lördag 19 mars 2022

Get a Life Chloe Brown - Talia Hibbert

Titel: Get a Life Chloe Brown 
Författare:
Talia Hibbert
Språk:
Engelska
Serie:
The Brown Sisters #1
Antal sidor:
373
Utgiven:
November 2019
Finns hos:
Bokus/Adlibris





Beskrivning från Goodreads:
Chloe Brown is a chronically ill computer geek with a goal, a plan, and a list. After almost—but not quite—dying, she’s come up with six directives to help her “Get a Life”, and she’s already completed the first: finally moving out of her glamourous family’s mansion. The next items?


• Enjoy a drunken night out.

• Ride a motorcycle.

• Go camping.

• Have meaningless but thoroughly enjoyable sex.

• Travel the world with nothing but hand luggage.

• And... do something bad.


But it’s not easy being bad, even when you’ve written step-by-step guidelines on how to do it correctly. What Chloe needs is a teacher, and she knows just the man for the job.


Redford ‘Red’ Morgan is a handyman with tattoos, a motorcycle, and more sex appeal than ten-thousand Hollywood heartthrobs. He’s also an artist who paints at night and hides his work in the light of day, which Chloe knows because she spies on him occasionally. Just the teeniest, tiniest bit.


But when she enlists Red in her mission to rebel, she learns things about him that no spy session could teach her. Like why he clearly resents Chloe’s wealthy background. And why he never shows his art to anyone. And what really lies beneath his rough exterior…

Kommentarer:
Det är inte ofta jag läser romance böcker men denna var bara hur fin som helst, den var charmig och så bra!  Jag fastnade direkt för karaktärerna som kändes så levande och verklighetstrogna och jag älskade kemin mellan Chole och Red. Jag är svag för hate-to-lovers tropen och det fanns det i denna bok.
Chole har dessutom fibromyalgi och jag även om jag inte har det själv så tyckte jag att det var bra beskrivning av den sjukdomen.

Jag kände på gång att jag ville ha mer när jag hade läst ut boken och jag ser verkligen fram emot att läsa de andra två böckerna i serien, och det är snart!

Betyg 8/10

söndag 6 mars 2022

Stanna hos mig - Ayóbami Adéboyayó

Titel: Stanna hos mig 
Författare:
Ayóbámi Adéboayó
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
340
Utgiven:
Juli 2018
Finns hos:
Bokus/Adlibris
 


Beskrivning från Goodreads:
Yejide träffade sin man på universitetet och de har varit gifta i fyra år. De har ett fint äktenskap, allt som egentligen saknas i deras liv är ett barn. Yejide ber om ett mirakel, hon träffar läkare, hon går motvilligt på en krävande ceremoniell pilgrimsfärd. Men inget händer.


Släkten är bestämd, kräver ett barn och insisterar på att hennes man ska ta en till fru. Yejide känner sig förtvivlad. Hennes make försöker blidka Yejide såväl som släkten.


Men det är en omöjlig situation som kommer att leda till svartsjuka, svek och förtvivlan.


Kommentarer:
Stanna hos mig är en bok jag bara hört gott om så mina förväntningar på den var väldigt höga, kanske för höga för jag tyckte absolut att den var läsvärd men jag älskade den inte som många andra.

Karaktärerna kändes riktigt verklighetstrogna och jag tyckte om att läsa om dem.
Jag gillade också att boken utspelar sig i en politiskt ostabilt Nigeria, jag har inte läst många böcker som utspelar sig där.
Boken är lättläst och det var något som gjorde att jag inte kunde sluta läsa även om tempot i boken inte är så högt.

Stanna hos mig är absolut en gripande bok och den kommer finnas kvar hos mig ett tag framöver men tyvärr levde den inte upp till mina förväntningar.

Betyg 6/10

Jobbiga tjejer - Johanna Lindbäck, Lisa Bjärbo & Sara Ohlsson

Titel: Jobbiga tjejer 
Författare:
Johanna Lindbäck,Lisa Bjärbo & Sara Ohlsson
Språk:
Svenska
Serie:
Fula tjejer #2
Antal sidor:
326
Utgiven:
September 2021
Finns hos:
Bokus/Adlibris



Beskrivning från Goodreads:
På Frejaskolans högstadium är stämningen spänd. Tjejerna har upptäckt att de inte behöver stå ut med vilka orättvisor som helst, och killarna har upptäckt att de tycker att tjejerna är skitjobbiga. Och dagen innan vårterminen ska börja inträffar en tragedi -- gympasalen på skolan börjar brinna, och snart är det bara aska kvar av den. Det tar inte lång tid innan ryktesspridningen på skolan och i samhället är i full gång. Kan branden ha varit anlagd? Och vem är det i så fall som velat tända eld på Frejaskolans idrottshall? Tilde, Eleni och Jasmine bestämmer sig för att ta reda på sanningen.

Kommentarer:
Jobbiga tjejer är uppföljare till Fula tjejer som jag tyckte var bra och jag tror att jag tycker snäppet bättre om Fula tjejer men Jobbiga tjejer var ändå bra den med!

Gemenskapen och vänskapen i det här böckerna är bara så bra, och jag hade kunnat läsa mera om just det! I den här boken ska tjejerna lösa ett nytt brott och den delen tyckte jag var sådär, men då är jag ju inte rätt målgrupp heller så jag tror som sagt att jag hade älskat dessa böcker som tonåring! Språket fortsätter vara modernt och lättsamt och gjorde att det gick fort att läsa.

Letar du efter en tänkvärd serie med mycket girlpower, vänskap och mycket mer så kan jag rekommendera den här serien! Ser fram emot den sista delen!

Betyg 6/10


Tack till Lilla piratförlaget för recensionsexemplaret! 

lördag 5 mars 2022

North Child -Edith Pattou

Titel: North Child 
Författare:
Edith Pattou
Språk:
Engelska
Serie: -
Antal sidor:
512
Utgiven:
Oktober 2019
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Goodreads:
Rose is an unusual child, a North Child. For Rose was born facing north, and the old stories say she is destined to travel far from home on a dangerous journey. Making a pact with an enormous white bear, Rose travels on his back to a mysterious castle that holds a dark enchantment, a darker temptation, and the key to her true destiny…


A beautiful, epic story of destiny, magic and love, North Child will take you on an unforgettable adventure.

Kommentarer:
North Child är en middle grade och en retelling på den norska sagan East of the Sun West of the Moon och jag har nu kommit fram till att jag älskar retellings på den för detta är andra jag läser och jag älskade den!

Atmosfären och miljön var helt magisk och jag älskade all snö och kyla som fanns. Språket var otroligt målande och gjorde att det var lätt att föreställa sig vad som hände och alla beskrivningarna var toppen.
Det är korta kapitel och det blandat med språket och miljön gjorde att jag inte kunde sluta läsa.
Jag älskade karaktärerna, speciellt The White Bear som var så mystisk och man ville veta mera om honom, men också såklart Rose som var otroligt modig och hennes personlighet var så fin.

North Child bjöd på en magisk retelling som jag verkligen kan rekommendera!

Citat:
“They journeyed far and the white bear said, "Are you afraid?"

"No," she replied. "I am not afraid.”

Betyg 9/10

Edda Headshot - Peter Westberg

Titel: Edda Headshot  Författare: Peter Westberg Språk: Svenska Serie: Edda Headshot #1 Antal sidor: 239 Utgiven: Maj 2023 Finns hos: ...