fredag 23 februari 2024

Till hamnen - Jenny Clevström

Titel: Till hamnen 
Författare:
Jenny Clevström
Språk:
Svenska
Serie:
Livet i Skärvik #1
Antal sidor:
319
Utgiven:
Januari 2024
Finns hos:
Bokus/Adlibris






Beskrivning från Goodreads:
En storm sveper in över det lilla kustsamhället Skärvik på Öland. Fiskaren Torsten saknas och kaféägaren Rosie kastas tillbaka till den där natten för länge sedan – då, när havet förändrade hennes liv för alltid. Ska stormen ta Torsten ifrån henne innan hon hinner berätta?


Inez ska inte stanna länge på ön. Så fort bouppteckningen efter hennes mamma är uppklarad ska hon ge sig av och begrava minnet av modern som valde bort henne redan som liten. Men när stormen bedarrat är det tydligt att Inez har djupare band till ön än hon vetat om.


Mei Li befinner sig på andra sidan jorden från sin familj. Ensam i det lilla huset vid havet tar hon skydd från den man som fört henne till det nya landet. Mei Li är stukad av livet, men samvaron i byn väcker något inom henne. Kanske har hon hamnat på precis rätt plats.


I stormens spår flätas livsöden samman och nya relationer växer fram. Till hamnen är en varm och spännande relationsroman om ett samhälle på en ö där vädret dikterar villkoren och samhörigheten betyder allt.

Kommentarer:
Till hamnen är den första boken i serien Livet i Skärvik och denna härliga bok bjöd på en riktigt fin läsupplevelse, jag tyckte mycket om den!
Jag älskade att boken utspelar sig på Öland, ett ställe jag varit på några gånger och jag tyckte så mycket om det fina miljöbeskrivningarna som gjorde att jag mer än gärna hade åkt dit igen. Författarens språk fängslande verkligen mig och jag ville inte lägga boken ifrån mig.

Handlingen var både spännande och varm, samtidigt som det var fullt av vänskap och otroliga karaktärer som jag verkligen fastnade för. Inez var min favorit. Jag gillade också att ämnen som psykisk ohälsa tas upp, på ett bra sätt.

Till hamnen bjöd på en väldigt härlig och välskriven läsupplevelse och jag längtar efter nästa bok i serien för jag vill inte lämna Skärvik än! Rekommenderas varmt! Dessutom, hur fint är inte omslaget?

Betyg 8/10


Tack HarperCollins Nordic för recensionsexemplaret! 

tisdag 20 februari 2024

Château vid vägens slut - Jessica Eriksson & Stefan Holm

Titel: Château vid vägens slut
Författare:
Jessica Eriksson & Stefan Holm
Språk:
Svenska
Serie:
Romantiska äventyr i Värmland #1
Antal sidor:
256
Utgiven:
Februari 2024
Finns hos:
Bokus/Adlibris






Beskrivning från Goodreads:
Ellinor Carpentier har bott i Paris i hela sitt liv. När hennes svenska mamma går bort bestämmer hon sig för att börja om i Sverige, och väl där får hon veta att hon ärvt ett hus i Värmland. Hon kan absolut inte se sig själv i ett hus på landet, så hon anlitar den karismatiske mäklaren Andres Williamsson, som ivrigt tar sig an uppdraget att sälja. Men så snart Ellinor får se den förfallna egendomen blir hon förälskad. Huset är, i hennes ögon, ett château! Hon tänker om och vill i stället renovera och bilda ett konstnärskollektiv. Till sin hjälp tar hon den lite blyge men hängivne snickaren Felix Gustavsson. Samtidigt som huset återfår sin forna glans spirar kärleken mellan Andres och Ellinor. Men oväntad konkurrens om Ellinors hjärta komplicerar allt.

En varm och charmig berättelse om att följa sina drömmar och samtidigt både hitta hem och finna kärleken.

Kommentarer:
Château vid vägens slut är första boken i serien Romantiska äventyr i Värmland och redan innan boken kom ut så fastnade jag verkligen för det vackra omslaget, och det visade sig att insidan var minst lika bra den med!

Detta var en sådan fin romance bok där jag verkligen fastnade för karaktärerna, framför allt Ellinor och Felix.  Boken bjöd på en härlig lässtund och handlingen var mysig, romantisk och så fin,  och jag tyckte mycket om att få läsa om husrenoveringen. Vilken dröm att få ärva ett sådant hus och sedan renovera upp det!

Jag älskade också det detaljrika miljöbeskrivningarna av Karlstad och blev minst sagt sugen på att åka dit. Språket var otroligt fint, detta var en mycket välskriven bok och jag kunde verkligen inte sluta läsa. Detta är en bok som bjuder in till sträckläsning och hade jag inte haft så mycket att göra så hade den blivit utläst på en kväll.
Nu blir det att längta efter nästa bok i serien, men vi har tur, den kommer redan i maj!

Låt dig fängslas av Château vid vägens slut och förberedd dig på en härlig och romantisk lässtund! Rekommenderas varmt!

Betyg 8/10


Tack HarperCollins Nordic & HarperLove för recensionsexemplaret! 

söndag 18 februari 2024

Grevinnan - Gabriella P. Kjeilen

Titel: Grevinnan 
Författare:
Gabriella P. Kjeilen
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
121
Utgiven:
November 2023
Finns hos:
Bokus/Adlibris







Beskrivning från Goodreads:
Redan när knivseggen blänker i stearinljusets sken, innan blodet börjar rinna och färga lakanet rött vet Signe att det är över. Livet. Hon har vetat det länge. Sett det i sin makes ögon som förvrängts av vrede och hat.


I sista stund blir hon erbjuden ett nytt liv. Ett liv hon aldrig skulle ha accepterat men som nu blir hennes enda chans.


Hon vaknar upp till ett Uppsala olikt det hon vuxit upp i och med känslor så starka att de inte går att förtränga. Hämnd men också något annat. En hetta hon länge försökt ignorera men som nu kommer till ytan.


Grevinnan är en historisk urban fantasy i gotisk kuliss om de varelser som lurar i skuggorna och om hur sann kärlek kan läka ett brustet hjärta.

Kommentarer:
Grevinnan är en novell som jag verkligen fastnade för! Jag borde väl inte bli förvånad eftersom jag i princip älskat allt jag har läst av författaren, men Grevinnan fick mig att inse att jag har saknat att läsa om vampyrer, och lämnade mig med ett stort behov av vilja läsa mer! Jag önskar så att denna hade varit längre för jag var inte redo att släppa dessa karaktärer och världen. Det var otroligt spännande att få läsa om Signe, både innan hon blev vampyr och efter och jag gillade verkligen Signe och Beata tillsammans. Språket var precis som i författarens andra böcker, otroligt fint.

Grevinnan bjöd på spänning, kärlek och mycket mer och den var så bra! Jag vill ha mer!

Betyg 8/10


Tack Seraf förlag för recensionsexemplaret! 

lördag 17 februari 2024

Det hemliga sällskapet - Camilla Lagerqvist

Titel: Det hemliga sällskapet 
Författare:
Camilla Lagerqvist
Språk:
Svenska
Serie:
Detektiv Tillman #1
Antal sidor:
298
Utgiven:
Januari 2024
Finns hos:
Bokus/Adlibris





Beskrivning från Goodreads:
Ett hemligt sällskap vars medlemmar är beredda att gå över lik för att se till att ingen avslöjar deras hemligheter, en mystisk man som kanske är polisinformatör och kvinnor som slåss för jämställdhet. Det här är första delen i en mysig spänningsserie som utspelar sig under 1920-talet där tre kvinnor bildar en oväntad allians för att hjälpas åt att lösa brott.


Året är 1920 och den unga Ester Tillman är nybliven änka i Uppsala. Äktenskapet var olyckligt och äntligen är hon fri att styra över sitt liv. Hon har en dröm om att arbeta som privatdetektiv, men vet inte om hon vågar ta steget. När hon följer med sin mamma på seans och en av deltagarna under mystiska omständigheter faller från en balkong, får Ester möjlighet att ta sig an sitt första fall.

Kommentarer:
Det hemliga sällskapet är första delen i serien Detektiv Tillman och är en historisk deckare, och en riktigt bra sådan! Ett stort plus för det fina formatet på denna bok också! 
Detta blev den första boken av författaren som jag läste men det kommer inte bli den sista för jag blev definitivt sugen på att läsa mera av henne.

Det märkets att författaren var historiskt påläst och det var otroligt intressant att få läsa om 1920-talets Uppsala. Karaktärerna tyckte jag om, speciellt Ester. Jag hade svårt att lägga boken ifrån mig och hade önskat att jag hade kunnat sträckläsa den. Handlingen var rätt så spännande och otroligt intressant!

Det hemliga sällskapet bjöd på en härlig lässtund och jag kan varmt rekommendera den!

Betyg 7/10


Tack Bazar förlag för recensionsexemplaret! 

måndag 12 februari 2024

Där ljuset kommer in -Anette Eggert

Titel: Där ljuset kommer in 
Författare:
Anette Eggert
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
232
Utgiven:
Januari 2024
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Bokus:
Allting började när Sonja föddes. 


Hon hörde mamma säga det i telefon en gång och nu mår pappa som han mår. För att hon finns. Mellan de papperstunna väggarna hör Sonja allt, föräldrarnas skrik och flaskor som öppnas. Men hon ska inte gnälla, hon har en normal familj och hennes pappa är i alla fall inte som Bangs pappa. Bang och Lilly är ljuset i mörkret, de och ostbågar är allt Sonja behöver. Tills hon träffar Tom. Han är en ny galax och ett nytt ljus som hon inte kan låta bli att utforska. Men så slår livet till med full kraft och allt rasar samman. Då vet hon att det är sant, att allt hon rör vid går sönder.

Kommentarer:
Där ljuset kommer in blev den första boken jag läste av författaren men jag kan säga att det inte kommer bli den sista för jag tyckte mycket om den här! Det är en ungdomsbok och en riktigt bra sådan! Handlingen bjuder på vänskap, kärlek, relationer, skuld och massa andra känslor.

Hade jag inte haft så mycket att göra dessa dagar då jag läste den här hade jag nog slukat den på en kväll för den var så fint skriven och jag fastnade mycket för karaktärerna.
Jag kände verkligen med Sonja och jag fick känna alla möjliga slags känslor under läsningens gång och det är alltid så härligt.

Där ljuset kommer in var en riktigt fin ungdomsbok som jag varmt kan rekommendera! Jag ser fram emot att läsa författarens andra böcker helt klart!

Betyg 8/10


Tack Opal för den fina överraskningen! 

torsdag 8 februari 2024

De utvalda - Helena Kubicek Boye

Titel: De utvalda 
Författare:
Helena Kubicek Boye
Språk:
Svenska
Serie:
Profileraren #1
Antal sidor:
363
Utgiven:
December 2023
Finns hos:
Bokus/Adlibris





Beskrivning från Goodreads:
En välkänd Malmöprofil hittas mördad i hissen i ett nybyggt lägenhetshus i Västra hamnen. Han har ett märkligt brännsår över munnen. Martin ”Gulte” Guldström från Malmöpolisens specialgrupp för grova brott är en av de första på plats, och det som till en början framstår som en urspårad konflikt mellan två grannar visar sig snart vara något betydligt större.


Vid Stockholmspolisens avdelning för grova brott toppar Truls Reimer statistiken över uppklarade fall, men hans buffliga attityd uppskattas inte av alla. Då klagomålen blir för många får han ett erbjudande om förflyttning till Malmö, och hans chef gör det klart att det inte är ett alternativ att tacka nej.


Psykologen Kattis Olsson har lagt jobbet som profilerare på hyllan. Numera arbetar hon på en samtalsmottagning och försöker hantera livet som ensamstående mamma. Men när hon blir tillfrågad om att hoppa in i sin gamla roll och hjälpa polisen att ringa in gärningspersonen som brännmärker män i Malmö, kan hon inte motstå erbjudandet. Ganska snart inser dock Kattis att hon behöver köra en parallell utredning utan att informera sin nye chef. Ett beslut som kan få katastrofala följder om det visar sig vara fel ...

Kommentarer:
Författaren har tidigare bland annat skrivit en serie på sex stycken böcker om Anna Varga men de har jag inte läst, men efter att ha läst De utvalda är jag definitivt nyfiken på att läsa mer av författaren för jag tyckte mycket om De utvalda!

Handlingen var spännande och det var ett högt tempo genom hela boken. Det korta kapitlen gjorde också att jag hela tiden tänkte ”bara ett kapitel till” och sedan var boken slut. Karaktäerna kändes verkligen äkta och gänget Kattis, Truls och Gulte kompletterade varandra på ett bra sätt.  Jag tyckte väldigt mycket om att få följa Kattis. Miljön var också intressant att läsa om och hade målande beskrivningar vilket gjorde att det var lätt att föreställa sig hur allt såg ut. Jag tyckte också mycket om författarens språk!

De utvalda bjöd på en spännande lässtund och jag ser fram emot att få läsa nästa bok i serien och även annat av författaren!

Betyg 7/10


Tack Norstedts förlag för överraskningen! 

tisdag 6 februari 2024

Mellan dig och mig - Mhairi McFarlane

Titel: Mellan dig och mig 
Författare:
Mhairi McFarlane
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
361
Utgiven:
September 2023
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Goodreads:
Vissa hemligheter bör inte avslöjas.


Roisin och Joe följer med sina vänner ut på landet för att fira tre saker: en födelsedag, en förlovning och premiären av den tv-serie som Joe skrivit manus till. Men under helgen ökar spänningarna, och konflikten bryter ut på riktigt när det första serieavsnittet visas och Roisin inser att privata saker som hon berättat för Joe i förtroende nu är ute för allmän beskådan.


Roisin vill fly uppmärksamheten och reser hem till sin barndomsstad för att hjälpa till på familjens pub. Men varje vecka sänds ett nytt avsnitt som avslöjar fler hemligheter, svek och otrohet ? och Roisin börjar undra om allt hon ser verkligen kan ha hänt på riktigt.


När sedan en av hennes gamla vänner dyker upp på puben tar livet plötsligt en oväntad vändning.

Kommentarer:
Mellan dig och mig blev den första boken jag plockade upp av författaren och jag efter att jag hade läst ut den var jag lite osäker på vad jag tyckte om den egentligen men jag har kommit fram till att jag gillade den, men jag trodde nog att jag skulle tycka om den ännu mer.

Tyvärr fastnade jag inte alls för karaktärerna, jag kände ingenting för dem och då faller boken lite för mig. Jag hade nog hoppats på lite mer romance i boken också men nu var det stort fokus på ett utbrott och det är faktiskt inte det roligaste att läsa om tycker jag.

Författaren har ett mycket trevligt språk och jag ville ändå hela tiden fortsätta läsa och i det stora hela hade jag en trevlig lässtund. Om jag kommer läsa mer av författaren? Ja, jag är nyfiken på hennes andra böcker för jag gillade ändå den här!

Betyg 6/10


Tack HarperCollins Nordic för recensionsexemplaret! 

måndag 5 februari 2024

Äkta kärlekar - Taylor Jenkins Reid

Titel: Äkta kärlekar 
Författare:
Taylor Jenkins Reid
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
318
Utgiven:
Januari 2023
Finns hos:
Bokus/Adlibris
 



Beskrivning från Goodreads:
När Emma är i tjugoårsåldern gifter hon sig med sin ungdomskärlek Jesse. De reser jorden runt tillsammans, lever livet fullt ut och tar varje chans till äventyr. Men på deras första bröllopsdag försvinner Jesse spårlöst under en helikoptertur över Stilla havet. På ett ögonblick är han borta för alltid. 


Emma försöker komma över sorgen efter Jesses bortgång. Flera år senare springer hon på en gammal vän, Sam, och blir förälskad. De förlovar sig och Emma tror att hon fått en andra chans att bli lycklig. 


Tills Jesse hittas vid liv. Under alla dessa år har han försökt ta sig hem till Emma. Hon tvingas nu välja mellan maken hon trodde var död och fästmannen som fick henne att börja leva igen.

Kommentarer:
Äkta kärlekar är den fjärde boken jag läser av författaren och oj så bra denna var, jag kunde verkligen inte sluta läsa!

Äkta kärlekar var så välskriven och otroligt känslosam, mina känslor fick verkligen åka berg-och-dal-bana under läsningen gång. Jag önskar att jag hade markerat citat under läsningens gång för språket var otroligt fint, men det blev inte av eftersom jag satt som klistrad vid boken.
Jag fastnade verkligen för karaktärerna och kände verkligen för Emma, och jag satt och funderade på vilket val hon skulle göra. Det kan inte ha varit lätt för henne.

Äkta kärlekar bjöd på en väldigt fin läsupplevelse och jag kommer absolut tänka tillbaka på den här boken ett flertal gånger.
Sedan måste jag nämna det fina svenska omslaget, jag älskar det!

Betyg 8/10


Tack LB förlag för recensionsexemplaret! 

torsdag 1 februari 2024

Tills jag hittar dig - Harlan Coben

Titel: Tills jag hittar dig 
Författare:
Harlan Coben
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
361
Utgiven:
Januari 2024
Finns hos:
Bokus/Adlibris





Beskrivning från Goodreads:
En förälders värsta mardröm


För fem år sedan levde David och Cheryl Burroughs ett enkelt liv i sitt drömhus tillsammans med sin treåriga son Matthew. Aldrig kunde de föreställa sig den fruktansvärda tragedi som snart skulle ske. Men nu har Cheryl gift om sig och David avtjänar ett livstidsstraff för att ha mördat sin son.


David hävdar sin oskuld men efter de hårda åren i fängelse har han förlorat hoppet om upprättelse - och tilltron till sig själv. Kan han verkligen vara säker på vad som hände den där natten?


Men när David får ett oväntat besök av Cheryls syster Rachel vänds hans värld upp och ned. Med sig har Rachel ett foto som en av hennes vänner har tagit inne på en nöjespark. I bakgrunden, mitt framför bergochdalbanor och karuseller, står en pojke. Det tar inte många sekunder för David att inse det omöjliga - pojken på bilden är Matthew.

Kommentarer:
Tills jag hittar dig är den senaste boken av Harlan Coben och oj så bra denna var, jag tror faktiskt detta är min favorit av honom! Jag kunde inte sluta läsa och jag hade en väldigt trevlig lässtund. Handlingen var otroligt spännande och jag kunde inte alls förutse vad som skulle hända. Boken gick fort att läsa och det var mycket som hände hela tiden. Det var en riktigt bladvändare helt enkelt!
Jag gillade språket precis som i alla Cobens böcker och karaktärerna var helt klart intressanta att få läsa om.

Tills jag hittar dig bjöd på en mycket spännande läsupplevelse och jag kan varmt rekommendera den!

Betyg 8/10


Tack Bookmark förlag för recensionsexemplaret! 

Bidrottningen - Veronica Linarfve

Titel: Bidrottningen  Författare: Veronica Linarfve Språk: Svenska Serie: - Antal sidor: 288 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Bokus / A...