måndag 31 januari 2022

Hennakonstnären - Alka Joshi

Titel: Hennakonstnären 
Författare:
Alka Joshi
Språk:
Svenska
Serie:
Hennakonsnären #1
Antal sidor:
429
Utgiven:
Oktober 2021
Finns hos:
Bokus/Adlibris





Beskrivning från Goodreads:
Lakshmi lyckas fly från ett arrangerat och våldsamt äktenskap och tar sig ensam hela den långa vägen från sin lilla hemby till den pulserande rosa staden Jaipur. Hon börjar försörja sig som hennakonstnär och snart sprids ryktet om hennes talang - och förmåga att lyssna och ge råd. Det dröjer inte länge förrän hon vinner de rika överklasskvinnornas förtroende. De börjar avslöja sina innersta hemligheter för henne samtidigt som hon aldrig kommer att kunna avslöja sina egna ...


Men precis när Lakshmi äntligen uppfyllt sin dröm och börjat leva ett självständigt liv dyker hennes man upp. Med sig har han Lakshmis syster, som hon inte visste att hon hade, och plötsligt riskerar allt hon byggt upp att raseras.

Kommentarer:
Hennakonstnären har jag varit nyfiken på länge och när den dök upp här hemma på svenska blev jag överlycklig för jag såg verkligen fram emot att läsa den!
Jag älskade miljön och miljöbeskrivningarna. Att få resa till Indien och läsa om Indisk kultur var så fascinerande.
Det älskade jag med den här boken och jag hoppas på fler böcker översätts där författaren inte är från Europa eller USA/UK.
Det var också härligt att få läsa om henna och allt som hör det till. 


Tyvärr fastnade jag inte för huvudkaraktären Lakshmi och jag vet inte riktigt varför jag tyckte att hon var en intressant karaktär att få följa. Det var något som inte klickade.
Handlingen var också intressant men det var något jag saknade för att jag ska kunna ge den ett höre betyg, kanske var det lite för långsam handling för min smak, jag vet inte riktigt. Handlingen kändes lite för förutsägbar tror jag. 

Språket klickade jag inte heller med riktigt, det kändes lite platt på något sätt. 

Hennakonstnären gillade jag och jag tycker absolut fler borde läsa den, även om jag inte klickade med allt!

Betyg 6/10


Tack till Harpercollins Nordic för recensionsexemplaret! 

fredag 28 januari 2022

Dödsängeln - Johan Rundberg

Titel: Dödsängeln
Författare:
Johan Rundberg
Språk:
Svenska
Serie:
Månvind & Hoff #3
Antal sidor:
206
Utgiven:
September 2021
Finns hos:
Bokus/Adlibris



Beskrivning från Goodreads:
Minnena från vintern har bleknat, och Mika är inte längre efter­lyst. En natt söks hon upp av en medlem i det kriminella gänget Flickorna, som vill visa ett makabert fynd. Samtidigt ber Valdemar Hoff om hjälp med ett nytt fall. På något sätt verkar allt hänga ihop. Bakom de båda händelserna skymtar en fruktansvärd hemlighet som varit dold i många år. Snaran dras åt kring Mika och Valdemar när de ställs inför det största olösta mordfallet i stadens historia.

Kommentarer:
Dödsängeln är den tredje och sista boken i Månvind & Hoff trilogin och den var en otroligt bra avslutning på trilogin! Jag läste denna direkt efter andra boken och jag önskar verkligen att det fanns fler böcker. Jag tror denna är min favorit i serien, den var bara så bra.

Språket fortsätter vara så fullt av levande beskrivningar och författaren har verkligen skapat en beroendeframkallande serie där man som läsare bara slukas in i världen och kan inte sluta läsa!
Handlingen var fartfylld och spännande och det var så roligt att få läsa mer om Mika och hennes äventyr.

Johan Rundborg kan verkligen skriva och jag hoppas så att han kommer skriva mer, och kanske för vuxna? Jag behöver mer!

Betyg 7,5/10
 


Tack till Natur & kultur för recensionsexemplaret!

torsdag 27 januari 2022

Tvångsamheten - Alexandra Sundqvist

Titel: Tvångsamheten 
Författare:
Alexandra Sundqvist
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
201
Utgiven:
Februari 2021
Finns hos:
Bokus/Adlibris





Beskrivning från Goodreads:
Hon är ung när hon möter honom, kanske för ung. Staden är stor och ovänlig, gjord för andra. Fylld av vassa kanter och inte alls som hon trodde. Långt borta finns fjället, skogen, en helt annan jordmån. Hennes. 


Han är allt som hon inte är. Spännande, spirituell, storstadsmässig. Varm. Ändå är det något som mullrar svagt. Som smyger sig på som skymningen utanför villan, som börjar i det lilla likt en pyrande eldsvåda. Vad händer när kärleken blir en skogsbrand? 


Kommentarer:
Tvångsamheten har jag velat läsa sedan jag hörde talas om den och omslaget lockade då det är så fint.
Jag gillade den här boken, men samtidigt tyckte jag att den var lite svår. Kanske läste jag den för fort, den kanske skulle ha behövt få ta lite längre tid och sätta sig på djupet.
Jag läser inte mycket poesi/lyrik så det är svårt för mig att skriva om denna, men jag blev absolut berörd av texterna som är korta och välskrivna och som beskriver ett destruktivt förhållande.
Vissa av texterna satte sig verkligen medan andra bara flög mig förbi, så det är därför jag tror att jag hade behövt ge denna bok mer tid.

Tvångsamheten var en bok som berörde och som jag absolut rekommenderar att man plockar upp!

Betyg 6/10


Tack till Ordfront förlag för recensionsexemplaret! 

onsdag 26 januari 2022

Sluta aldrig fly - Harlan Coben

Titel: Sluta aldrig fly 
Författare:
Harlan Coben
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
375
Utgiven:
Januari 2022
Finns hos:
Bokus/Adlibris



Beskrivning från Goodreads:
För mer än tjugo år sedan kidnappades Patricia, arvtagare till familjen Lockwoods förmögenhet. Efter flera månader i fångenskap lyckades hon fly, men förövarna försvann utan ett spår.


Tills nu. På en mordplats i New York upptäcks dyrbart stöldgods, bland annat en väska och tavla som tillhör familjen Lockwood. På väskan är initialerna WHL3 ingraverade, vilket leder polisen till en man med koppling till fallet.


Windsor Horne Lockwood III – eller Win, som han också kallas – är en man med omåttlig rikedom, oklanderlig stil och en benägenhet att ta lagen i egna händer. Han är dessutom kusin till Patricia, och polisens fynd leder honom in i en mörk värld av hemligheter där han tvingas ta till okonventionella metoder för att skydda sina nära.

Kommentarer:
Detta är nog min femte eller sjätte bok av Coben och än så länge har jag inte blivit besviken på någon, och inte denna heller! Det är ingen ny favorit tyvärr men den var fortfarande riktigt bra.

Språket var precis som i Cobens andra böcker, riktigt målande och fullt av bra beskrivningar. Det är ett högt tempo genom hela boken och som vanligt bjuder Coben på spänning och oväntade vändningar. Jag brukar ha svårt att lägga ifrån mig Cobens böcker men med denna kände jag inte det av någon anledning. Det kan vara för att jag hade väldigt svårt för huvudkaraktären, även om jag tror att det inte var meningen att man skulle gilla honom. Han var så arrogant och riktigt påfrestande att läsa om faktiskt.
Det var dock en hel del humor med i denna bok och det är ovanligt för Coben, jag gillade det.

Sluta aldrig fly bjöd på en spännande läsning och jag ser fram emot att läsa mera av Coben!

Betyg 6,5/10


Tack till Bookmark förlag för recensionsexemplaret! 

Tjuvdrottningen - Johan Rundberg

Titel: Tjuvdrottningen
Författare:
Johan Rundberg
Språk:
Svenska
Serie:
Månvind & Hoff #2
Antal sidor:
191
Utgiven:
Maj 2021
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Goodreads:
Våren har väckt staden till liv och på Norrbro flockas åskådarna runt en populär knivkastarföreställning. Men på Allmänna barnhuset har Mika annat att tänka på. Två av de föräldralösa barnen skolkar från skolan och konstapel Valdemar Hoff kommer med en oväntad anklagelse. Snart inser Mika att barnen är in blandade i något mycket farligare än de själva förstår. För att rädda dem måste hon sätta sitt eget liv på spel.

Kommentarer:
Tjuvdrottningen är andra delen i serien Månvind & Hoff och jag tyckte verkligen om första delen, Nattkorpen och jag blev inte besviken på denna! Mika är en fantastisk karaktär att få följa och denna bok bjöd på ännu ett spännande äventyr tillsammans med Mika. Handlingen tog tag direkt och sedan kunde jag inte sluta läsa.

Boken utspelar sig i 1800-talets Stockholm och det var så intressant att läsa om det. Miljöbeskrivningarna var också riktigt bra och det förstärkte handlingen och gjorde det hela mer levande.

Jag har tredje delen hemma och ser fram emot att läsa den!

Betyg 7,5/10


Tack till Natur & kultur för recensionsexemplaret! 

 

tisdag 25 januari 2022

Kokain - Pascal Engman

Titel: Kokain 
Författare:
Pascal Engman
Språk:
Svenska
Serie:
Vanessa Frank #4
Antal sidor:
585
Utgiven:
September 2021
Finns hos:
Bokus/Adlibris





Beskrivning från Goodreads:
En våldsam avrättning på öppen gata försätter de boende i Järva i skräck. Vad blir nästa drag i kriget mellan de rivaliserande förortsgängen Vargarna och YBT? I skuggan av våldet tvingas butiksinnehaverskan Fatou Diop gång på gång att vända bort blicken av rädsla. Men någonstans går gränsen för hur mycket en människa kan svälja utan att göra motstånd.


Polisinspektör Vanessa Frank kopplas in i mordutredningen och finner sig mitt i en brinnande gänguppgörelse där allt verkar handla om kokainet. Samtidigt som hon försöker landa i rollen som fostermamma till tonåriga Celine visar sig hennes nya sårbarhet bli den största utmaningen för utredningen.

Kommentarer:
Kokain är den fjärde boken om kriminalinspektör Vanessa Frank och den här serien bjuder alltid på sträckläsning och Kokain var inget undantag!

Det är fullt ös från början till slut och det är korta kapitel som gjorde att jag inte kunde lägga boken ifrån mig.
Handlingen kändes precis som i Engmans andra böcker, oerhört realistisk och det var nästan lite läskigt.
Det var nästan som att läsa en actionfilm och jag skulle verkligen vilja att dessa böcker filmatiserades. 


När det gäller karaktärerna så tycker jag om Vanessa mer och mer för varje bok och jag gillade hennes relation med Celine.
De andra karaktäerna kändes verklighetstrogna och jag gillade att läsa ur flera perspektiv.
Det som gör att boken inte får fullpott är att jag tycker den var lite för lång men samtidigt gick den så fort att läsa ändå.

Kokain är otroligt läsvärd och jag bara längtar efter nästa bok i serien!

Betyg 8/10


Tack till Bookmark förlag för recensionsexemplaret! 

måndag 24 januari 2022

Fula tjejer - Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck & Sara Ohlsson

Titel: Fula tjejer 
Författare:
Lisa Bjärbo, Johanna Lindbäck & Sara Ohlsson
Språk:
Svenska
Serie:
Fula tjejer #1
Antal sidor:
251
Utgiven:
September 2020
Finns hos:
Bokus/Adlibris
 



Beskrivning från Goodreads:
På en högstadieskola i Gnesta startar någon instagramkontot Fula tjejer. Både populära och mindre populära tjejer får foton på sig själva publicerade där, och på skolan sprids en skräck för att sticka ut, för att bli nästa offer. Tilde, Eleni och Jasmine går i samma klass men har knappt pratat med varandra -- förrän nu. Trots sina olikheter bestämmer de sig för att gå ihop. De tänker sätta dit den jäveln som ligger bakom kontot, och de tänker göra det tillsammans

Kommentarer:
Fula tjejer
är första boken i serien med samma namn och dessa tre författare har jag hört så mycket gott om så jag såg fram emot att dyka ner i Fula tjejer. Jag tyckte att boken var riktigt bra!
Den är feministisk, välskriven och med stort fokus på systerskap,sociala medier och vänskap! Jag hade totalt älskat denna om jag läst den när jag var runt 15 år men jag kunde absolut uppskatta den som vuxen.
Det är korta kapitel med mycket dialoger (som är otroligt trovärdiga) och det gjorde att jag inte kunde sluta läsa.

Jag ser fram emot att läsa uppföljaren som jag har hemma så det dröjer nog inte länge förens jag plockar upp den!

Betyg 6/10


Tack till Lilla piratförlaget för recensionsexemplaret! 

lördag 22 januari 2022

Before the Coffee Gets Cold - Toshikazu Kawaguchi

Titel: Before the Coffee Gets Cold 
Författare:
Toshikazu Kawaguchi
Språk:
Engelska
Serie:
Before the Coffee Gets Cold #1
Antal sidor:
213
Utgiven:
September 2019
Finns hos:
Bokus/Adlibris
 




Beskrivning från Goodreads:
What would you change if you could go back in time? 


In a small back alley in Tokyo, there is a café which has been serving carefully brewed coffee for more than one hundred years. But this coffee shop offers its customers a unique experience: the chance to travel back in time.


In Before the Coffee Gets Cold, we meet four visitors, each of whom is hoping to make use of the café’s time-travelling offer, in order to: confront the man who left them, receive a letter from their husband whose memory has been taken by early onset Alzheimer's, to see their sister one last time, and to meet the daughter they never got the chance to know.


But the journey into the past does not come without risks: customers must sit in a particular seat, they cannot leave the café, and finally, they must return to the present before the coffee gets cold . . .

Kommentarer:
Before the Coffee Gets Cold är en samling noveller där alla handlar om att resa i tiden och åh vad fin denna novellsamling var! Min favoritnovell var den andra, men jag tyckte om allihopa (förutom den första, den kändes lite ”meh”). Språket var väldigt fint och målande. Karaktärerna i alla noveller var unika och välskrivna, och det gillade jag. Jag såg att det finns en uppföljare och den vill jag gärna läsa!

Citat:
“At the end of the day, whether one returns to the past or travels to the future, the present doesn't change.”

Betyg 7/10

fredag 21 januari 2022

Black Sun - Rebecca Roanhorse

Titel: Black Sun 
Författare:
Rebecca Roanhorse
Språk:
Engelska
Serie:
Between Earth and Sun #1
Antal sidor:
454
Utgiven:
Oktober 2020
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Goodreads:
The first book in the Between Earth and Sky trilogy, inspired by the civilizations of the Pre-Columbian Americas and woven into a tale of celestial prophecies, political intrigue, and forbidden magic.


A god will return

When the earth and sky converge

Under the black sun


In the holy city of Tova, the winter solstice is usually a time for celebration and renewal, but this year it coincides with a solar eclipse, a rare celestial event proscribed by the Sun Priest as an unbalancing of the world.


Meanwhile, a ship launches from a distant city bound for Tova and set to arrive on the solstice. The captain of the ship, Xiala, is a disgraced Teek whose song can calm the waters around her as easily as it can warp a man’s mind. Her ship carries one passenger. Described as harmless, the passenger, Serapio, is a young man, blind, scarred, and cloaked in destiny. As Xiala well knows, when a man is described as harmless, he usually ends up being a villain.

Kommentarer:
Black Sun har jag varit nyfiken på ett tag men det var inte förens @jenlovebooks läste den och älskade den som gjorde att jag plockade upp den och oj vad den här boken var bra! Första kapitlet var det sjukaste jag har läst och sedan var jag fast och kunde inte sluta läsa.
Världen var oerhört spännande och jag gillade verkligen karaktärerna som alla var så unika.

Jag tycker att handlingen vart lite långsam i mitten och det gör att jag inte kan ge den fullpott men den var otroligt intressant och slutet gjorde mig väldigt pepp på att uppföljaren ska släppas!
Språket var magiskt fint och gjorde det lätt att föreställa sig hur allt såg ut.

Black Sun var en otroligt bra fantasy som fångade mig från första sidan!

Citat:
“I am the only storm that matters now, and there is no shelter from what I bring.”

Betyg 8,5/10

torsdag 20 januari 2022

Järnulven - Siri Pettersen

Titel: Järnulven 
Författare:
Siri Pettersen
Språk:
Svenska
Serie:
Vardari #1
Antal sidor:
500
Utgiven:
April 2021
Finns hos:
Bokus/Adlibris
 



Beskrivning från Goodreads:
En liten flicka tvingas glömma att hon har sett djävulen. En ung man förråder sin älskade för att få evigt liv. Ett mystiskt urverk börjar ticka efter sexhundra år av stillhet. En hemlighet som har vaktats i generationer är på väg att avslöjas.


Juva hatar blodläsare. De hyllas för att de kan se in i framtiden, men egentligen är de bara svindlare som utnyttjar folks rädslor. Juva är själv av blodläsarsläkt, men har svurit att aldrig bli en av dem. Men när familjen hotas dras Juva in i jakten på blodläsarnas arv: en mörk hemlighet som en gång förändrade världen och som kan komma att göra det igen. För att överleva måste hon konfrontera barndomsminnet som hon har kämpat hela livet för att glömma - den gången hon såg djävulen.


Kommentarer:
Järnulven är första boken i vad som kommer bli en trilogi och det var en bok som jag verkligen såg fram emot att läsa då jag gillade Odinsbarn mycket. Tyvärr blev jag väldigt besviken på denna.
Jag tyckte att boken var långsam och seg och även om den blev spännande mot slutet så kände jag att det inte räckte för att jag skulle tycka om den.

Jag hade också svårt för huvudkaraktären Juva, jag fastnade inte för henne och när jag inte fastnar för en karaktär så blir tyvärr hela boken sämre. Karaktärerna är så viktiga för mig. Jag tyckte att Juva var modig absolut men samtidigt var hon så naiv. Språket var däremot riktigt bra, och jag gillade alla detaljer som fanns med. Kanske läste jag denna vid fel tillfälle, jag vet inte riktigt eller så hade jag för höga förväntningar. 


Jag är riktigt kluven om jag ska läsa nästa bok i serien eller inte, vi får helt enkelt se!

Betyg 4/10


Tack till B.Wahlströms för recensionsexemplaret! 

onsdag 19 januari 2022

The Witch and the Beast - Kousuke Satake

Titel: The Witch and the Beast vol 1
Författare:
Kousuke Satake
Språk:
Engelska
Serie:
The Witch and the Beast #1
Antal sidor:
198
Utgiven:
Oktober 2020
Finns hos:
Bokus/Adlibris





Beskrivning från Goodreads:
A WITCH'S CURSE


Guideau: a feral girl with long fangs and the eyes of a beast. Ashaf: a soft-spoken man with delicate features and a coffin strapped to his back. This ominous pair appears one day in a town that's in thrall to a witch, who has convinced the townsfolk she's their hero. But Ashaf and Guideau know better. They have scores to settle, and they won't hesitate to remove anyone in their way...

Kommentarer:
The Witch and the Beast är första delen i en manga serie som jag varit nyfiken på ett tag. Jag visste inte vad jag skulle förvänta mig men den var annorlunda mot det jag trodde. Jag älskade tecknarstilen men handlingen var som sagt annorlunda och mörkare än jag trodde. Världen var verkligen intressant.
Jag kommer ändå fortsätta med serien!

Betyg 5/10
 

tisdag 18 januari 2022

Believe Me - Tahereh Mafi

Titel: Believe Me
Författare:
Tahereh Mafi
Språk:
Engelska
Serie:
Shatter Me #6,5
Antal sidor:
224
Utgiven:
November 2021
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Goodreads:
Juliette and Warner fought hard to take down the Reestablishment once and for all. Life in the aftermath isn’t easy, as they and their friends at the Sanctuary work with their limited resources to stabilize the world.


Warner has his sights set on more than just politics. Since he proposed to Juliette two weeks ago, he’s been eager to finally marry her, the person he loves more than anything and has endured so much to be with. But with so much chaos around them, it’s been nearly impossible for them to have a wedding. And even Juliette has been distracted by everything they need to do.


At long last, Warner and Juliette’s future together is within reach, but the world continues to try to pull them apart. Will they finally be able to be happily, officially, together?

Kommentarer:
Det är ingen nyhet att jag gillar Shatter Me serien så när denna novell kom ut var jag ju tvungen att läsa den.
Den är skriven ur Warners perspektiv och då jag älskar Warner såg jag fram emot att läsa den, tyvärr blev jag lite besviken.

Den var absolut bra men jag hade nog för höga förväntningar. Det var ändå så roligt att få läsa om karaktärerna igen, jag gillar dem allihop!
 


Betyg 5,5/10

Monstress vol 1 - Majorie M. Liu

Titel: Monstress vol 1
Författare:
Majorie M. Liu
Språk:
Engelska
Serie:
Monsters #1
Antal sidor:
202
Utgiven:
Juli 2016
Finns hos:
Bokus/Adlibris
 





Beskrivning från Goodreads:
Set in an alternate matriarchal 1900's Asia, in a richly imagined world of art deco-inflected steam punk, MONSTRESS tells the story of a teenage girl who is struggling to survive the trauma of war, and who shares a mysterious psychic link with a monster of tremendous power, a connection that will transform them both and make them the target of both human and otherworldly powers.

Kommentarer:
Jag har länge velat läsa detta seriealbum men väntat av någon anledning men nu är den läst och wow vad bra den var! Världen var så annorlunda och intressant, karaktärerna tyckte jag så mycket om och tecknarstilen ska vi inte ens tala om, så så fin!
Handlingen var däremot lite svår att hänga med i, men annars tyckte jag mycket om detta seriealbum och ser fram emot att fortsätta!

Betyg 8/10
 

måndag 17 januari 2022

De rotlösa - Frida Skybäck

Titel: De rotlösa 
Författare:
Frida Skybäck
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
303
Utgiven:
September 2021
Finns hos:
Bokus/Adlibris





Beskrivning från Goodreads:
Lydias bror Dani bär på ett mörkt förflutet. Som trettonåring värvades han av ett kriminellt gäng och dömdes för misshandel och narkotikabrott innan han lyckades bryta sig fri. De senaste åren har han skaffat både jobb och lägenhet och lovat sin familj att aldrig mer begå brott, så när Lydia kontaktas av polisen och får veta att Dani är misstänkt för att ha fört bort en ung kvinna rasar hela hennes tillvaro.


Men det är något som inte stämmer med anklagelserna mot Dani och eftersom polisen är övertygad om att han är skyldig börjar Lydia själv gräva i fallet. Den försvunna kvinnan, Linnea Arvidsson, är bosatt i det välbärgade området Västra hamnen och studerar vid Malmö universitet. Hennes skola ligger bara ett stenkast från det kafé där Dani arbetar. Men varför skulle han föra bort en kvinna som han inte har någon som helst koppling till? Och är Linnea verkligen den polisen och media verkar tro att hon är? I en desperat jakt på svar försöker Lydia hitta sin försvunne bror.


Kommentarer:
De rotlösa är författarens första spänningsroman och jag tycker ändå mer om hennes feelgood böcker än denna, för jag har lite delade åksikter kring denna.

Karaktärerna var intressanta och jag gillade att det var mycket fokus på dem istället för på action, och det var heller inga grova scener som i andra spänningsromaner, vilket jag gillade. Det är dock tyvärr något som saknas för att jag ska kunna ge den mer än betyget gillar. Kanske var det för mycket relationsdrama, jag vet inte riktigt.

Handlingen hade ett högt tempo men ändå kändes som att berättelsen inte kom framåt. Språket var lättsamt och gjorde att boken gick fort att läsa och jag ville ändå hela tiden fortsätta att läsa.

Kort och gott tyckte jag att De rotlösa var en bra, välskriven och spännande spänningsdebut och jag ser fram emot att läsa mer av Skybäck i framtiden!

Betyg 6/10


Tack till LB förlag för recensionsexemplaret! 

fredag 14 januari 2022

Malice - John Gwynne

Titel: Malice
Författare:
John Gwynne
Språk:
Engelska
Serie:
The Faithful and the Fallen #1
Antal sidor:
641
Utgiven:
December 2012
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Goodreads:
 A black sun is rising … Young Corban watches enviously as boys become warriors under King Brenin’s rule, learning the art of war. He yearns to wield his sword and spear to protect his king’s realm. But that day will come all too soon. Only when he loses those he loves will he learn the true price of courage. The Banished Lands has a violent past where armies of men and giants clashed shields in battle, the earth running dark with their heartsblood. Although the giant-clans were broken in ages past, their ruined fortresses still scar the land. But now giants stir anew, the very stones weep blood and there are sightings of giant wyrms. Those who can still read the signs see a threat far greater than the ancient wars. Sorrow will darken the world, as angels and demons make it their battlefield. Then there will be a war to end all wars. High King Aquilus summons his fellow kings to council, seeking an alliance in this time of need. Some are skeptical, fighting their own border skirmishes against pirates and giants. But prophesy indicates darkness and light will demand two champions, the Black Sun and the Bright Star. They would be wise to seek out both, for if the Black Sun gains ascendancy, mankind’s hopes and dreams will fall to dust.

Kommentarer:
Malice är en bok som jag har haft i min oläst hög ett bra tag och det var inte förens min vän läste den och tjatade på mig tills jag plockade upp den som jag läste den, och nu förstår jag inte hur jag kunde vänta så länge med att läsa den? Den var ju helt fantastisk!

Malice är första boken i serien The Fateful and the Fallen och på ett sätt är det bra att jag väntade för nu kan jag bara fortsätta med serien! Jag kände faktiskt på en gång att detta kommer vara en bra bok, och jag hade rätt.

Även om början av boken är lite långsam så tyckte jag om att få lära känna karaktärerna och få lära mig om världen som var så intressant. Det är dessutom jättar med i den här boken och det är inte ofta jag har läst om det.
Vi får träffa ett gäng karaktärer och ingen var den andra lik. Alla hade så egna personligheter och jag tyckte om att läsa från allas perspektiv. Några favoriter var ändå Cobran, Storm (såklart!), Cywen och Veradis.
Mot slutet blev handlingen otroligt spännande och jag kunde inte sluta läsa för det var så mycket krig och action.

Malice fick mig att känna alla möjliga känslor, och det är inte ofta en fantasybok får mig att bli tårögd men det lyckades denna boken med. Jag är nästan lite rädd för vad som kommer ske i kommande böcker för jag har hört att många gråter till dem.
Efter att jag läste ut Malice ville jag bara fortsätta med serien på en gång, och jag tror jag ska göra det.

Gillar du fantasy? Då är Malice en bok för dig!

Betyg 9,5/10

tisdag 4 januari 2022

Grim -Sara Bergmark Elfgren

Titel: Grim 
Författare:
Sara Bergmark Elfgren
Språk:
Svenska
Serie:
Stockholmsserien #2
Antal sidor:
463
Utgiven:
Oktober 2021
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Goodreads:
Kanske är det så att spöken föds ur hemligheter.


Stockholm, 2010-tal: Artonåriga Kasper har gått igenom en svår tid, men nu har han fått sitt drömjobb på nöjesfältet Gröna Lund. Där möter han Iris som lär honom hur man skrämmer skiten ur spökhusets besökare.


Stockholm, 1980-tal: Sextonåriga Håkan och hans bästa vän Grim lever för sitt death metal-band. Men deras drömmar får ett abrupt slut efter Grims oförklarliga död. Håkan lägger ner bandet.


Nu försöker Håkans son Kasper ta reda på vad som egentligen hände. Tillsammans med Iris nystar han i de myter och berättelser som omger det numera kultförklarade bandet och hans pappas bästa vän.


Vem var Grim? Och varför visar han sig i Kaspers drömmar? 


Kommentarer:
Sara Bergmark Elfgren är en av mina favoritförfattare och jag blev helt överlycklig när jag fick förhandsläsa Grim, och levde den upp till förväntningarna? Absolut! Det är något med författarens språk för varje gång jag läser en bok av henne sugs jag in och vill bara fortsätta läsa!

Vi får läsa från två tidsperspektiv, dåtid och nutid och jag tyckte att det vävdes ihop på ett bra sätt. Jag föredrog dock att läsa ur Kaspers perspektiv men det var ändå intressant att läsa dåtiden också. Mitten av boken var lite för långsam för min smak så det gör att jag inte kan ge boken fullpott.

Karaktärerna kändes äkta allihopa och jag tyckte mycket om Kasper, och en annan favorit var Iris. Jag hade gärna läst mer om henne.
Språket är som sagt otroligt målande och fullt av detaljerade miljöbeskrivningar vilket gjorde att det var lätt att föreställa sig hur allt såg ut.

Handlingen var både intressant och full av mystisk vilket gjorde det så spännande! Det finns också så mycket mer i handlingen, psykisk ohälsa, kärlek, vänskap och mycket mer.

Betyg 8/10


Tack till Rabén&Sjögren för recensionsexemplaret! 

Berätta en detalj - Malin Tuvesson

Titel: Berätta en detalj  Författare: Malin Tuvesson Språk: Svenska Serie: - Antal sidor: 311 Utgiven: Maj 2022 Finns hos: Bokus / Ad...