onsdag 31 mars 2021

Giftmakerskan - Sarah Penner

Titel: Giftmakerskan 
Författare:
Sarah Penner
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
289
Utgiven:
Mars 2021
Finns hos:
Bokus/Adlibris





Beskrivning från Goodreads:
En glömd historia. Ett hemligt kvinnligt nätverk. Ett arv av gift och hämnd.


Nella driver ett undanskymt och lite annorlunda apotek i 1790-talets London - i största hemlighet hjälper hon kvinnor att giftmörda de män som behandlar dem illa. Nella har bara två regler som måste följas: Giftet får inte användas mot andra kvinnor och allt måste registreras i apotekets böcker. 


I nutid hittar historikern Caroline Parcewell av en slump en ledtråd till den över tvåhundra år gamla historien vid Themsens strand. Hon börjar gräva i det förflutna och sakta kommer sanningen kring de mystiska apoteksmorden fram.


Kommentarer:
Giftmakerskan lockade mig med sitt otroligt vackra omslag och den lät så bra och spännande och levde den upp till mina förväntningar? Absolut! Jag tyckte att Giftmakerskan var riktigt bra!

Boken tog tag i mig direkt och sedan kunde jag knappt sluta läsa då det var så intressant och spännande! Detta är helt klart en bladvändare.
Handlingen bjöd på som sagt mycket spänning men också intriger och ett kärleksliv som det är en hel del trubbel i.
Jag tyckte att dåtiden och nutiden vävdes skickligt samman och det var så intressant att få veta mer om giftmakerskan i dåtiden.
Vi får följa tre kvinnor, unga Eliza, Nelly och Caroline. Jag hade gärna läst mer om Nelly och den unga Eliza även om jag tyckte om att läsa om Caroline också.
 
Jag håller tummarna för att författaren kommer skriva något mer historiskt mysterium!

Giftmakerskan bjöd på en helt förtrollade läsning där jag bara ville fortsätta att läsa! Rekommenderas varmt!

Betyg 8/10


Tusen tack till Harpercollinsnordic för recensionsexemplaret! 

tisdag 30 mars 2021

Moonchild: Voyage of the Lost and Found - Aisha Bushby

Titel: Moonchild: Voyage of the Lost and Found 
Författare:
Aisha Bushby
Språk:
Engelska
Serie:
Antal sidor:
288
Utgiven:
Augusti 2020
Finns hos:
Bokus/Adlibris






Beskrivning från Bokus:
Inspired by The Arabian Nights. The Sahar Peninsula lies just beyond the horizon, but it isn't the easiest place to get to. No maps will take you there, nor can it be charted by gazing up at the stars, or down at a compass... Twelve year old Amira has only ever known a life at sea with her sea-witch mothers. So when their ship is wrecked in a great storm, Amira is delighted to have an opportunity to explore land - accompanied by her best friend Namur - a jinn in cat form. Amira soon finds a boy who has a jinn like her, and learns that their spirit companions are connected to the mysterious storm that gets stronger each day. When Namur goes missing Amira discovers she has to visit a magical place; a place where lost things can be found. But will Amira also discover her own destiny, and find out what it truly means to be a Moonchild?

Kommentarer:
Jag ska vara ärlig, jag ville läsa Moonchild endast pågrund av det vackra omslaget, och jag visste knappt någonting om den men det visade sig att omslaget matchade insidan för jag tyckte att Moonchild var riktigt bra!
Handlingen var fängslande från första stund och sedan var det  fullt av äventyr, magi och vänskap. 
Det var en härlig middle grade bok helt enkelt.
Jag kunde knappt sluta läsa för jag ville hela tiden veta vad som skulle hända.

Språket var så vackert och fullt av detaljerade miljöbeskrivningar och det gjorde att det var lätt att föreställa sig hur allt såg ut.
Jag gillade huvudkaraktären Amira, hon var en härlig person att få följa och jag ville bara att det skulle gå bra för henne. Jag gillade också hennes jinn Namur.

Jag tror att det ska komma en uppföljare men jag är inte säker, men jag hoppas det för jag vill ha mer!

Betyg 7,5/10

tisdag 23 mars 2021

Mörkt paradis - Maria Hernius

Titel: Mörkt paradis 
Författare:
Maria Hernius
Språk:
Svenska
Serie:
Mörkt paradis #1
Anal sidor:
381
Utgiven:
September 2020
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Bokus:
Inlåst. Dehumaniserad. Dödsdömd. 


I en mörk version av en nära framtid har människans värld gått under. En ny okänd art har tagit över Europa och återstoden av mänskligheten hålls fångad på olika gårdar. 


På gården som kallas för Uppfödningen växer M24 upp under brutala och hemska förhållanden. Hon vet inte vem hon är eller var hon kommer ifrån men flyktiga minnen påminner henne om att hon en gång levt i frihet. Tillsammans med sina vänner gör hon allt i sin makt för att överleva. Blir man bortförd från gården är det mot en säker död. 


När tiden börjar rinna ut måste hon välja: att acceptera sitt öde eller att försöka ta sig ut. Hur långt är hon beredd att gå för sin och andras frihet? Och vad finns egentligen kvar av mänskligheten utanför fiendens gårdar? 


Läsaren möter en vacker men brutal värld, full av äventyr och skrämmande mörker. Men där uppstår även kärlek och vänskap. Endast en sak är säker i detta mörka paradis överlever bara den starkaste.

Kommentarer:
Mörkt paradis är författarens debut och dessutom är omslaget helt magiskt fint och matchar omslaget innehållet? Om den gör!

Det är en mörk dystopisk värld i Mörkt paradis och jag fastnade för världen på en gång, den var så fascinerande!
Språket var fint och målande och fullt av detaljerade miljöbeskrivningar vilket gjorde att det var lätt att föreställa sig hur allt såg ut. Ibland kändes det nästan som att jag befann mig bland karaktärerna. 
Boken tar även upp viktiga ämnen som miljö och hur vi behandlar djur och det var en riktig ögonöppnare.

Första halvan var min favorit då jag tyckte att det var mest spänning och driv framåt i början för att i mitten bli lite långsammare. Egentligen gjorde det inte så mycket då jag gillade att läsa om karaktärerna. Mot slutet blev det också oerhört spännande och när boken tog slut ville jag bara ha mer!

Jag gillade verkligen huvudkaraktären M24 då hon var både stark och självständig men samtidigt väldigt sårbar och känslig. Det var en bra blandning helt enkelt. I denna skrämmande väled går ingen av karaktärerna säkra heller för författaren är inte rädd att död på dem så vid många tillfällen satt jag på nålar och var rädd att mina favoriter inte skulle klara sig, det var så spännande!

Mörkt paradis bjöd på ett välskrivet och spännande äventyr och jag längtar så efter att uppföljaren ska släppas!


Betyg 8/10


Tusen tack till författaren & Visto förlag för recensionsexemplaret! 

söndag 14 mars 2021

Rådare - Li Ekman

Titel: Rådare 
Författare:
Li Ekman
Språk:
Svenska
Serie:
Berättelsen om Inigo Jones #2
Antal sidor:
307
Utgiven:
Oktober 2020
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Goodreads:
Nästan ett år har passerat sedan Inigo återvände från Gothain, allvarligt skadad av Mordia. Hon har svårt att anpassa sig till livet på Gotland och den väntande studenten. Saknaden efter Danai, Iskander, Emilo och de andra är enorm.


Istället för att förbereda sig inför sommarjobb försöker hon värja sig mot de krafter som drar henne till Gothain. Mot sin vilja tvingas hon tillbaka till den parallella världen och de hon lämnat bakom sig.


Konflikten mellan kungen och rebellerna trappas upp och människorna rustar för det som ska komma. Inigo slits mellan att utmana Mordia i Hellhaim och att stanna hos Iskander på Tjelvars ö. Till slut måste hon göra ett avgörande val som kommer att påverka inte bara henne utan alla som bor i Gothain.


Kommentarer:
Rådare
är andra delen av Berättelsen om Inigo Jones och eftersom jag älskade första boken hade jag en del förväntningar på Rådare och den levde verkligen upp till dessa för Rådare var så otroligt bra! Jag kan inte nog rekommendera den här serien till dig som gillar svensk fantasy, eller fantasy överlag.

Även denna bok bjöd på en riktig sträckläsning och handlingen bjöd på spänning, mer häxor och magi och mycket mer! Det var så intressant att få veta mer om andra häxor än vad vi lärt oss om tidigare och jag gillade att denna bok var lite råare än den första.
Inigo har vuxit mycket som karaktär och hon kändes lite mer självsäker i denna bok.

Det enda tråkiga nu är att jag behöver vänta tills den tredje boken släpps, men då har jag iallafall något riktigt trevligt att se fram emot!

Rådare bjöd på ett välskrivet fantasy äventyr med massor av spänning och jag längtar verkligen efter nästa bok i serien! Rekommenderas varmt!

Betyg 8,5/10

Tusen tack till författaren för recensionsexemplaret! 

torsdag 11 mars 2021

Sändebudet - Madelene Lundvall

Titel: Sändebudet
Författare:
Madelene Lundvall
Språk:
Svenska
Serie:
Transcendent
Antal sidor:
51
Utgiven:
December 2020
Finns hos:
Bokus/Adlibris







Beskrivning från Goodreads:
En innerlig fantasy novell om att behöva välja mellan liv och död.


Angela hemsöks av drömmar varje natt. Och varje natt är det om samma man.

Han kommer med ett budskap, upprepar en mening om och om igen.

Men hon förstår inte innebörden av orden förrän det är försent.

Hon inser inte att han försöker varna henne.


Seraferna spelar schack med Djävulen och

Angela är bara en bonde på deras bräde.


Kommentarer:
Vilken underbar novell detta var! Jag fastnade på en gång för det fina och målande språket och även om det är novell så fångade karaktärerna mitt hjärta och jag tyckte så mycket om dem.
Handlingen var både intressant och spännande och jag längtar så efter att få läsa fortsättningen!

Betyg 8/10 

onsdag 10 mars 2021

Dotter av jord - Ann-Catrin Mattsson

Titel: Dotter av jord  
Författare:
Ann-Catrin Mattsson
Språk:
Svenska
Serie:
Jordföd #1
Antal sidor:
316
Utgiven:
Mars 2021
Finns hos:
Bokus/Adlibris
 



Beskrivning från Goodreads:
Föreställ dig att du föds med en gåva. En farlig gåva som kommer förändra allt. En hemlighet andra är redo att döda för. Vad skulle du offra för makt? För lojalitet? För kärlek?


Irland 1649. Ailea är inte som andra. Hon ser saker ingen annan ser. Nattens mardrömmar blir ofta sanna. I stugorna viskas det att modern lider av galenskap. När oroligheterna sprider sig över landet beslutar sig Aileas far för att rycka upp sin familj och flytta till Skottland. Där bor Magy, ortens örtahelare, som tidigt förstår att det är något speciellt med flickan. Snart kommer Aileas liv förändras för all framtid och hon kommer finna sig intrasslad i tusenåriga mysterier.


På andra sidan havet, börjar Roderic, brorson till en mäktig spansk överste, sin militära utbildning på krigsskolan i Bologna. Där lär han känna sin mentor, den charmiga Muccio, som gör sitt yttersta för att få fason på sin eldiga lärling. Roderic och Aileas öden är tätt sammanflätade. Mellan dem växer en passion och kärlek, starkare än tid och rum

Kommentarer:
Dotter av jord är författarens debut, och jag måste säga wow vilken debut! Omslaget är dessutom helt fantastiskt och matchade det insidan? Om den gjorde!

Jag vet knappt vad jag ska skriva, men jag älskade den här boken så mycket och sedan jag läste ut den har den vuxit och jag har inte kunnat sluta tänka på den. Den gjorde alltså ett väldigt starkt intryck!
Jag fastnade på en gång för det fina och riktigt målande språket som gjorde att jag inte kunde sluta läsa. Jag läste faktiskt ut boken på en dag, så otroligt fängslande var den!
Handlingen bjöd på spänning och magi och det var hel del oväntade vändningar. Karaktäerna fångade mitt hjärta och jag tyckte så mycket om Ailea och Roderic,både tillsammans och varfö

Dotter av jord bjöd på en riktig magisk läsning och jag säger bara, läs den och låt dig svepas bort! Rekommenderas varmt! 


Betyg 9/10


Tusen tack till författaren för recensionsexemplaret! 

tisdag 9 mars 2021

Stöld - Ann-Helén Laestadius

Titel: Stöld 
Författare:
Ann-Helén Laestadius
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
440
Utgiven:
Januari 2021
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Bokus:
Som nioåring blir renskötardottern Elsa vittne till hur en man dödar en av hennes renar. Hon hotas till tystnad och blir smärtsamt medveten om att hennes ursprung väcker ett glödande hat.


"Stöld" är en vild och vacker jojk till renskötarlivet, men också en spännande roman om en sällan skildrad verklighet i norr. Där renar tjuvjagas och dödas brutalt och polisen inte utreder brotten. Där spänningarna mellan samer och andra bybor förgiftar generationer.


Hotet mot Elsa förändrar henne för alltid och genom åren bär hon med sig ett lent renöra som en ständig påminnelse. Familjen och släkten kämpar för rättvisa men i det tysta växer en desperation.

Kommentarer:
Stöld har jag varit nyfiken på sedan jag hörde talas om den och mina förväntningar var rätt höga då jag bara sett positiva recensioner om den och levde den upp till förväntningarna? Om den gjorde! Detta kommer vara en av årets bästa böcker, helt klart! Jag blir också förvånad om den inte blir nominerad till årets bok.

Jag älskade verkligen miljön, vackra underbara Norrland och jag lärde mig mycket som samer som jag inte visste innan. Denna bok borde alla läsa för att få förståelse för hur samer kan ha det.
Vissa delar var rätt tuffa att läsa och jag fick ibland ta pauser men samtidigt ville jag inte sluta läsa. Jag gillade verkligen författarens språk som var så målande och fint.

Jag kommer definitivt läsa mer av författaren för Stöld var bara så så bra! Läs den om du inte redan gjort det! 


Betyg 9/10


Tusen tack till Romanus & Selling för recensionsexemplaret! 

söndag 7 mars 2021

Blodsten - Li Ekman

Titel: Blodsten 
Författare:
Li Ekman
Språk:
Svenska
Serie:
Berättelsen om Inigo Jones
Antal sidor:
408
Utgiven:
Juni 2019
Finns hos:
Bokus/Adlibris



Beskrivning från Goodreads:
Något växer inuti Inigo Jones bröstkorg, något som legat latent och bara väntat på att få bryta ut. Hon vill inte vara annorlunda. Bara passa in och vara som alla andra. Nu går det inte längre att slå ifrån sig de märkliga saker som sker omkring henne.


Inigo drivs till att fatta ett beslut som leder henne till Högklint och en grotta som varit dold för omvärlden. Grottan bär på en hemlighet, en värld som är sammanflätad med hennes eget förflutna och som nu står på gränsen till inbördeskrig.


Inigo ansluter sig till rebellerna och måste snabbt anpassa sig till sitt öde. Om hon inte lär sig att kontrollera krafterna hon bär på kommer det att få förödande konsekvenser.


En berättelse om övertygelser, svek och kärlek i en annan tid.

Kommentarer:
Blodsten är författarens debut och jag måste säga att jag är imponerad över att detta är en debut! Den här boken bjöd på en riktig sträckläsning för jag kunde verkligen inte sluta läsa när jag hade börjat och det gjorde att jag plöjde hela boken på en dag, och den var så otroligt bra!

Handlingen var riktgt spännande och det var en härlig blandning av mystik, magi, kärlek och en massa känslor. Jag gillade verkligen huvudkaraktären Inigo, hon kändes så äkta då hon ibland hade humörsvängningar. Boken tar även upp viktiga ämnen som psykisk ohälsa och det är alltid så bra att sånna ämnen tas upp.

Språket var så fint och målande och jag älskade det detaljerade miljöbeskrivningarna som gjorde att det var lätt att föreställa sig hur allt såg ut.
Plocka upp den här och låt dig svepas bort på ett äventyr du sent kommer att glömma!

Blodsten är verkligen en underbar pärla som många fler borde läsa!

Betyg 8,5/10

lördag 6 mars 2021

Shessandras hjärta - Lupin Ojala

Titel: Shessandras hjärta 
Författare:
Lupina Ojala
Språk:
Svenska
Serie:
Yddrios #3
Antal sidor:
312
Utgiven:
Oktober 2020
Finns hos:
Bokus/Adlibris


Beskrivning från Goodreads:
Shessandras framtid är redan utstakad. Hon ska gå i sin fars fotspår och bli krönikör. I gudinnan Ashetsheestas tempel lockar platsen som danserska men det verkar vara en ouppnåelig dröm. När en kringresande danstrupp erbjuder henne att följa med ser hon sin chans att få göra det hon älskar allra mest, men gudarnas intriger för henne längre bort från hemlandet än hon tänkt sig. Magisk teater och märkliga väsen väntar längs vägen och med tiden börjar drömmen alltmer likna en mardröm.

Kommentarer:
Shessandras hjärta är en fristående del i serien 
Yddrios och då jag gillade Tårpilens år av samma författare såg jag fram emot att läsa Shessandras hjärta, dessutom älskar jag det fina omslaget! 

Shessandras hjärta bjöd på en riktigt härlig sträckläsning och jag tyckte att handlingen var både intressant och emellanåt väldigt spännande. Jag hade bara velat ha lite mer action och spänning för vissa delar var lite långsamma, vilket inte är något fel men jag personligen gillar när det lite mer action.

Jag tyckte om huvudkaraktären Shessandra, hon var stark och visste vad hon ville och det är alltid härligt med starka kvinnliga karaktärer. Shessandras var också otroligt godhjärtad och fin vilket gjorde att jag tyckte om henne ännu mer.
Språket älskade jag, precis som i hennes andra bok jag har läst, och det fina miljöbeskrivningarna var helt magiska. Jag ser fram emot att läsa mer av Lupina för jag älskar verkligen hennes språk!

Shessandras hjärta bjöd på en härlig läsuppelvse och jag ser fram emot att läsa mera av författaren!

Betyg 6,5/10


Tusen tack till författaren och Catoblepas förlag för recensionsexemplaret! 

torsdag 4 mars 2021

Solens dotter - Anna Granberg

Titel: Solens dotter 
Författare:
Anna Granberg
Språk:
Svenska
Serie:
Gudablod #1
Antal sidor:
472
Utgiven:
Februari 2021
Finns hos:
Bokus/Adlibris



Beskrivning från Goodreads:
Damiana tror att hon är precis som alla andra. En vanlig ung kvinna, dotter till ett bondepar i riket Gafámia. Men hon bär på hemligheter. Förmågor som skulle få henne bränd på bål om någon visste.


Sandreon är Åskgudens son och har förberetts hela livet inför mötet med Solgudens dotter. Han måste döda henne för att rädda sitt rike och återupprätta balansen. 


Mötet mellan Damiana och Sandreon blir inte som någon av dem förväntat sig. De har all anledning att hata varandra men ju mer de lär känna varandra, desto svårare blir det att förneka de känslor som börjar spira. 


Men profetian är tydlig. En av dem måste dö.

Kommentarer:
Solens dotter är författarens debut och jag måste säga, wow vilken fängslande debut!
Jag blev fångad efter det första sidorna och sedan kunde jag knappt sluta läsa eftersom jag ville veta vad som skulle hända. Det detaljerade miljöbeskrivningarna gjorde att det var lätt att föreställa sig vad som hände och språket var så fint och målande.

Damiana har blivit en av mina favoritkaraktärer då hon är så stark och har sådan kraft. Dessutom älskade jag Damiana och Sandreon tillsamamns. Jag är inte alltid ett sort fan av kärlek i fantasyböcker men i Solens dotter var det bara härligt att läsa om. Deras kemi var så fin.
Handlingen bjöd på spänning och oväntade vändningar och jag visste aldrig vad som skulle hända härnäst. Detta är svensk fantasy när det är som bäst!

Solens dotter fångade mig från första sidan och sedan kunde jag inte sluta läsa! Rekommenderas varmt!


Betyg 8/10


Tusen tack till Seraf förlag för recensionsexemplaret! 

tisdag 2 mars 2021

Dunkelstjärnan - Joseph A. Davis

Titel: Dunkelstjärnan 
Författare:
Joseph A Davis
Språk:
Svenska
Serie:
Kampen om Tusenvärld #1
Antal sidor:
278
Utgiven:
September 2020
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Bokus:
Tolvåriga Julia märker direkt att någonting med hennes nya klasskamrat, flyktingpojken Kasir, inte stämmer. Men hon anar inte helt hur annorlunda han är förrän den ödesdigra natten de blir jagade av fruktansvärda levande skuggor.


Tillsammans med hennes lillebror Edvin och en mystisk gubbe som kallas för Trubaduren blir de tvungna att fly genom en magisk portal till Kasirs hemland. Det är en värld av gränslös skönhet där konst blir levande men där allt det vackra håller på att förstöras av skuggorna. Medan Julia och Edvin brottas med ett nytt språk, en ny kultur och okända faror upptäcker de att de har en hemlig koppling till Kasirs värld och att de kanske har makten att rädda den.

Kommentarer:
Jag har tidigare läst böckerna om Markus av Joseph A Davis så när jag fick förfrågan om att läsa Dunkelstjärnan tackade jag givetvis ja och jag tyckte att Dunkelstjärnan var bra! Jag gillade språket som var lättsamt och riktigt fint. Det var dessutom detaljerade miljöbeskrivningar vilket gjorde att det var lätt att föreställa sig hur allt såg ut.

Det var spänning från första stund och det gjorde att jag bara ville fortsätta läsa. Den här boken är också mycket mer än en spännande och fartfylld berättelse, boken tar även upp flera viktiga ämnen som till exempel att hitta sig själv och passa in, och det finns också ett fint budskap som verkligen kom fram. Dessutom finns det jättefina illustrationer i boken som gjorde läsupplevelsen ännu bättre.

Dunkelstjärnan var en fin och mycket tänkvärd bok som jag kan rekommendera!

Betyg 6/10


Tusen tack till författaren för recensionsexemplaret! 

Nyårsfesten - Lucy Foley

Titel: Nyårsfesten Författare: Lucy Foley Språk: Svensk Serie: - Antal sidor: 340 Utgiven: December 2018 Finns hos: Bokus / Adlibris ...