torsdag 29 september 2022

Järnhanden - David Renklint


Titel:
Järnhanden
Författare:
David Renklint
Språk:
Svenska
Serie:
Dolkbäraren #1
Antal sidor:
219
Utgiven:
Mars 2022
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Goodreads:
Embla blir vittne till en strid mellan två piratskepp och när krutröken har lagt sig hittar hon det som piraterna slogs om: en kista som har sköljts in mot ön där Embla bor. Hon förväntar sig att finna en skatt, men i kistan finns bara en gammal dolk. Legenden säger att det vilar en förbannelse över dolken och Embla inser snabbt att hon inte har något val - hon måste följa dolkens vilja. Det blir början på en resa som tar Embla till delar av världen som hon bara har hört om i sagor.

Kommentarer:
Järnhanden är första boken i trilogin Dolkbäraren och jag blev så glad när jag fick hem denna som en fin överraskning från förlaget för jag har läst Blixtbarn av samma författare och gillade den massor.

Även om boken är skriven för barn mellan 9-12 år så går den utmärkt att läsa som vuxen också.
Järnhanden var minst lika bra som Blixtbarn, om inte snäppet bättre då jag är svag för pirater och äventyr.
Jag gillade verkligen huvudkaraktären Embla, hon var så tuff och modig.  Handlingen var spännande och full av äventyr, och miljöbeskrivningarna var riktigt bra för det var lätt att föreställa sig hur allt såg ut.

Järnhanden var en riktigt bladvändare och jag kan varmt rekommendera den! Jag ser fram emot att få läsa nästa del i trilogin! 

Betyg 7/10
 


Tack för överraskningen B. Wahlströms! 

fredag 23 september 2022

X - Pascal Engman

Titel: X
Författare:
Pascal Engman
Språk:
Svenska
Serie:
Vanessa Frank #5
Antal sidor:
623
Utgiven:
September 2022
Finns hos:
Bokus/Adlibris





Beskrivning från Goodreads:
Sport- och spelindustrin exploderar, men bortom onlinebettingen finns en underjordisk marknad där de stora transaktionerna sker genom matchfixning, våld och korruption.


En mördad fotbollsfru i en lyxvilla på Lidingö. En pojke i förorten med en framtid som idrottsstjärna. En utstött mellanstadielärare som drömmer om att bli sedd för den hon är. I den senaste delen i serien om Vanessa Frank vävs deras historier samman till ett fartfyllt drama och en omöjlig ekvation. Nu måste polisinspektör Vanessa Frank hitta den okända variabeln X innan det är för sent.


X är en rafflande resa in i de kriminella nätverkens värld. Sportindustrin är en av vår tids mest transaktionstäta marknader och ett fotbollsproffs kan idag tjäna miljarder. Baserad på gedigen research har Engman skapat en fiktiv thriller om det skoningslösa spelet bakom spelen. Med sina mångbottnade karaktärer är X en djuplodande spänningsroman om människans starkaste drivkrafter.

Kommentarer:
Detta var 623 sidor av spänning, högt tempo och Pascal Engmans fantastiska språk! Oj vad jag gillade den här boken! Jag kunde verkligen inte sluta läsa.

Karaktärerna kändes äkta och det var så roligt att få läsa mer om Vanessa Frank och jag tror detta är min favorit i serien.  Handlingen var så fartfylld och full av spänning. Jag kan inte nog rekommendera den här serien, den är så bra!

Betyg 9/10


Tack till Bookmark förlag för recensionsexemplaret! 

torsdag 22 september 2022

Sjöjungfrun - Anki Edvinsson

Titel: Sjöjungfrun
Författare:
Anki Edvinsson
Språk:
Svenska
Serie:
Charlotte von Klint & Per Berg #3
Antal sidor:
443
Utgiven:
Juni 2022
Finns hos:
Bokus/Adlibris





Beskrivning från Goodreads:
En hemlös kvinna hittas brutalt mördad i Umeälven. Poliserna Charlotte von Klint och Per Berg kopplas på fallet och en intensiv jakt på mördaren inleds. Allt förändras i ett slag när en ung man ställer sig på Rådhustorget med en bombväst. Hänger händelserna samman på något vis? Per och Charlotte inser att de måste agera snabbt för att få stopp på det accelererande våldet som drabbat staden.


Samtidigt tampas Per med sjukdom i familjen och Charlotte ser sin nyfunna trygghet rämna när en gammal bekantskap dyker upp på polisstationen. Det är bäddat för konflikter, men trots sina olikheter och privata problem är de båda poliserna ett oslagbart team.

Kommentarer:
Sjöjungfrun bjöd på en riktigt spännande och välskriven läsning där handlingen bjöd på fullt av oväntade vändningar. Det var ett högt tempo genom hela boken vilket gjorde att jag läste ut boken väldigt snabbt, eftersom jag inte ville sluta läsa!
Vi får följa ett gäng karaktärer som allihopa var intressanta på olika sätt och det var extra roligt att få läsa mer om poliserna Charlotte och Per. 

Slutet gjorde mig och oerhört nyfiken på nästa del i serien! 

Betyg 7/10 


Tack till Norstedts förlag för överraskningen! 

onsdag 21 september 2022

Fängelseflykten - Oskar Källner & Karl Johnsson

Titel: Fängelseflykten
Författare:
Oskar Källner & Karl Johnsson
Språk:
Svenska
Serie:
Imperiets arvingar #5
Antal sidor:
269
Utgiven:
Oktober 2021
Finns hos:
Bokus/Adlibris



Beskrivning från Goodreads:
Alices och Elias resa genom galaxen fortsätter. Brock har blivit bortförd av azkalorerna och Stillhetens besättning följer efter. De är oroliga för honom, men också för Alice. Efter vistelsen hos minnesväktarna har hon börjat höra röster och ser saker som inte finns.


På fängelseplaneten Feroz II tvingas Brock leta skatter i en farofylld djungel. Skatter som sedan säljs till högstbjudande i det lokala auktionshuset. Kapa har en plan för att frita Brock men kommer gänget att lyckas genomföra den?

Kommentarer:
Fängelseflykten är den femte boken i serien Imperiets arvingar och den var minst lika bra som de andra böckerna i serien!
Handlingen var spännande och full av äventyr och underhållning. Karaktäerna är allihopa så intressanta och jag gillar verkligen syskonrelationen mellan Elias och Alice.
Illustrationerna fortsätter också att vara helt magiska!

Fängelseflykten bjöd på ett spännande äventyr i rymden och jag ser verkligen fram emot att läsa nästa del i serien!

Betyg 7/10
 


Tack till Rabén&Sjögren för överraskningen! 

onsdag 7 september 2022

Förbannade kärlek - Colleen Hoover

Titel: Förbannade kärlek 
Författare:
Colleen Hoover
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
381
Utgiven:
Februari 2018
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Bokus:
När Tate Collins flyttar till San Fransisco för att plugga till sjuksköterska är Miles Archer den första hon träffar. Han ligger redlös i korridoren utanför hennes brors lägenhet, där Tate ska bo. Miles Archer är pilot och bär på ett mörkt förflutet. Han är en gåtfull person som aldrig ler, aldrig verkar glad och som har bestämt sig för att aldrig dejta, förälska sig eller känna någonsin igen.


Det är uppenbart att det inte är kärlek vid första ögonkastet mellan Tate och Miles. Kanske kan man inte ens kalla dem vänner. Vad de däremot upptäcker att de har, är en obestridlig och laddad attraktion för varandra. De enas om det perfekta upplägget: hon vill inte ha ett förhållande och han vill inte ha kärlek. Då kvarstår sex. Deras relation är enkel, så länge Tate håller sig till de två villkor Miles satt upp: Fråga aldrig om det förflutna. Förvänta dig aldrig en framtid.


Båda tror att de kan hantera en sådan relation, men det visar sig vara mer komplicerat än de tänkt sig.


Kommentarer:
Ännu en gång har Colleen Hoover skrivit en beroendeframkallande läsning där det inte gick att sluta läsa!

Detta är tredje boken av författaren som jag läser och jag gillade Förbannade kärlek, även om det inte är min favorit av henne. Språket var lättsamt och riktigt fint. Jag trodde att mina känslor skulle vara överallt efter att boken tog slut och jag kände saker absolut, men inte på den nivån jag trodde. 

Jag gillade karaktärerna både tillsammans och var för sig, och handlingen bjöd på mycket kärlek men även en del djup. Jag tyckte däremot att boken tappade lite efter halva boken men det är ändå en bok jag kan rekommendera!

Betyg 6,5/10


Tack till Albert Bonnier förlag för recensionsexemplaret! 

torsdag 1 september 2022

Not Your Idol vol 2 - Aoi Makino

Titel: Not Your Idol vol 2
Författare:
Aoi Makino
Språk:
Engelska
Serie:
Not Your Idol #2
Antal sidor:
168
Utgiven:
September 2020
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Goodreads:
"This is exactly why she got herself stabbed by a fan."


Heartbroken Nina Kamiyama is a former idol. She’s decided to live her life by keeping her past identity a secret, but her situation intensifies when another discovers who she really is. Who can she trust?

Kommentarer:
Jag vet inte riktigt vad jag tyckte om Not Your Idol vol 2, jag menar jag gillade den men inte lika mycket som volym 1. Tecknarstilen är fortfarande väldigt fin och jag gillar karaktärerna men det kändes som att något saknades. 

Betyg 5,5/10 

Berätta en detalj - Malin Tuvesson

Titel: Berätta en detalj  Författare: Malin Tuvesson Språk: Svenska Serie: - Antal sidor: 311 Utgiven: Maj 2022 Finns hos: Bokus / Ad...