tisdag 25 juni 2024

Mohrelda 1 - Lovisa Wistrand

Titel: Mohrelda 1
Författare:
Lovisa Wistrand
Språk:
Svenska
Serie:
Alvblodstrilogin #4
Antal sidor:
240
Utgiven:
September 2023
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Goodreads:
Mörker. Passion. En skog som dödar. Och en magi så stark att den hotar att slita sönder världen.


I den oändliga skogen Eytherthlarn lurar faror runt varje hörn. Mohrelda har vuxit upp dold från omvärlden, jagad för sitt demoniska blod och den oberäkneliga kraften det besitter. En mäktig häxa har hållit hennes mörka magi i schack, men hur länge kommer det räcka?


Stjärnalvernas härskare Nemurath söker efter demonflickan och tror att den som kontrollerar hennes kraft kontrollerar allt. När han av misstag skadar en oskyldig kvinna som gått vilse i skogen tar han henne till sitt slott för att läka henne, utan att veta att kvinnan i själva verket är demonflickan han sökt efter så länge.


En mystisk sjukdom gör Mohrelda svagare för varje dag. Röster viskar i väggarna och hon ser saker som ingen annan ser. Vem är hon? Var härstammar hon ifrån? Och vem är egentligen den rättmätige arvtagaren till tronen?


Demondottern är den fjärde boken i den hyllade Alvblods-trilogin och bjuder med läsarna på en resa fylld av magi, kärlek och överraskande vändningar.

Kommentarer:
Jag har följt Lovisa Wistrands författarresa sedan hon debuterade med Drakvsikaren, som är första boken i Alvblodstrilogin och det är en serie jag har tyckt om, så när jag fick förfrågan om att läsa och recensera Mohrelda, som är den fjärde fristående delen i Alvblodstrilogin blev jag väldigt glad. Det var så roligt att få återvända till författarens alvvärld igen med det egna språket, och det var så roligt. Det var spännande att få läsa om Mohrelda, och även den här boken är betydligt tunnare så fanns det gott om spänning, passion och färgstarka karaktärer.
Språket är precis som i författarens andra böcker, väldigt fängslade och handlingen var mycket spännande.

Dessutom slutar boken med en riktigt cliffhanger, och jag vet inte hur jag ska kunna vänta på nästa bok? Jag vill ha mer nu!

Betyg 8/10


Tack Whipmedia för recensionsexemplaret! 

Emmi - Henrik Nilsson Thelander

Titel: Emmi 
Författare:
Henrik Nilsson Thelander
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
268
Utgiven:
September 2023
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Goodreads:
Vi borde leta efter henne, Lovis. Det är inte normalt att ingen bryr sig om att en flicka är borta från skolan i flera veckor. Inte ens i en liten skithåla som denna. Inte ens med allt det konstiga som händer här. Hur stor skogen än är finns hon där ute någonstans, och vi borde ge oss ut och leta rätt på henne.


Systrarna Lovis och Iris flyttar med sin ensamstående mamma till en by långt ute på landsbygden. De upptäcker snart att det är något som inte stämmer. Något oförklarligt och ondskefullt håller på att ta över människorna och Emmi, den underliga flickan som bor ute i skogen och den enda som vill vara deras vän, försvinner spårlöst.


Emmi är en fantasifull spänningsroman och spökhistoria om utanförskap, ensamhet, vänskap, sorg och modet att tro på sig själv och stå upp för den man är.

Kommentarer:
Emmi är en bok som jag fick upp ögonen för, mest för det vackra omslaget, och sedan lät boken mycket spännande och fantasifull!

Jag är lite svag för böcker som är lite spöklika och full av mystisk och spänning.
Om jag har rätt tror jag att är den kategoriserad som 9-12 år men jag tror absolut att även äldre barn (och vuxna) kan fastna för den. Det är korta kapitel och oftast med lite cliffhangers så därför tror jag boken passar utmärkt som högläsningsbok också.

 Handlingen fångade mig på direkten och under läsningens gång byggdes stämningen upp och blev otroligt mystisk. Handlingen rörde sig hela tiden framåt och blev mer spännande samt kuslig och det var bara så bra!
Karaktärerna är allihop, väldigt bra beskrivna och jag fick en tydligen på av dem.
Jag tycker att författaren hade ett väldigt fängslande språk som gjorde att jag hade svårt att lägga boken ifrån mig, och det är alltid trevligt.

Emmi bjöd på en spännande och kuslig läsupplevelse och jag kan varmt rekommendera den!

Betyg 7/10


Tack till Storify Publishing för recensionsexemplaret! 

onsdag 12 juni 2024

En av oss kommer dö ung - Astrid Billengren

Titel: En av oss kommer dö ung 
Författare:
Astrid Billengren
Språk:
Svenska
Serie:
-
Antal sidor:
396
Utgiven:
Mars 2024
Finns hos:
Bokus/Adlibris



Beskrivning från Goodreads:
En debutroman som med skärpa och rapphet skildrar sorgen efter en förlorad vänskap.


Matilda står och kokar gröt åt sin son när hon får telefonsamtalet. Hennes bästa vän Ellen har kastat sig ut från sin balkong. Ellens självmord blir början på en sorgeresa i högt tempo där Matilda tvingas konfrontera sina egna skuldkänslor – och den dolda sanningen om ett familjedrama hon blundat för.


”En av oss kommer dö ung” är en samtidsberättelse om Malmö, ölklibbiga dansgolv och flickors hemligheter. En berättelse om Ellen, som var så jävla dum i huvudet att hon gick och tog livet av sig. Och om Matilda, vars syn på livet, relationer och det förgångna måste skrivas om. Men framför allt en berättelse om den komplexa kärleken till en vän.

Kommentarer:
En av oss kommer dö ung är författarens debut och vilken strålande debut setta var!

Detta är en bok som jag slukade på några dagar, den gick inte att sluta läsa och läsupplevelsen var känslosam och även lite speciell.
Boken tar upp många ämnen, såsom sorg, vänskap och saknad. Även om boken också tar upp ämnen som döden och självmord så var det inte endast en tung läsning utan det fanns även mycket hopp i boken också. Jag tycker att karaktärerna kändes väldigt äkta, och de visar att alla människor sörjer på olika sätt. Ibland hade jag svårt för hur Matilda hanterade allt kring Ellens död och jag kan förstå att Matilda väcker olika slags känslor hos läsare men det är just det som gör henne så vanlig och mänsklig. Jag älskade språket, det var så fint och gjorde att jag svårt att lägga boken ifrån mig.

En av oss kommer dö ung är en bok jag absolut kan rekommendera och jag ser fram emot att läsa mer av författaren i framtiden!

Betyg 8/10

Mohrelda 1 - Lovisa Wistrand

Titel: Mohrelda 1 Författare: Lovisa Wistrand Språk: Svenska Serie: Alvblodstrilogin #4 Antal sidor: 240 Utgiven: September 2023 Finns...