fredag 29 mars 2024

Edda Headshot - Peter Westberg

Titel: Edda Headshot 
Författare:
Peter Westberg
Språk:
Svenska
Serie:
Edda Headshot #1
Antal sidor:
239
Utgiven:
Maj 2023
Finns hos:
Bokus/Adlibris





Beskrivning från Goodreads:
Man blir aldrig för gammal för att pröva på nya saker. Edda är vilsen och tycker att livet känns rätt trist sedan hennes make Hans gick bort ett år tidigare. Vardagen tillbringas till största del tillsammans med pudeln Hendrix. Barnbarnet Isak är lagkapten för e-sportlaget Fragrz, som är ett av landets främsta i det populära spelet Counterforce. Isak ställs inför ett jobbigt val när en av medlemmarna och tillika en av hans bästa vänner agerar på ett sätt som förstör för hela laget. Under en familjemiddag hemma hos dottern Sofia erkänner Edda att livet som åttioårig änka känns ganska tomt.


Då får Isak en idé. Kan hon inte tänka sig att fylla en del av tomrummet med e-sport? Till en början skrattas saken bort, men ett frö växer inom Edda, som trots allt lovat sig själv att vara öppen för om inte allt så åtminstone en hel del. Så länge det inte är olagligt, farligt eller olagligt dyrt. Och till allas förvåning är Edda en naturbegåvning i spelet. Edda_Headshot är född.


En stor chans till framgång för Isak och Fragrz dyker upp när IOK, Internationella Olympiska Kommittén, annonserar överraskande nyheter: Nästa OS kommer att innefatta e-sport, med tävlingar i bland annat spelet Counterforce. Vilka som får chansen att representera Sverige ska avgöras i en tävling mellan landets bäst rankade lag ...

Kommentarer:
Edda Headshot är första delen i serien om Edda och oj vilken härlig bok detta var! Det var en riktigt fröjd att läsa och jag älskade Edda som karaktär, jag menar, hur cool är hon inte? Jag hade gärna haft en Edda i min familj.

Jag som har spelat lite dataspel förut tyckte det var så roligt att få läsa om Edda och allt spelande. Det var också så fint att läsa om vänskapen mellan karaktärerna och att det går att vara vänner oavsett ålder. Edda blev som en extra mormor till hela sitt lag och det var bara så fint.

Boken är både charmig och mycket underhållande, men utan att vara så där ”typsisk” underhållande på något sätt. Dialogerna var riktigt härliga och jag hade verkligen en underbar läsupplevelse. Jag är oerhört glad att det finns en del två ute nu och den tänker jag läsa väldigt snart, för jag behöver mer av Edda helt klart! 

Edda Headshot är en bok jag skulle rekommendera till alla att läsa, den är bara så otroligt bra! GG till Peter Westberg.

Betyg 9/10


Tack till Southside Stories för recensionsexemplaret! 

Flyg, flyg - Susanna Lundell

Titel: Flyg, flyg
Författare:
Susanna Lundell
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
128
Utgiven:
September 2023
Finns hos:
Bokus/Adlibris






Beskrivning från Goodreads:
En ung man har ingenstans att sova och fördriver timmarna på tunnelbanan medan han väntar på att det ska bli morgon. Ett barn hoppas att en nyckelpiga ska rädda hennes sjuka morfar. Sopsortering får en man vars äktenskap har havererat, att se tillbaka på sitt liv med andra glasögon.


Flyg, flyg är en novellsamling om människor som utsätts för prövningar i livet och ställs inför utmaningar de inte hade kunnat föreställa sig.

Kommentarer:
Flyg, flyg är en novellsamling med 12 stycken kortnoveller där nästan varje novell verkligen grep tag i mig och lämnade mig full av olika slags känslor. Det är vardagliga berättelser där människor utsätts för olika slags prövningar och alla novellerna berörde verkligen då det är rätt tunga ämnen som tas upp, som bland annat ensamhet och sorg. Det finns samtidigt mycket hopp med och det var så fint att läsa. Jag gillade också författarens språk, det var så fint och gjorde att jag inte kunde lägga boken ifrån mig.

Flyg, flyg är en debut ni inte vill missa, den är lika fin på utsidan som insidan!

Betyg 8/10


Tack Ekström & Garay för recensionsexemplaret! 

söndag 24 mars 2024

Europa Pandemus - Peter Westberg

Titel: Europa Pandemus 
Författare:
Peter Westberg
Språk:
Svenska
Serie:
Europa compendium #1
Antal sidor:
372
Utgiven:
Juli 2019
Finns hos:
Bokus/Adlibris






Beskrivning från Goodreads:
En fredagsnatt i maj slocknar plötsligt all kommunikation mellan Spanien och omvärlden efter rapporter om en serie attacker som verkar kopplade till varandra. I Spanien vaknar folket upp till en levande mardröm när det visar sig att en livsfarlig smitta, som gör folk aggressiva och okontrollerbara, börjat spridas som en löpeld.


När nyheter om katastrofen når ut gör grannländerna vad de kan för att försöka hindra smittan från att spridas över gränserna, men hur kontrollerar man horder av flyende människor? Vad händer när samhället kollapsar? Vad är människor villiga att göra för att rädda sig själva?


I Europa Pandemus får vi följa en kamp för överlevnad i en värld som plötsligt kastats in i ofattbart kaos. En värld där det står klart att hotet inte enbart utgörs av de smittade

Kommentarer:
Jag har länge velat läsa något av Peter Westberg och varit nyfiken på just Europa Pandemus och när jag hittade den på bokrean tvekade jag inte att köpa den och läste den kort därefter.

Oj vilken bladvändare denna var, jag läste ut på en dag och kunde verkligen inte lägga den ifrån mig. Handlingen var otroligt spännande och hade ett högt tempo hela tiden. Vissa scener var väldigt råa och blodiga men det är ju en ändå en zombie bok så det hör ju liksom till. Handlingen fokuserar ändå inte bara på det våldsamma utan mycket handlar om relationer och att karaktärerna får hjälpa varandra att överleva i denna mörka värld. Det finns mycket medmänsklighet i allt.

Det märktes att författaren har lagt ned mycket tid på karaktärerna för varje karaktär är väldigt unik och har samtidigt sin egen bakgrund,vilket var något jag uppskattade. Det enda var att jag inte riktigt vågade börja tycka om en karaktär för jag var lite rädd att just den karaktären skulle dö för man visste aldrig vem som skulle överleva eller dö i denna bok.

Slutet lämnade mig med en stor längtan efter att få veta mer, och jag blev så glad när jag fick reda på att det finns en till bok och den ska jag läsa snart!

Betyg 8/10

onsdag 13 mars 2024

Kvinnan i kanalen - Anne Stern


Titel:
Kvinnan i kanalen 
Författare:
Anne Stern
Språk:
Svenska
Serie:
Barnmorskan i Berlin #1
Antal sidor:
364
Utgiven:
Mars 2023
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Goodreads:
Den unga barnmorskan Hulda Gold är en kvinna som hävdar sin självständighet mot alla odds och som är de fattiga, förtryckta och föraktade kvinnornas trogna försvarare. En av de hon vårdar, en gravid kvinna i ett av Berlins många slumområden, är en dag alldeles förtvivlad. Hennes granne har hittats död och man tror att hon hoppat i kanalen av fri vilja. Det betvivlar den unga kvinnan. Och kanske är hon inte ensam, kriminalkommissarie Karl North verkar också intressera sig för fallet. Men han behöver Huldas hjälp, folket som lever på skuggsidan av staden pratar inte gärna med polisen och Hulda dras därför djupare och djupare in i fallet.

Det här är den första boken om barnmorskan Hulda Gold, en kriminalserie i 1920-talets Berlin.


Kommentarer:
Kvinnan i kanalen är första boken där vi får möta den unga barnmorskan Hulda Gold i 1920-talets Berlin. Det är en historisk roman samtidigt som det är ett mord som måste klaras upp, och den blandningen tänkte jag att jag skulle tycka om, och det gjorde jag!

Handlingen var fängslande och mycket intressant. Jag tyckte däremot att första halvan av boken var lite småseg emellanåt men mot slutet blev det mer spännande. Författaren lyckades verkligen måla upp det historiska Berlin med sina miljöbeskrivningar som gjorde att man som läsare riktigt kunde föreställa sig hur allt såg ut.

Jag tyckte också om att läsa om Hulda, hon var en stark kvinnlig karaktär som jag ser fram emot att läsa mer i nästa bok. I det stora hela var detta en bra bok som jag kan rekommendera om ni gillar historiska romaner. Den bjöd bara inte på det där extra som gör att jag tycker en bok är jättebra.

Kvinnan i kanalen var en bra och välskriven bok, och jag hoppas att jag kommer tycka ännu mer om uppföljaren som jag har här hemma väntandes!

Betyg 6/10


Tack Bazar förlag för recensionsexemplaret! 

måndag 11 mars 2024

Väsenjägarna - Sophia Larsson

Titel: Väsenjägarna 
Författare:
Sophia Larsson
Språk:
Svenska
Serie:
Antal sidor:
138
Utgiven:
Mars 2024
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Goodreads:
Väsenjägarna tar läsaren in en värld där väsen är mer än bara sagor man berättade om förr i tiden. En värld där väsens existens hålls hemlig för majoriteten av världen förutom människor med speciella förmågor som kallas för väsenjägare.

En väsenjägares uppdrag är att skydda människor genom att hitta och eliminera väsen som utgör en fara för samhället och säkerheten.

Vi får följa med Nelly, en sjuttonårig tjej vars familj har varit väsenjägare i generationer, hon har spenderat hela sitt liv med att bygga upp en täckmantel som en normal tonåring till priset av att inte ha någon riktig vän.

När en ny och oerfaren väsenjägarfamilj flyttar in i staden och Nelly får en ny klasskompis så sätts allt på spel. Efter en väldigt dålig start mellan den nya familjen och hennes äldre bröder så tvingas Nelly försvara sig själv och sina hemligheter till varje pris.

Kommentarer:
Väsenjägarna är en riktig liten pärla till bok som bjöd på en spännande och en väldigt härlig läsupplevelse!

På dessa 138 sidor hann det hända mycket och jag blev förvånad att jag fastnade för karaktärerna så fort. Jag gillade verkligen att läsa om Nelly och hennes bröder och deras syskonrelation kändes så äkta.

Det är ingen nyhet att jag gillar att läsa fantasyböcker som innehåller olika slags varelser och så, men det är inte ofta jag har fått läsa om svenska väsen och det var så fascinerande och spännande!
Jag tyckte att författaren hade ett bra språk som gjorde att man som läsare blev fängslad och bara ville fortsätta läsa. Jag hade nog slukat Väsenjägarna på en kväll om jag inte hade haft så mycket att göra.

Jag hade mer än gärna velat att boken skulle ha varit längre, men den är absolut en bra längd till en lite mer ovan läsare. Nu hoppas jag verkligen att det kommer fler böcker om Nelly och hennes bröder, för jag vill ha mer!

Betyg 8/10


Tack till författaren & Lava förlag för recensionsexemplaret! 

måndag 4 mars 2024

Brytningstid - Charlotte Sirc

Titel: Brytningstid 
Författare:
Charlotte Sirc
Språk:
Svenska
Serie:
Familjen Von Weidenhof #1
Antal sidor:
237
Utgiven:
Oktober 2023
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Goodreads:
Årets balsäsong står för dörren men den artonåriga Henrietta von Weidenhof är inte intresserad av att gifta sig. Helst av allt vill hon studera vidare i Uppsala. För att stilla Henriettas bildningshunger anställs kammarjungfrun Lina, en jämnårig bokhandlardotter från Småland. Flickorna läser romaner tillsammans och kommer varandra nära, samtidigt som Henrietta märker att Lina bär på något som smärtar henne djupt.


Medan vänskapen spirar träder den välbärgade friherren Albert Riddersparre fram som en ytterst lämplig blivande man och Henrietta börjar överväga äktenskap. Men ett oväntat möte med den charmerande litteratören Gustaf Byrén ställer allt på ända och med honom möter hon Stockholms kulturella elit.


Med Lina som förkläde beger sig Henrietta ut i ett myllrande, växande Stockholm och en ny värld öppnas för henne. Samtidigt gäckar Linas förflutna och Henrietta inser att Lina bär på en hemlighet som kan bli ett hot mot hennes egen lycka och välgång ...


Kommentarer:
Brytningstid är en bok jag velat läsa sedan dess release i oktober och nu är den äntligen läst och den var så bra, oj vilken härlig läsupplevelse denna bok bjöd på!

Att få läsa om Stockholm på 1880-talet var hur intressant som helst och det märktes att författaren har stort intresse för just historia. Miljöbeskrivningarna var väldigt fina och det var verkligen som att få kliva in i en annan tid under tiden man läste. Jag gillade att man fick följa både tjänstefolket och herrskapet och att få läsa om baler, vackra klänningar och ljuvliga romanser fick mig att komma ihåg hur mycket jag gillar historiska romaner, ja Brytningstid gav absolut mersmak!

Brytningstid bjöd på en ljuvlig läsupplevelse och jag vill verkligen läsa mera av författaren!

Betyg 8/10

Bidrottningen - Veronica Linarfve

Titel: Bidrottningen  Författare: Veronica Linarfve Språk: Svenska Serie: - Antal sidor: 288 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Bokus / A...