn, and his mysterious demonic servant, she finds herself entangled in a centuries-old conspiracy. Not only could the Great Libraries go up in flames, but the world along with them.
As her alliance with Nathaniel grows stronger, Elisabeth starts to question everything she’s been taught—about sorcerers, about the libraries she loves, even about herself. For Elisabeth has a power she has never guessed, and a future she could never have imagined

Kommentarer:
Sorcery of Thorns hade jag bara hört gott om och jag såg fram emot att läsa den, men jag var faktiskt inte beredd på att jag skulle fastna för den som jag gjorde!
Den här boken har precis allt man kan önska!
Det finns en stark kvinnlig huvudkaraktär som vuxit upp i ett magisk bibliotek, och självklart älskar hon böcker också vilket alltid är ett plus!

Miljön är helt magisk och det kändes som en bladning av Harry Potter och Dragon Age ungefär.
Böcker kan prata och förvandlas till monster och är sorterade efter hur farliga dem är.
Nathaniel tyckte jag också så mycket om, och för att inte prata om Silas, Silas skulle jag kunna läsa en hel bok om!
Handlingen var spännande och fängslande och jag kunde inte sluta läsa!

Sorcery of Thorns var bara helt fantastisk och den kommer absolut att vara en av mina favoriet för i år, om inte favoriten!

Citat:
“Knowledge always has the potential to be dangerous. It is a more powerful weapon than any sword or spell.”

Betyg 10/10

lördag 5 oktober 2019

Stjärnfödd - Maria Wälsäter

Titel: Stjärnfödd
Författare:
Maria Wälsäter
Språk:
Svenska
Serie:
Doressa #2
Antal sidor:
370
Utgiven:
September 2019
Finns hos:
Bokus/Adlibris





Beskrivning från Bokus:
Att Isondra fortfarande lever är ett mirakel i sig. Nu slits hon mellan vem hon var, vem hon borde vara, och vem hon är, samtidigt som allt hon har jobbat så hårt för att bygga upp faller ihop runt henne. 

Till på köpet blir hon beskylld för ett brott hon inte har begått, av de hon trodde var hennes allierade. När ingen vill veta av varken Isondra eller hennes jämlikar har den långa, farliga flykten bara börjat. 



Mitt i allt kaos växer ett oförklarligt band fram, mellan Isondra och någon som hon verkligen inte vill ha med att göra. Bandet får sin näring ur uråldriga krafter som ingen riktigt förstår sig på, och än mindre rår på. Snart inser Isondra att varken Dorien eller Elysien är den verkliga fienden i den eviga kampen mellan ljus och mörker.

Kommentarer:
Stjärnfödd är uppföljaren till Avien som jag älskade och jag försökte att inte för höga förväntningar på Stjärnfödd då jag inte ville bli besviken men jag hade verkligen inte behövt oroa mig för jag älskade Stjänfödd ännu mer än Avien!
Jag fastnade på en gång och kunde sedan inte sluta läsa, och mina känslor fick åka berg och dal bana under bokens gång.

Handlingen var spännande och jag ville hela tiden veta vad som skulle hända. Det var också en hel del twister och oväntade vändningar som gjorde att jag inte kunde sluta läsa!
Den här boken är också lite mer mystisk och mörk än Avien och det gillade jag för det var så spännande.
Jag måste ännu en gång nämna hur otroligt fint, fängslande och målande språk Wälsäter använder. Det är så fullt av detaljer när det gäller miljöbeskrivningar, personbeskrivningar och framfört allt känslor. Hennes sätt att beskriva känslor är bara så bra.

Det var så roligt att få läsa om karaktärerna igen  Isondra, Zance, Lawine, Essie, Alexander, Benjamin, och alla andra karaktärer igen.
Essie och Lawine är två väldigt starka och modiga kvinnliga karaktärer och det gillar jag alltid att läsa om. Jag gillade också att läsa om deras vänskap med varandra och sedan är det såklart kärlek mellan vissa karaktärer och jag uppskattade att det inte är någon instalove här utan kärleken fick ta sin tid.
Jag gillar alla karaktärerna så mycket men min favorit karaktär är nog Zance då man fick lära känna honom bättre men jag gillar även såklart Isondra.

Stjärnfödd var helt fantastiskt bra och bjöd på ett fängslande och spännande äventyr fullt av magi, vänskap och kärlek! Om du inte har läst Avien än så gör det, du kommer inte bli besviken!

Citat:
" Frihet doftar lika drömskt som silverpeppar, vårsprickning och sommarregn gör tillsammans. Mitt hjärta skriker efter att smaka på frihet, på riktigt. Inte vara på flykt, inte behöva gömma mig, inte frukta att morgondagen inte kommer gry" 


Betyg 9/10

Tusen tack till författaren och Ebes förlag för recensionsexemplaret! 

fredag 4 oktober 2019

Karma och Jonar : Klipptrollen - Zelda Falköga

Titel: Karma och Jonar : Klipptrollen 
Författare:
Zelda Falköga
Språk:
Svenska
Serie:
Karma och Jonar #1
Antal sidor:
104
Utgiven:
September 2019
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Bokus:
ETT STORSLAGET ÄVENTYR I EN FANTASTISK VÄRLD 

Glimeria har i tusen år varit ett sagolikt vackert land. Men sedan Stendraken landade i bergen har himlen förmörkats. Allt oftare kommer drakens klipptroll till landets gårdar för att stjäla magisk stjärnglöd som de tar till draken. 

De två modiga barnen Karma och Jonar hamnar plötsligt mitt i äventyret. Eftersom deras familjer vägrar att samarbeta får de tillsammans tänka ut en plan för att överlista drakens klipptroll. 

Karma och Jonar handlar om det godas kamp mot det onda, om att våga och om att vara en bra vän.

Kommentarer:
Klipptrollen är första boken i serien om Karma och Jonar och jag måste börja med att säga att jag fullkomligt älskar illustrationerna i den här boken! Dem var så vackra och färgglada. Jag är lite svag för fina illustrationer i barnböcker, de gör alltid läsningen så mycket roligare. 

Jag tyckte om karaktärerna Karma och Jonar, speciellt Karma som var så modig och stark. Hon var dessutom duktig på att skjuta med pilbåge.
Det finns även en låt på spotify som handlar om Karma och Jonar som jag kan rekommendera att lyssna på.
Under bokens gång fick man även lite info om nya ord som t.ex. stjärnglöd och vad det används till och även varelserna som finns, som t.ex. enhörning och rint som är en korsning mellan räv och katt (så oerhört gullig).
Handlingen var intressant och ganska så spännande och även om jag hade en aning om vad som skulle hända så gjorde det absolut ingenting för jag tyckte att boken var så fängslande.

Karma och Jonar: Klipptrollen var fängslade och med underbara illustrationer och som passar både barn och vuxna och jag ser fram emot att fortsätta med serien!

Betyg 7/10
Tusen tack till Bookmark förlag för recensionsexemplaret! 

torsdag 3 oktober 2019

Oktober TBR

Just nu vill jag läsa precis allt i min bokhylla så det var lite svårt att välja ut min tbr för oktober. Här är iallafall de böcker som jag är mest sugen på att läsa just nu. 
Främlingen ska jag läsa med några andra på Instagram och det gäller även Skyward och A Conjuring of Light.  

Prästgårdens hemlighet av Tobias Söderlund 
Vingar av rök av Marcus Olausson 
Främlingen av Diana Gabeldon 
Mellody Looh födelsemärket av Gabriella P. Kjeilien 
Stjärnföd av Maria Wälsäter 
Råttkungen av Pascal Engman 
Monstret Frank av Mats Strandberg 
The Female of the Spieces av Mindy McGinnis 
Krama och Jonar av Zelda Falköga 
Skyward av Brandon Sanderson (ej med på bild) 
A Conjuring of Light av V.E Schwab (ej med på bild) 

Vad ska du läsa i oktober? 





Dubbelliv - Flynn Berry

Titel: Dubbelliv 
Författare:
Flynn Berry
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
235
Utgiven:
April 2019
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Bokus:
Gripande, intensiv uppföljare av författaren till prisade spänningsromanen Sargad

Claire är en hårt arbetande läkare som lever ett stillsamt liv i London. Hon är också dotter till en av Englands mest ökända misstänkta brottslingar, fast det är hon noga med att dölja. 

För nästan trettio år sedan bröt sig någon in i huset där Claire och hennes familj bodde. Barnflickan hittades brutalt mördad och Claires mamma var svårt skadad. Senare hittades Claires pappas bil övergiven med blodfläckar på sätet, men ingen har sett honom sedan dess. 

När polisen nu meddelar att hennes pappa har synts till rämnar Claires uppbyggda fasad. Hon vet inte om hon är dotter till en mördare eller till en oskyldig man, men hon är beredd att offra allt för att få reda på sanningen. 


Kommentarer:
Dubbelliv är författarns andra bok och jag hade nog inte plockat upp den om det inte var för att jag fick hem den som överraskning från förlaget.

Ni vet den där känslan när man hittat en riktigt spännande bok som inte går att lägga ifrån sig? Jag trodde att Dubbelliv skulle vara en sådan bok men tyvärr tyckte jag att boken var ganska så tråkig. Jag upplevde inte att det hände så mycket förens mot slutet som det äntligen blev lite spännande.
Jag vet inte om jag totalt missade något men jag tyckte som sagt att boken var ganska tråkig. Jag kanske hade lite för höga förväntningar eftersom det stod att den skulle vara ”andlöst spännande”.
Sedan blev jag lite förvirrad när det hoppade mellan olika tidsperioder och det inte stod någonstans vilken period det var.

Huvudkaraktären Clarie är dock en intressant karaktär att få följa och jag tyckte om henne. Språket var lättsamt och gjorde att läsningen ändå flöt på.

Dubbelliv var ingen bok för mig, men den var helt okej så den får ett svagt gillar i betyg. Den passar säkert andra personer bättre! Jag kanske bara förväntade mig något annat.

Betyg 5/10

Tusen tack till LB förlag för recensionsexemplaret! 

onsdag 2 oktober 2019

Allt du gav mig var minnen - Adam Silvera

Titel: Allt du gav mig var minnen 
Författare:
Adam Silvera
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
348
Utgiven:
September 2019
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Bokus:
En hjärtskärande men samtidigt oemotståndligt vacker berättelse om sorg, smärta och kärlek.

När Griffins första kärlek och ex-pojkvän Theo dör i en drunkningsolycka är det som om hela världen imploderar. Trots att Theo flyttat till Kalifornien och börjat dejta Jackson hade Griffin aldrig tvivlat på att det skulle bli de två igen, när tiden var inne. Nu kommer det aldrig att bli så.

För att göra saker och ting ännu värre är Jackson den enda som förstår Griffins sorg och smärta. Men hur mycket de än öppnar sig för varandra fortsätter Griffin att famla allt djupare ner i den mörka avgrunden. Han förlorar sig själv i tvångstankar och destruktiva handlingar, och hemligheterna han bär på hotar att förgöra honom. Om Griffin någonsin ska lyckas ta sig upp över ytan igen måste han först konfrontera sina minnen, och lägga varenda hjärtskärande bit av pusslet som utgör hans liv.


Kommentarer:
Allt du gav mig var minnen är första boken av Adam Silvera som getts ut på svenska och jag har länge velat läsa något av honom.

Mina känslor fick verkligen åka bergochdalbana under bokens gång, det var så känslosamt.
Språket var lättsamt men så vackert och fullt av detaljerade beskrivningar.
Jag tycker att boken började bra och fångade mitt intresse men mitten var sedan var lite långsam och jag tappade intresset lite, för att sedan tycka om slutet.

Något jag gillade var att Silvera tar även upp psykisk ohälsa och OCD på ett bra sätt, och jag kände så med Griffin när han pratade om det. Hans sorg var också så bra beskriven och jag hade nästan velat ha näsdukar bredvid mig.
Det jag gillade bäst tror jag, var hur trovärdiga karaktärerna var. Alla hade sina brister och det var så intressant att läsa om på något sätt. Sedan måste jag nämna att jag älskade att Griffin var ett Harry Potter fan och Theo gillade Star Wars, det var en mycket trevlig och rolig detalj. 

Allt du gav mig var minnen var välskriven och bjöd på en känslosam läsning som inte kommer lämna mig i första taget!

Betyg 7,5/10

Tusen tack till Lavender Lit för recensionsexemplaret! 

tisdag 1 oktober 2019

Bokmässan 2019 - Blogg mingel

I år var jag på bokmässan på fredagen och även på lördagen. På lördagen var jag inbjuden till Seraf förlags bloggmingel och det var så trevligt! Vi fick lyssna på Astrid Ahlberg som pratade om sin nya bok De svarta tornen, träffa och prata med författarna, träffa andra bokbloggare/bookstagrammare och så fick vi en riktig fin goodiebag. 



I goodiebagen var det ett örngott med #bookstagram, ett doftljus, en fjäderpenna, choklad, novellen Utanför ljuset av Annah Nozlin och Mellody Looh födelsemärket av Gabriella P Kjeilien. 

Tack för inbjudan Seraf förlag! 

American Panda - Gloria Chao

Titel: American panda 
Författare:
Gloria Chao
Språk:
Engelska
Serie: -
Antal sidor:
311
Utgiven:
Februari 2018 
Finns hos: Bokus/Adlibris





Beskrivning från Goodreads:
At seventeen, Mei should be in high school, but skipping fourth grade was part of her parents' master plan. Now a freshman at MIT, she is on track to fulfill the rest of this predetermined future: become a doctor, marry a preapproved Taiwanese Ivy Leaguer, produce a litter of babies.

With everything her parents have sacrificed to make her cushy life a reality, Mei can't bring herself to tell them the truth--that she (1) hates germs, (2) falls asleep in biology lectures, and (3) has a crush on her classmate Darren Takahashi, who is decidedly not Taiwanese.

But when Mei reconnects with her brother, Xing, who is estranged from the family for dating the wrong woman, Mei starts to wonder if all the secrets are truly worth it. Can she find a way to be herself, whoever that is, before her web of lies unravels?

Kommentarer:
Den här boken var bara så mysig, charmig och gullig! Jag lyssnade på ljudboken och uppläsaren var riktigt bra och jag gillade den väldigt mycket.
Jag tyckte om karaktärerna och handlingen var både underhållande och fängslande. Det var också ett stort fokus på familj och det tyckte jag också om.

American Panda var en riktigt charmig och mysig contemporary och den var en postiv överraskning!

Betyg 8/10

Nyårsfesten - Lucy Foley

Titel: Nyårsfesten Författare: Lucy Foley Språk: Svensk Serie: - Antal sidor: 340 Utgiven: December 2018 Finns hos: Bokus / Adlibris ...