måndag 28 september 2020

Den som flyr vargen - Sara Dalengren

Titel: Den som flyr vargen 
Författare:
Sara Dalengren
Språk:
Svenska
Serie:
Flocken #4
Antal sidor:
326
Utgiven:
September 2020
Finns hos:
Bokus/Adlibris
 




Beskrivning från Goodreads:
När Flocken sträcker ut en hjälpande hand åt en kvinna på flykt ställs Igor inför ett svårt val. Att skydda henne från monstret hon flyr ifrån eller från monstret han bär inom sig. 


För Linda är friheten äntligen inom räckhåll. Men när oron hon burit på i så många år ger vika, vaknar nya känslor till liv. Känslor hon varken vill eller kan ignorera... 


Den som flyr vargen är en paranormal romance om att slå sig fri, bekämpa sina rädslor och våga följa sitt hjärta.

Kommentarer:
Den som flyr vargen
är den fjärde boken i serien Flocken och den här serien blir bara bättre och bättre för varje bok!

Handlingen tog direkt och sedan kunde jag inte sluta läsa för det var så spännande, mystiskt och bara så bra. Jag älskar Dalengrens språk som är så fint och målande och fullt av detaljerade miljöbeskrivningar vilket gjorde att det var lätt att föreställa sig hur allt såg ut.
Karaktärerna har allihopa fångat mitt hjärta och jag vill bara att hela gänget ska må bra och att det ska gå bra för dem. Igor har blivit en riktigt favorit och även Anja.

Den som flyr vargen bjöd på en helt beroendeframkallande läsning och jag älskade varje sida! Bäst i serien hittills!

Betyg 9/10


Tusen tack till Seraf förlag för att jag fick förhandsläsa! 

lördag 26 september 2020

En helt vanlig familj - Mattias Edvardsson

Titel: En helt vanlig familj  

Författare: Mattias Edvardsson
Språk:
Svenska
Serie:
-
Antal sidor:
454
Utgiven:
Februari 2019
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Goodreads:
Hur långt skulle du gå för att skydda din familj? Och hur väl känner du egentligen dina barn?


De är en helt vanlig familj. Prästen Adam, juristen Ulrika och deras 19-åriga dotter Stella. De bor i en fin villaförort utanför Lund och på ytan tycks deras tillvaro perfekt. Men en dag raseras allt. Stella anklagas för mord och hamnar i häktet.


Kvar finns de förtvivlade föräldrarna som inte förstår vad som har hänt eller vad de ska ta sig till. De är båda beredda att göra allt för att hjälpa Stella, men frågan är bara om de egentligen känner sin dotter. Eller varandra.


Kommentarer:
En helt vanlig familj hade jag inga egentliga förväntningar på men det visade sig att jag blev positivt överraskad för den fångade mig från första sidan och sedan kunde jag knappt sluta läsa.

Handlingen var fängslande och riktigt spännande och det var riktigt intressant att vi fick läsa från tre olika perspektiv. Jag ville helat tiden veta vad som skulle hända.
Språket var lättsamt och flöt på bra under läsningens gång. 

Jag kommer helt klart vilja läsa mer från författaren i framtiden!

Betyg 8/10

torsdag 24 september 2020

A Place Called Perfect - Helena Duggan

Titel: A Place Called Perfect 
Författare:
Helena Duggan
Språk:
Engelska
Serie:
Perfect #1
Antal sidor:
368
Utgiven:
Augusti 2017
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Goodreads:
Violet never wanted to move to Perfect.


Who wants to live in a town where everyone has to wear glasses to stop them going blind? And who wants to be neat and tidy and perfectly behaved all the time?


But Violet quickly discovers there's something weird going on – she keeps hearing noises in the night, her mum is acting strange and her dad has disappeared.


When she meets Boy she realizes that her dad is not the only person to have been stolen away...and that the mysterious Watchers are guarding a perfectly creepy secret!

Kommentarer:
A Place Called Perfect är första boken i serien Perfect och är en middle grade serie (skriven för barn mellan 9-12 år). Jag älskar verkligen omslaget och jag hade en del förväntningar på denna bok då jag hört mycket gott om den.

Jag kan säga att jag inte blev ett dugg besviken utan jag tyckte att den var jättebra!
Språket var så fint och flöt på bra under läsningens gång.
Handlingen var spännande från första stund och det var sedan ingen tråkig stund någonstans. 


Jag gillade karaktärerna, speciellt Boy som var så intressant.
Handlingen var verkligen mystisk och fängslande och man visste aldrig vad som skulle hända härnäst. Gillar du middle grade får du inte missa A Place Called Perfect!

Betyg 8/10

onsdag 23 september 2020

Flickan från Terra - Cornelia Johansson

Titel: Flickan från Terra 
Författare:
Cornelia Johansson
Språk:
Svenska
Serie:
-
Antal sidor:
348
Utgiven:
Augusti 2020
Finns hos:
Bokus/Adlibris



Beskrivning från Bokus:
"Priya är arkeolog. Med sitt team besöker hon fjärran planeter och undersöker ruinerna från försvunna civilisationer. Under en utgrävning hittar Priya något häpnadsväckande, koordinaterna till människornas förlorade hemvärld. Nu kan hon bli den första människan på 50000 år som sätter sin fot på Terra. Men resan dit blir oändligt mycket farligare än hon tänkt, och väl där hittar de något helt oväntat. En flicka.


Flickan från Terra är en science fiction roman med färgstarka karaktärer, svekfulla intriger och mysterier som sträcker sig genom tiden.

Kommentarer:
Flickan från Terra är en science fiction roman och jag tycker alltid om att hitta nya svenska författare som skriver science fiction. Detta omslag är dessutom helt otroligt fint.
Flickan från Terra är författarens debut roman och jag tyckte att det var en riktigt bra debut.

Handlingen var spännande och hade hela tiden ett driv framåt, vilket gjorde att jag hela tiden ville fortsätta att läsa.
Språket var lättsamt och fullt av humor, vilket jag gillade.

Det är många karaktärer som vi får lära känna och som kommer från olika planeter och är av olika raser så ibland hade jag svårt att hålla i sär dem och hade uppskattat om det fanns ett personregister med i boken.
Något jag gillade lite extra var att det är många starka kvinnliga karaktärer med i den här boken, och jag tyckte mycket om att läsa om dem, speciellt Priya (som dessutom har det häftigaste yrket som helst).

Flickan från Terra bjöd på en spännande läsning med härliga karaktärer!

Betyg 6/10


Tusen tack till Fafner förlag för recensionsexemplaret! 

måndag 21 september 2020

Tilly and the Lost Fairytale - Anna James


Titel:
Tilly and the Lost Fairytales 
Författare:
Anna James
Språk:
Engelska
Serie:
Pages & Co #2
Antal sidor:
400
Utgiven:
September 2019
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Goodreads:
A magical adventure to delight the imagination. The curl-up-on-the-sofa snuggle of a series from a uniquely talented author.


Tilly Pages is a bookwanderer; she can travel inside books, and even talk to the characters she meets there. But Tilly’s powers are put to the test when fairytales start leaking book magic and causing havoc . . . 


On a wintery visit to Paris, Tilly and her best friend Oskar bravely bookwander into the land of fairytales to find that characters are getting lost, stories are all mixed-up, and mysterious plot holes are opening without warning. Can Tilly work out who, or what, is behind the chaos so everyone gets their happily-ever-after?

Kommentarer:
Tilly and the Lost Fairytales är andra boken i serien Pages & Co och jag fullkomligt älskade första boken och den här var minst lika bra som den första!

Handlingen är så charmig och stämningen är så magisk och fängslande. Språket är också riktigt fint och det är fullt av detaljerade miljöbeskrivningar vilket gör det lätt att föreställa sig hur allt såg ut.
Jag gillar verkligen karaktärerna också och jag behöver nästa bok nu! Gillar du middle grade får du inte missa denna serie för den är bara så fantastiskt bra!

Citat:
“Books aren't interested in who is reading them... A book will welcome any reader; any age, any background, any point of view. Books don't care if you can't understand every word in them, or if you want to skip bits or reread bits. Books welcome everyone who wants to explore them, and thankfully no one has ever worked out a way to stop that.”

Betyg 9,5/10

lördag 19 september 2020

Ord i djupaste blått - Cath Crowley

Titel: Ord i djupaste blått 
Författare:
Cath Crowley
Språk:
Svenska
Serie -
Antal sidor:
288
Utgiven:
Augusti 2019
Finns hos:
Bokus/Adlibris



Beskrivning från Bokus:
Rachel var länge hemligt förälskad i sin bästa vän Henry Jones. Dagen innan hon flyttade från Gracetown gömde hon ett kärleksbrev i Henrys favoritbok, i hans föräldrars bokhandel. Rachel väntade. Men Henry hörde aldrig av sig. 

Tre år senare - känslomässigt bedövad efter att hennes bror omkommit i en drunkningsolycka - återvänder Rachel till Gracetown. Hon ska arbeta ett år innan hon går om sista året i skolan och får jobb i bokhandeln, där hon nu tvingas arbeta med Henry, som hon helst aldrig velat träffa igen. 

Henry är glad över att Rachel är tillbaka och förstår inte varför hon är så kylig gentemot honom. Men så småningom börjar de komma varandra närmare igen. Livet går inte att styra och ibland är det outhärdligt. Men tänk om det finns ord, kärlek och andra chanser som gör att allt trots allt har mening?

Kommentarer:
Ord i djupaste blått såg jag fram emot att läsa då jag hade mycket gott om den och att det skulle vara fokus på just böcker gjorde mig riktigt nyfiken på att läsa den.
Tyvärr var denna bok inget för, vilket är tråkigt eftersom jag såg fram emot att läsa den.

Det gillade var det jag nämnde, att det är mycket fokus på böcker och läsning men när det gäller karaktärerna så fastnade jag tyvärr inte för någon av dem, och då jag behöver tycka om karaktärerna för att gilla en bok så drog det ner betyget.
Jag tyckte att karaktäerna kändes platta och ganska tråkiga om jag ska vara ärlig. Sedan var tempot i boken rätt så långsamt.
Språket tyckte jag också var lite ojämt, ibland väldigt fint och bland lite hattigt på något sätt.

Ord i djupaste blått var ingen bok för mig men om den låter intressant tycker att du ska plocka upp den, vem vet du kanske gillar den väldigt mycket?


Betyg 4/10


Tusen tack till Modernista för recensionsexemplaret! 

lördag 12 september 2020

Höstglöd - Gabriella P Kjeilen

Titel: Höstglöd 
Författare:
Gabriella P Kjeilen
Språk:
Svenska
Serie:
-
Antal sidor:
392
Utgiven:
September 2020
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Bokus:
En antologi fylld av varma känslor i fallna världar. 


Kliv ut i natten, bland rivande höstvindar och fallna världar. Där verkligheten omkring dig förvandlas till aska, och hopplösheten tar fäste. 


Om hela världen störtar samman i ett rasande inferno kan du finna hopp i famnen hos en älskade eller upptäcka kärleken i en själsfrände. För hat bekämpas med kärlek och när kylan sakta kryper på: tänd en glöd i höstens mörker.


Kommentarer:
Höstglöd är Seraf förlags andra novellsamling och denna gång är det fokus på dystopiska världar och kärlek och det var bara så bra! Det är den perfekta blandningen mellan spänning, mystik och kärlek.
Språket i alla novellerna var riktigt målande och vackert och jag ville hela tiden ha mer när en novell var slut.

Jag tyckte egentligen att alla novellerna var riktigt bra och starka på sitt sätt men mina absoluta favoriter var Förlorad av Sara Dalengren, Född till hjälte av Gabriella P Kjeilien, och Den vita ryttaren av Caroline Hurtig. Sedan tyckte jag riktigt mycket om Leva sovandes av Tara Turcinovic och Känslostympad av Emelie Beijer.

Höstglöd är den perfekta novellsamling att krypa upp i soffan med en filt och en kopp te i höst! Rekommenderas varmt!

Betyg 8/10


Tusen tack till Seraf förlag för att jag fick förhandsläsa! 

fredag 11 september 2020

Lönndörrens hemlighet - Hanna Blixt

Titel: Lönndörrens hemlighet 
Författare:
Hanna Blixt
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
126
Utgiven:
September 2020
Finns hos:
Bokus/Adlibris



Beskrivning från Bokus:
Sam vet att det är förbjudet att gå in i biblioteket, men nu tar han mod till sig och smyger in. Han fingrar på några av böckerna och råkar öppna en lönndörr som leder ner till en mörk grotta. Där hittar han ett mystiskt pussel med 24 siffror som glimmar av guld. Plötsligt är ingenting sig likt. I vilken tid har han egentligen hamnat? Vilka är pojkarna han sluter en pakt med och vem är den mystiska flickan från skeppsvraket?

Kommentarer:
Lönndörrens hemlighet är en julsaga på 24 kapitel och är skriven för barn mellan 6-9 år men den går utmärkt att läsa som vuxen och jag läste den i ett svep och den var så bra!

Jag kan bara säga att Hanna Blixt har gjort det igen! Hon har skapat ännu en barnbok som fångar en från första sidan och är både spännande och magisk!
Handlingen var så charmig och mysig och jag tyckte mycket om den magiska stämningen som fanns genom hela boken. Jag är svag för böcker som handlar om tidsresor, det är så spännande och det finns med i Lönndörrens hemlighet.

Språket var ännu en gång, målande och vackert och de korta kapitlen gjorde att man hela tiden ville fortsätta att läsa.

Lönndörrens hemlighet bjöd på en magisk och spännande läsning! Rekommenderas varmt!

Betyg 8/10


Tusen tack till Hanna Blixt & Bubo förlag för recensionsexemplaret! 




torsdag 10 september 2020

Striden - Helen Ekeroth

Titel: Striden
Författare:
Helen Ekeroth
Språk:
Svenska
Serie:
Drakberidaren #2
Antal sidor:
324
Utgiven:
April 2020
Finns hos:
Bokus/Adlibris
 


Beskrivning från Bokus:
Den svarta draken är väckt, och när kejsaren får veta det har Nuwa inget annat val än att lämna De svarta trädens skola och bege sig till huvudstaden.

Kejsarens palats är en ny värld med all sin prakt och maktspel och Nuwa vet inte vem hon kan lita på. Hotet från rebellerna och den uråldriga draken växer och kejsaren tar drastiska beslut för att besegra sina fiender och den mörka magin.

Men Nuwa vill inte vara en del i striden om makten. Hon måste göra det som ingen annan kan, väcka de tre drakarna som är kvar i Lyhrs borg. Bara det kan rädda magin i världen.

Kommentarer:
Striden är uppföljaren till Skuggan och är den andra boken i serien Drakberidaren.

Jag tyckte att Striden var jättebra! Handlingen tog tag direkt och det är drakar, strider, hemligheter, magi och mycket mer!
Som jag skrev i min recension om Skuggan så älskar jag världen som är inspirerad av Asien och miljöbeskrivningarna var fantastiska och den fina kartan som fanns i boken kom väl till användning flera gånger.
Jag gillar verkligen karaktärerna, speciellt Nuwa. Vi får även träffa nya karaktärer som jag också gillade och persongalleriet kom väl till hands.

Striden bjöd på en spännande läsning och jag längtar så efter att få läsa den tredje boken! Rekommenderas varmt!

Betyg 7,5/10


Tusen tack till Rabén&Sjögren för recensionsexemplaret! 

fredag 4 september 2020

De frostfödda - Emanuel Forsell


Titel: De frostfödda 
Författare:
Emanuel Forsell
Språk:
Svenska
Serie:
Berättelsen om Fimbullkriget #1
Antal sidor:
440
Utgiven:
September 2020
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Bokus:
Maktens runor ristas i blod.


Vänskap byts mot dolkhugg och pennor byts mot vässat stål när flera öden flätas samman. Gwyn Lordar tittar ner på sin fars döda kropp. Hertigdömet Fyrdham står utan regent och i en annan tid hade hon som förstfödd varit den rättmätige tronföljaren. Men nu blåser nya, dödliga vindar. Brutna löften och lik väntar.


Odár Baléyg samlar sina styrkor. Hans allierade har vänt honom ryggen och nu återstår en enda, blodig väg framåt. Världscirkelns tron ska bli hans. Krigets trummor ljuder över haven. När mörkret lagt sig över världen skall Fimbuls visa åter sjungas i natten.

Kommentarer:
De frostfödda är författarens debut och den är första delen fantasy serien Berättelsen om Fimbullkriget och jag tyckte att De frostföda var en riktigt lovande debut! Dessutom älskar jag omslaget!

Jag var fast redan efter prologen, handlingen tog verkligen tag direkt och jag ville bara hela tiden fortsätta att läsa!
Det är en mörk och tragisk värld och handlingen var rå, full av hemligheter och lögner och det var minst sagt spännande! 

Jag gillade språket som var målande och fullt av detaljerade miljöbeskrivningar vilket gjorde att det var lätt att föreställa sig hur allt såg ut.
Det är mycket som händer och det gäller att hänga med, ibland hade jag lite svårt att hänga med alla karaktärer och händelser men det beroende nog mer på mig än på boken.
Vi får träffa ett gäng karaktärer och ibland hade jag svårt att hålla i sär dem så karaktärsregistret längst bak i boken var användbart.
Jag tyckte om karaktärerna, speciellt Gywn.

De frostfödda
är den perfekta boken du om du gillar A Game of Thrones och vill ha en lite mörkare fantasy!  Rekommenderas varmt!

Betyg 8/10


Tusen tack till Darkness publishing för recensionsexemplaret! 

Nyårsfesten - Lucy Foley

Titel: Nyårsfesten Författare: Lucy Foley Språk: Svensk Serie: - Antal sidor: 340 Utgiven: December 2018 Finns hos: Bokus / Adlibris ...