söndag 30 oktober 2022

Under svart himmel - Christina Öhman

Titel: Under svart himmel 
Författare:
Christina Öhman
Språk:
Svenska
Serie:
Under svart himmel #1
Antal sidor:
270
Utgiven:
Oktober 2022
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Goodreads:
En pojke. En legend. En förhäxad kråka. 


Lars känner sig ensam och finner tröst hos en oväntad vän, en kråka som tycks följa honom vart han än är. En mörk vinternatt hör han en knackning på sitt sovrumsfönster, men det är inte kråkan han kommit att kalla Kara, utan en flicka i hans egen ålder. Naken ute i kölden. Flickan lämnar honom inte ifred. Hon fortsätter dyka upp och människor i Lars närhet dör under mystiska omständigheter. 


Sexton år framåt fördunklas Lars tillvaro av en sorg från barndomen och han har genom år av terapi accepterat att både kråkan och flickan endast levt i hans fantasi. Till den dag fasaden rämnar, när en kvinna med bekanta, mörka ögon dyker upp vid hans hem. Smutsig och utmärglad säger hon Jag har hittat dig igen. 


Kommentarer:
Under svart himmel är första boken i en serie och är författarens debut och som jag har längtat efter den, och den var helt fantastisk, jag älskade den!
Jag vet knappt hur jag ska formulera mig, allt var så otroligt bra!

Med det fina språket och den otroligt fängslande handlingen griper Under svart himmel tag direkt i läsaren och sedan är man fast.
Skräck är ingen genre jag burkar läsa men detta var så fenomenalt. Vissa delar gjorde att kröp i kroppen på mig, och jag är glad att jag läste det mesta på dagtid.

Att boken utspelar sig i Norrland var också ett stort plus, jag älskade miljöbeskrivningarna som var så detaljerade och målande!
Jag gillade karaktärerna, de var så intressanta på olika sätt.
Letar du efter den perfekta boken att läsa nu i höst? Här har du den!

Under svart himmel bjöd på en fängslande läsning och jag vill bara ha mer, och den kommer absolut att hamna bland årets bästa böcker! 

Betyg 9,5/10

Tack Seraf förlag för att jag fick förhandsläsa!

torsdag 27 oktober 2022

Eira Martell - Flickan av mörkret - Kristina Dowling

Titel: Eira Martell - Flickan av mörkret 
Författare:
Kristina Dowling
Språk:
Svenska
Serie:
Eira Martell #1
Antal sidor:
270
Utgiven:
Oktober 2022
Finns hos:
Bokus/Adlibris



Beskrivning från Goodreads:
Som barn upptäcker Eira att hon kan se spöken och farmor Fredrika är den som ledsagar henne genom skuggorna. Men när farmor försvinner mitt framför ögonen på Eira vid en gammal, hednisk stencirkel och aldrig återvänder, bestämmer hon sig för att stänga dörren till det ockulta.


I tio år lyckas hon lägga det bakom sig och leva ett helt normalt liv, men ett par dagar före hennes tjugoårsdag börjar märkliga saker hända. Farmors gamla berlock dyker upp i posten utan avsändare och under firandet av hennes födelsedag inser Eira att hennes synska förmågor har återvänt. 


Samtidigt ger sig en bok, som inte har öppnats sedan 1600-talets häxprocesser, plötsligt till känna. Legenden säger att den endast kan öppnas av en flicka av mörkret. Vem är hon? Långt ner i kryptorna på en medeltida borg i Rumänien får en ung man svaret på detta. Och något som legat tyst och stilla i sekler sätts omedelbart i rullning.


Kommentarer:
Eira Martell är en bok som jag varit så nyfiken på länge och jag hade nog rätt höga förväntningar på den också och levde den upp till dessa? Om den gjorde, jag älskade den här boken! Jag slukade denna under en dag, jag kunde verkligen inte sluta läsa!

Jag läser inte ofta skräck men efter jag läste Eira Martell blev jag sugen på att läsa mer för det var så spännande att jag inte visste vart jag skulle ta vägen.
Handlingen tog tag direkt och sedan var det mycket som hände och jag ville hela tiden fortsätta att läsa. Karaktärerna tyckte jag verkligen om, Eira var lätt att tycka om och jag ser fram emot att lära känna henne ännu bättre i nästa bok.

Jag skulle säga att detta är den perfekta boken att krypa upp med i soffan en kall höstkväll och en stor kopp te!

Eira Martell bjöd på en riktigt sträckläsning och fick det är krypa under skinnet, på ett bra sätt, rekommenderas varmt!

Betyg 9/10

Tack till Seraf förlag för att jag fick förhandsläsa! 

onsdag 5 oktober 2022

En ateljé i Paris - Guillaume Musso

Titel: En ateljé i Paris
Författare:
Guillaume Musso
Språk:
Svenska
Serie:
-
Antal sidor:
424
Utgiven:
Mars 2022
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Goodreads:
Polisen Madeline har rest från London till Paris för att få lite tid för sig själv och i lugn och ro tänka över sitt liv. På grund av en dubbelbokning blir hon dock tvungen att dela den ateljé som hon hyrt i hjärtat av Paris med författaren Gaspard, som kommit från USA för att skriva ostört.


Atetelén har tillhört den mytomspunne konstnären Sean Lorenz, och är forfarande fylld av hans passion för ljus och färg. Men Lorenz sista tid i livet präglades av sorg efter att hans lille son mördats. Både Madeline och Gaspard blir besatta av konstnärens öde och bestämmer sig för att spåra upp de tre tavlor han påstås ha målat strax före sin död.


De inser snart att den nyckfulle konstnären bär på en fruktansvärd hemlighet och i sökandet efter sanningen kommer Madeline och Gaspard att tvingas möta sina egna demoner …

Kommentarer:
En ateljé i Paris är den tredje boken jag läst av Musso och även om den inte riktigt var lika bra som Central Park så var den ändå jättebra!

Jag älskar författarens språk, det är så fängslande och det går inte att sluta läsa, vilket är en sådan härlig känsla. Första halvan av boken var ganska så långsam men andra halvan var full av spänning! Karaktärerna tyckte jag också om.

Om jag längtar efter att få läsa mer av författaren? Svar ja!

Betyg 7/10
 


Tack till Bokförlaget Nona för överraskningen! 

tisdag 4 oktober 2022

Agnes Evander och De dödas sjö - Anna Lundgren

Titel: Agnes Evander och De dödas sjö
Författare:
Anna Lundgren
Språk:
Svenska
Serie:
Agnes Evander #1
Antal sidor:
258
Utgiven:
Januari 2022
Finns hos:
Bokus/Adlibris



Beskrivning från Goodreads:
Från att ha varit ”ingen speciell” i skolan, förändras allt för Agnes Evander när hon får plats på Ljungvikens sommarskola. Där samlas ungdomar med liknande talanger för att lära sig kontrollera och utveckla dem. 

Men snart börjar mystiska saker hända på Ljungviken. Har det någonting att göra med Legenden om Marius? Berättelsen som alla säger är påhittad, kanske för att de inte vågar tänka på vad som skulle hända om den vore sann…

Kommentarer:
Agnes Evander och De dödas sjö är första boken i serien Agnes Evander och detta är en bok för barn mellan 9-12 år, och hur fint är inte omslaget också?

Detta var en så  mysig och samtidigt spännande middle grade som passar perfekt för barn och vuxna! Jag fastnade för karaktärerna på en gång och de kändes så realistiska också. Agnes var så modig och stark, och jag gillade verkligen henne!
Jag gillade språket som kändes målande och det var lätt att föreställa sig hur allt såg ut och vad som hände.

Handlingen var spännande och jag ville hela tiden fortsätta läsa, jag ser verkligen fram emot att läsa nästa del i serien!

Betyg 8/10


Tack  till Rabén&Sjögren för överraskningen! 
 

Europa Pandemus - Peter Westberg

Titel: Europa Pandemus  Författare: Peter Westberg Språk: Svenska Serie: Europa compendium #1 Antal sidor: 372 Utgiven: Juli 2019 Finn...