lördag 29 februari 2020

Älvkorset - Jenny Töredal

Titel: Älvkorset
Författare:
Jenny Töredal
Språk:
Svenska
Serie:
Sagan om Ella #1
Antal sidor:
232
Utgiven:
Februari 2016
Finns hos:
Bokus/Adlibris / Omnible 



Beskrivning från Bokus:
Röda ögon såg bistert ut i den mörka natten. Den mäktige var arg. Mycket upprörd. Irriterat vred han sina händer. Jag befann mig i en tät skog. Vinden blåste. Det var isande kallt och jag hade bara nattlinne. Varför hade jag så lite kläder på mig? Jag var rädd. Varför var jag här? Röda ögon borrade sig in i mig. Den mäktige ville ha mig. Han var ute efter mig. Han gick emot mig, steg för steg. Allt närmare. Jag kunde inte röra mig. En ung kvinna ärver ett magiskt smycke.

Ett smycke som tillverkades för länge, länge sedan, i en annan tidsålder än vår. Det magiska smycket tillverkades djupt inne i De otämjda bergen och fick bära namnet Älvkorset. Dess magiska egenskaper skulle ge beskydd emot onda krafter. Men vem som helst kunde inte använda smyckets krafter. Det måste vara rätt bärare, Älvkorsets bärare, och smycket kunde bara användas av den som knöts till dess kraft via blodsband. Den unga kvinnan blir Älvkorsets bärare och hon dras in i en kamp emot onda krafter. En kamp på liv och död.

Kommentarer:
Älvkorset är första boken i Sagan om Ella och jag tyckte direkt att stämningen i boken var lite sagolik och magisk.

Handlingen var spännande och det var så intressant att få läsa om tornerspel, bågskytte, slott och ceremonier.
Mot slutet blev det dessutom också riktigt spännande!

Språket var fint och målande och det var även detaljerade miljöbeskrivningar vilket gjorde att det var lätt att förställa sig hur världen och allting såg ut.
När det gäller karaktärerna så tyckte jag att huvudkaraktären Ella var lite för naiv i början av boken men hennes karaktärsutveckling under bokens gång var riktigt bra! Hon står även upp för kvinnliga rättigheter och det gillade jag. Jag fastnade tyvärr inte så mycket för karaktären Jorund men mot slutet tyckte jag mer om honom, och jag hoppas tycka mer om honom i nästa bok.
Det är rätt stor fokus på romans och även om jag hade lite svårt för den i början så tyckte jag mer om den mot slutet. Jag hoppas på lite mer action och spänning i nästa bok.

Älvkorset bjöd på en fängslande och spännande läsning och jag ser fram emot att läsa uppföljaren!

Betyg 6,5/10

Tusen tack till författaren och Visto förlag för recensionsexemplaret!

torsdag 27 februari 2020

Queenie - Candice Carty-Williams

Titel: Queenie 
Författare:
Candice Carty-Williams
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
399
Utgiven:
Februari 2020
Finns hos:
Bokus/Adlibris /Omnible 






Beskrivning från Bokus:
Queenie Jenkins är 25 år, bor i London, gör ett halvbra jobb på en halvstor dagstidning och har just blivit dumpad. Tillvaron är, helt enkelt, toppen.

Med svajig magkänsla och Tinder som kompass söker Queenie tröst på sämsta tänkbara ställen. Och vid sidan av de törnar hon stoiskt uthärdar som ung, svart kvinna i en sexistisk, rasistisk värld, gör hon ett rätt bra jobb med att lägga krokben för sig själv. Men utrustad med galghumor, dödslojala vänner och en allsmäktig jamaicansk mormor kan man övervinna det mesta.


Kommentarer:
Queenie är författarens debut, och wow vilken debut! Jag kunde inte sluta läsa när jag hade börjat, vilket gjorde att jag läste ut boken väldigt fort.
Jag fastande direkt för språket som var så målande och fullt av detaljerade miljö och personbeskrivningar. Queenie var både lättsam och tänkvärd på samma gång, och mina känslor fick verkligen åka bergochdalbana under läsningens gång. Boken tar upp viktiga ämnen som rasism, psykisk ohälsa och sexism.

Jag tyckte så mycket om huvudkaraktären Queenie, hon var så fin och stark även om hon inte alltid tyckte det själv, vilket gjorde att hon verkligen kändes mänsklig. De andra karaktärerna var helt fantastiska och allihopa kändes så äkta och livliga. Vänskapen mellan karaktärerna var också så fin och sådana vänner vill man själv ha.

Queenie bjöd på en fängslande och underbar läsning och den var en riktigt bladvändare! Rekommenderas varmt!

Betyg 8/10

Tusen tack till Albert Bonniers Förlag för recensionsexemplaret! 

tisdag 25 februari 2020

This Adventure Ends - Emma Mills

Titel: This Adventure Ends
Författare:
Emma Mills
Språk:
Engelska
Serie: -
Antal sidor:
320
Utgiven:
Oktober 2016
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Goodreads:
Sloane isn't expecting to fall in with a group of friends when she moves from New York to Florida—especially not a group of friends so intense, so in love, so all-consuming. Yet that's exactly what happens.

Sloane becomes closest to Vera, a social-media star who lights up any room, and Gabe, Vera's twin brother and the most serious person Sloane's ever met. When a beloved painting by the twins' late mother goes missing, Sloane takes on the responsibility of tracking it down, a journey that takes her across state lines—and ever deeper into the twins' lives.


Filled with intense and important friendships, a wonderful warts-and-all family, shiveringly good romantic developments, and sharp, witty dialogue, this story is about finding the people you never knew you needed.

Kommentarer:
Eftersom jag älskade Foolish Hearts av Emma Mills så hade jag rätt så höga förväntningar på denna bok och den levde inte riktigt upp till mina förväntningar även om den var riktigt bra!

Jag älskade karaktärerna då allihopa var så olika varandra och kändes så mänskliga. Huvudkaraktären Sloanes karaktärsutveckling var dessutom riktigt bra och jag gillade att hon var lite tafatt i sociala sammanhang.
Handlingen var riktigt bra och full av vänskap och kärlek. Jag kunde inte heller sluta läsa.  . Dessutom var miljö och personbeskrivningarna målande, vilket gjorde att det var lätt att föreställa sig hur allt såg ut.

This Adventure Ends bjöd på en mysig läsning med charmiga karaktärer. Rekommenderas varmt!

Betyg 8/10
 

måndag 24 februari 2020

Stendrottningens hemlighet - Ingrid Tosteberg

Titel: Stendrottningens hemlighet 
Författare:
Ingrid Tosteberg
Språk:
Svenska
Serie:
Sagan om Evonia #1
Antal sidor:
184
Utgiven:
Februari 2020
Finns hos:
Bokus/Adlibris  




Beskrivning från Bokus:
Magi, äventyr, vänskap, spänning och en kamp mellan det onda och det goda - följ med till Evlonia!

Plötsligt händer det märkliga ting på farmors och farfars vind! Lådor flyttas omkring, som om någon är rädd att Oliver ska avslöja en hemlighet som göms där uppe. Föräldralöse Oliver bor hos sina farföräldrar. När han hittar en magisk sten öppnar sig en helt ny värld. Varför söker Kung Ziron Oliver? 
Kommentarer:
Stendrottningens hemlighet är författarens debut och är första boken i serien Sagan om Evonia.
Jag kan börja med att säga att omslaget är så otroligt fint, och dessutom är det fullt av vackra illustrationer i boken som gjorde läsupplevelsen ännu bättre!
Jag fastnade fort för det målande och vackra språket som hade fina miljö och personbeskrivningar vilket gjorde att det var lätt att föreställa sig hur allt såg ut.

Handlingen var full av spänning, äventyr, magi och oväntade vändningar och jag ville hela tiden fortsätta läsa!
När det gäller karaktärerna så tyckte jag om Oliver och framfört allt Gizmo, han var helt underbar.

Stendrottningens hemlighet bjöd på en spännande och magisk läsning med härliga karaktärer! Rekommenderas varmt!

Betyg 8/10

Tusen tack till Darkness publishing för recensionsexemplaret! 

söndag 23 februari 2020

The Outcast - Taran Matharu

Titel: The Outcast
Författare:
Taran Matharu
Språk:
Engelska
Serie:
Summoner #4
Antal sidor:
400
Utgiven:
Maj 2018
Finns hos:
Bokus/Adlibris





Beskrivning från Goodreads:
Enter an immersive world where the chosen few have the ability to summon demons...


Arcturus is just an orphaned stable boy when he discovers he has the ability to summon demons from another world. He is sent to Vocans Academy where the lost arts of summoning, spell craft and demonology are taught to the noble children of the Empire. As the first commoner gifted with this ability, his discovery challenges the nobility and the powers that be and Arcturus soon makes enemies. With no one but his demon Sacharissa by his side, Arcturus must prove himself as a worthy Summoner...

Kommentarer:
The Outcast utspelar före första boken i The Summoner serien och vi får följa Arcturus, vilket var väldigt roligt! Det var intressant att få lära känna honom ännu bättre.
Jag älskar den här världen så mycket så det var verkligen roligt att få läsa mera om den. Det gäller även magisystemet, det var roligt att få läsa mera om det också. Det finns så många coola demoner i den här världen!

Handlingen var spännande och jag ville hela tiden veta vad som skulle hända. Det var även en hel del oväntade vändningar vilket gjorde läsningen ännu mer spännande!
Jag kommer absolut att läsa allt som Taran Matharu släpper i framtiden för jag vill verkligen läsa mera av honom!

The Outcast bjöd på en spännande och fängslande läsning! Recommenders varmt!

Betyg 8,5/10
 

lördag 22 februari 2020

Universums mörka hemlighet - Malin V. Olsson

Titel: Universums mörka hemlighet 
Författare:
Malin V. Olsson
Språk:
Svenska
Serie:
Universums mörka hemlighet #1
Antal sidor:
384
Utgiven:
Maj 2019
Finns hos:
Bokus/Adlibris





Beskrivning från Bokus:
Året är 2179. Människan har erövrat månen och jordens förenade regering har bevisat att något utomjordiskt liv inte existerar. I denna inbillade sanning har jag vuxit upp.

Mitt namn är Veronica Harrington. Jag är arton år gammal och överintelligent. Om det är roligt att vara ett underbarn? Oh nej, kära läsare. Det är faktiskt ganska ensamt. I hela mitt liv har jag känt mig udda. För smart för min ålder och för ung för mitt intellekt. Jag har aldrig tillåtits vara barn på riktigt.

Nu ska du få höra hur mitt liv tog en dramatisk vändning. Det är historien om hur jag förberedde mig på att dö långt ute i rymden, efter att mitt skepp förlist i en tragisk olycka. Det är historien om den mest osannolika vänskap. 

Det är också historien om en naturkraft så brutal att den inte bara skulle hota jorden, utan allt liv i hela universum.

Mitt namn är Veronica Harrington välkommen till min värld.

Kommentarer:
Universums mörka hemlighet är första boken i en science fiction serie och jag har som mål i år att läsa lite mer science fiction, och det är alltid roligt att hitta nya svenska författare.

Jag fastnade fort för handlingen som var både intressant med all teknik, och spännande. Jag gillade verkligen att läsa om när karaktärerna befann sig i rymden och på olika planeter, det var så fascinerande och spännande.
Språket var fint och miljö och personbeskrivningarna var detaljrika och det gjorde att det var lätt att föreställa sig hur allt såg ut.

Jag gillade huvudkaraktären Veronica, hon var otroligt smart och duktig på det hon gjorde. Jag gillade även de andra karaktärerna också och deras vänskap. Det är även en romans som gick väldigt snabbt och det var lite för snabbt för min smak, men kanske är det annorlunda i rymden där tiden känns annorlunda.

Universums mörka hemlighet bjöd på ett äventyr i rymden med härliga karaktärer! Rekommenderas varmt!

Betyg 7/10

Tusen tack till författaren för recensionsexemplaret!

fredag 21 februari 2020

Ninth House - Leigh Bardugo

Titel: Ninth House 
Författare:
Leigh Bardugo
Språk:
Engelska
Serie:
Alex Stern #1
Antal sidor:
459
Utgiven:
Oktober 2019
Finns hos:
Bokus/Adlibris





Beskrivning från Goodreads:
Galaxy “Alex” Stern is the most unlikely member of Yale’s freshman class. Raised in the Los Angeles hinterlands by a hippie mom, Alex dropped out of school early and into a world of shady drug dealer boyfriends, dead-end jobs, and much, much worse. By age twenty, in fact, she is the sole survivor of a horrific, unsolved multiple homicide. Some might say she’s thrown her life away. But at her hospital bed, Alex is offered a second chance: to attend one of the world’s most elite universities on a full ride. What’s the catch, and why her?


Still searching for answers to this herself, Alex arrives in New Haven tasked by her mysterious benefactors with monitoring the activities of Yale’s secret societies. These eight windowless “tombs” are well-known to be haunts of the future rich and powerful, from high-ranking politicos to Wall Street and Hollywood’s biggest players. But their occult activities are revealed to be more sinister and more extraordinary than any paranoid imagination might conceive

Kommentarer:
Eftersom Leigh Bardugo är en av mina favoritförfattare så såg jag verkligen fram emot att läsa hennes nya bok, och jag försökte att inte ha sådana höga förväntningar men tyvärr så klickade jag inte alls med den här boken. Jag visste att denna bok inte skulle vara som hennes tidigare böcker men jag trodde ändå att jag skulle gilla den.

Jag kände mig så förvirrad i början och förstod inte riktigt vad som hände, och när jag väl kom in i boken så orkade jag knappt inte bry mig om vad som hände,  vilket inte är så roligt.
Jag fastande inte för någon av karaktärerna heller.
Det jobbigaste var att det kändes som att jag hade läst 50 sidor men så hade jag bara läst 10, och det är inte roligt när det händer.
Det jag tyckte om var språket som var fint och både miljö och personbeskrivningarna var bra.
Jag tror inte att jag kommer fortsätta med serien, vilket känns jättetråkigt men så är det, man kan inte gilla allt man läser.

Betyg 4/10

tisdag 18 februari 2020

Stjärnstenen - Fredrik Söderqvist

Titel: Stjärnstenen 
Författare:
Fredrik Söderqvist
Språk:
Svenska
Serie:
Sagan om Aicha #1
Antal sidor:
376
Utgiven:
Januari 202
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Bokus:
Den första skoldagen efter sommarlovet börjar märkliga saker hända i Annelis liv. En städare dyker upp i hennes klassrum och får klassbarnen och den strikta fröken Alvsporre att dansa och tjoa. Hennes pappa och mamma är hemlighetsfulla, och sedan blir det bara värre...


En mäktig trollkarl tar med sig Anneli och hennes lillebror Niklas till den magiska världen Aicha. Där pågår en kamp mellan de goda trollkarlarna och den onda Klodwig. Tillsammans med nya vänner blir syskonen indragna i kampen och det visar sig att Anneli är någon mycket speciell, som har väldigt speciella egenskaper.

Kommentarer:
Stjärnstenen är första boken i fantasy serien Sagan om Aicha
och jag kan börja med att säga att jag fullkomligt älskar omslaget till denna bok, det är så otroligt fint!
Jag fastande fort för världen som författaren byggt upp, den är fantasifull, fängslande och magisk. Det är också drakar, trollkarlar och andra varelser och det var så bra.

Handlingen var spännande och intressant men det var lite långsammare partier. Vi fick då lära känna karaktärerna och jag tyckte om syskonen Anneli och Niklas. Anneli var så smart och Niklas så fin.
Sedan hade vi karaktärerna Tigran, Haidemaria, Raguin som jag också om att läsa om. 

Det var även flera underhållande tillfällen vilket gjorde att jag satt och log.
Språket var målande och detaljerat. Det var lätt att föreställa sig allt som hände.
Jag hade velat ha lite mer spänning, action och oväntade vändningar för att boken ska få ett högre betyg men jag tyckte att Stjärnstenen var bra, och det är inget dåligt betyg det heller.

Stjärnstenen bjöd på en underhållande läsning i en magisk och fängslande värld!

Citat:
Det blev kyligare. Fartvinden bet i ansiktet. Träden blev mindre och detaljerna på marken försvann. Anneli såg sig om. Till höger om dem i mörkret, lika högt som de, skymtade hon siluetten av en drake. De steg vidare, högre och högre, och när de hade kommit så högt att marken under dem endast var ett mörkt gytter, brutet bara här och där av små svaga lampor, så dök månen upp”


Betyg 6/10


Tusen tack till Enma förlag för recensionsexemplaret! 

måndag 17 februari 2020

I mörker gömd - Karin Slaughter

Titel: I mörker gömd 
Författare:
Karin Slaughter
Språk:
Svenska
Serie:
Will Trent #3
Antal sidor:
487
Utgiven:
Januari 2020
Finns hos:
Bokus/Adlibris



Beskrivning från Bokus:
På Atlantas största sjukhus tar Sara Linton hand om stadens fattiga, skadade och otursdrabbade. Hon är minst sagt härdad, ändå kan hon inte värja sig mot skräcken som griper henne när hon får in en medvetslös, uppenbarligen torterad kvinna. Vad har hon varit med om? I Atlantas utkanter har lokalpolisen satt i gång en egen utredning. Men Will Trent på Georgia Bureau of Investigation väntar inte på klartecken från sin chef innan han kastar sig in i jakten på förövaren och finner snart en fruktansvärd, mörk plats där han förstår att kvinnan hållits fången. Snart försvinner ännu en kvinna och Will Trent och Sara Linton samarbetar för att hitta henne innan det är för sent. Och de står inför ett fruktansvärt faktum: De må ha funnit gärningsmannens tortyrkammare, men själv är han försvunnen.

Kommentarer:
I mörker gömd är den tredje boken där vi får följa Will  Trent och jag har faktiskt inte läst de tidigare böckerna men det gick alldeles utmärkt att hoppa in i serien. Detta blev även min första bok av Karin Slaughter, men det kommer inte bli den sista! Jag får nog ta och läsa serien i rätt ordning senare.

Vi kasades direkt in i handlingen och sedan var det spänning och oväntade vändningar, och det var så bra. Även om boken är rätt så tjock så gick den fort att läsa eftersom jag hela tiden ville veta vad som skulle hända.
När det gäller karaktärerna så tyckte jag om att läsa om dem allihopa, Sara, Faith och Will,  och jag ser fram emot att lära känna dem bättre i nästa bok.

I mörker gömd bjöd på en spännande läsning där det inte gick att sluta läsa! Rekommendera varmt!

Betyg 8/10

Tusen tack till HarperCollins Nordic för recensionsexemplaret! 

söndag 16 februari 2020

Call Down the Hawk - Maggie Stiefvater

Titel: Call Down the Hawk 
Författare:
Maggie Stiefvater
Språk:
Engelska
Serie:
Dreamer Trilogy #1
Antal sidor:
472
Utgiven:
November 2019
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Goodreads:
The dreamers walk among us . . . and so do the dreamed. Those who dream cannot stop dreaming – they can only try to control it. Those who are dreamed cannot have their own lives – they will sleep forever if their dreamers die.

And then there are those who are drawn to the dreamers. To use them. To trap them. To kill them before their dreams destroy us all.

Ronan Lynch is a dreamer. He can pull both curiosities and catastrophes out of his dreams and into his compromised reality.

Jordan Hennessy is a thief. The closer she comes to the dream object she is after, the more inextricably she becomes tied to it.


Kommentarer:
Call Down the Hawk är första boken i ny trilogi av Maggie Stiefvater och eftersom jag är stort fan av The Raven Boys så såg jag fram emot att läsa denna, och jag blev inte besviken!
Ronan är en av mina favoritkaraktärer så det var så roligt att få läsa mera av honom. Jag hade gärna velat läsa mer om gänget från The Raven Boys men det är ju inte en direkt uppföljare.

Språket var precis som i Maggie Stiefvaters andra böcker helt magiskt och fängslande.
Karaktärerna var också fängslande och jag gillade dem allihop.
Boken var lite långsam i början men när man väl kom in den blev den riktigt bra och jag ser fram emot att läsa fortsättningen när den kommer ut! 

Citat:
“You are made of dreams and this world is not for you.” 

Betyg 8/10

lördag 15 februari 2020

Sword Princess Amaltea 3 - Natalia Batista

Titel: Sword Princess Amaltea 3
Författare:
Natalia Batista
Språk:
Svenska
Serie:
Sword Princess Amaltea #3
Antal sidor:
195
Utgiven:
September 2015






Beskrivning från Goodreads:
Amaltea och Ossian hinner knappt vila innan nya faror hopar sig. Plötsligt är de i klorna på den ihärdiga förföljaren och hennes drake! Kommer de klara sig hem till Ossians rike så att Amaltea kan be om hans hand i giftermål, eller blir de drakföda innan dess?




Kommentarer:
Efter att ha läst de första två delarna i serien så ville jag bara dyka ner i den tredje så när jag såg den på biblioteket tvekade jag inte på att låna hem den.
Detta var min favorit i serien! Handlingen var så bra, och det fanns en hel del oväntade twister. Jag fullkomligt älskar tecknarstilen och när det gäller karaktärerna så älskade jag Amalteas karaktärsutveckling. Sedan är ju de ombytta könsrollerna det absolut bästa med den här serien.  

Betyg 8/10

fredag 14 februari 2020

Aldrig ensamma - Anna Jakobsson Lund

Titel: Aldrig ensamma 
Författare:
Anna Jakobsson Lund
Språk:
Svenska
Serie:
Systemet #2
Antal sidor:
364
Utgiven:
November 2015
Finns hos:
Bokus/Adlibris / Omnible 




Beskrivning från Goodreads:
När Systemet inte är det största hotet - vem väljer du att lita på?

Tillbaka i huvudstaden. Allt ser ut som vanligt, men ingenting är sig likt.
Samtidigt som de högklassade förbereder sig för val planerar rebellerna ett attentat som ska ändra spelreglerna för alltid. Ava blir inblandad på båda sidor. Lögn, myt och sanning trasslas ihop och snart vet hon inte vem hon kan lita på.
Levi kämpar mot vansinnet. Leymah säger att han har glömt vem han egentligen är. Att han är stark nog att kontrollera sin förmåga. Han måste tro henne om han ska kunna rädda sin syster.
Ava, Levi och Leymah tvingas ta hjälp av gamla vänner och oväntade bundsförvanter för att få den kunskap de behöver. Men vem är det som förföljer dem? Vem har räknat ut sanningen?


Kommentarer:
Aldrig ensamma är andra boken i systemet trilogin och den var minst lika bra som första boken! Handlingen tar vid direkt där första boken slutade och det gick fort att komma in i boken.

När det gäller handlingen så var första halvan var lite långsammare men samtidigt fick vi då fortsätta läsa känna karaktärerna, ta del av världen och även magi systemet. Sedan ökade spänning och mot slutet blev det oerhört spännande!
Karaktärerna tycker jag så mycket, Ava, Levi och Leymah och deras vänskap är så fin. Jag tyckte också så synd om Levi i denna bok, mer än så kan jag inte säga.

Aldrig ensamma bjöd på en spännande läsning med härliga karaktärer och jag ser fram emot att läsa den tredje boken riktigt snart!

Betyg 8/10

torsdag 13 februari 2020

Skammen är inte din - Anicia Sundström Eriksson

Titel: Skammen är inte din 
Författare:
Anicia Sundström Eriksson
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
131
Utgiven:
Maj 2018
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Goodreads:
Skammen är inte din, inte skulden heller.

En självbiografisk bok i dikt och prosaform.

Denna bok är en resa via dikt och prosa om att bli hel som människa, en resa mot ett psykiskt tillfrisknande. Det innebär att du får följa med i upp- och nedgångarna och ta del av det allra smärtsammaste men även det allra finaste.

Kommentarer:
Skammen är inte din är en bok som kommer få dig att känna alla möjliga känslor på samma gång, eller iallafall gjorde jag det. Jag vet knappt vad jag ska skriva men Skammen är inte din är fantastisk, rå, ärlig, vacker, sorglig och även hoppfull.

Redan efter några sidor kände jag att den här boken borde alla läsa då den tar upp sådana viktiga ämnen som psykisk ohälsa,våldtäkt, och hur man kommer tillbaka efter det. Författaren skriver så bra om allt detta, att det är lätt att hamna i en ond cirkel och att man kanske tror att man förtjänar att må dåligt, men så är inte fallet. Alla förtjänar att må bra och det skriver författaren om på ett sådant bra sätt.

Det var så gripande att få följa med Anicia på hennes resan till helande och jag kunde inte sluta läsa. Hennes dikter var dessutom bara så fina och jag ser redan fram emot att läsa om den här boken.

Skammen är inte din är så viktigt bok, bara läsa den!

Betyg 9/10

Tusen tack till författaren & Ebes förlag för recensionsexemplaret!

onsdag 12 februari 2020

Sånger från hjärtat - Kasie West

Titel: Sånger från hjärtat 
Författare:
Kasie West
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
339
Utgiven:
Januari 2020
Finns hos:
Bokus/Adlibris
 
Beskrivning från Bokus:
På en kemilektion drömmer sig Lily bort och klottrar ett av sina favoritlåtcitat på bänken. Nästa dag har någon skrivit dit fortsättningen av texten, och dessutom lagt till ett meddelande till henne. Snart skickar Lily och hennes anonyma skolkamrat långa brev till varandra: de rekommenderar band, delar med sig av hemligheter och öppnar sig för varandra. Men vem är han? När Lily försöker reda ut mysteriet, samtidigt som hon jonglerar skola, vänner, förälskelsen och sin knäppa familj, upptäcker hon att hjärtats röst inte alltid kan sättas på pränt

Kommentarer:
Jag har läst flera av Kaise West böcker på engelska och jag har även läst denna på engelska men det var så roligt att få läsa om den på svenska och jag tyckte ännu mer om den under omläsningen! Jag hoppas flera av hennes böcker kommer bli översatta.

Handlingen var otroligt mysig, fluffig och charmig och jag satt flera gånger och log och sidorna bara flög förbi.
Jag älskade idén med brevskrivandet och även om det var att lätt att lista ut med det var som brevväxlade med Lily så var det ändå lite spännande.
Karaktärerna var allihopa så härliga och jag tyckte så mycket om Lily som var rolig och charmig. När det gäller kärleksintresset så tyckte jag om det också för deras relation var så fin.

Sånger från hjärtat bjöd på en charmig, mysig och alldeles underbar läsning! Rekommenderas varmt! 

Betyg 9/10

Tusen tack till Lavender Lit för recensionsexemplaret

tisdag 11 februari 2020

Gräddhyllan -Elin Eldestrand

Titel: Gräddhyllan 
Författare:
Elin Eldestrand
Språk:
Svenska
Serie:
En framtida hemmafrus bekännelse
Antal sidor:
233
Utgiven:
Januari 2020
Finns hos:
Bokus/Adlibris





Beskrivning från Bokus:
Charlie är nyförlovad med Erik och den glänsande ringen på hennes finger får hela Luddinge att kyssa marken hon går på. Som om det inte är nog har hon fått korn på ett tjusigt jobb, men den nye överdirektören erbjuder henne ett jobb som innebär att lyfta på kjolen när helst hans lustar faller på. Men en pilsk överdirektör är långt ifrån Charlies enda problem - Eriks mor är fast besluten att göra sin son arvlös om han gifter sig med Charlie. Charlie upptäcker den hårda vägen att en död greve drar till sig onödigt mycket uppmärksamhet och till råga på allt hittas en begravd kropp i Tok-Gullans trädgård. Hemligheten bakom den döda kroppen får Charlie att undra om hennes mamma är i fara.

Kommentarer:
Gräddhyllan är den tredje och sista boken i serien En framtida hemmafrus bekännelse och jag tror att detta var min favorit i serien.
Det var roligt att få läsa om Charlie igen och få följa med henne i allt som hände och hennes problemlösande.
Handlingen var precis som de tidigare böckerna full av humor, hemligheter, mystik och underhållning och det var en sådan bra blandning.

Det var korta kapitel vilket gjorde att boken var riktigt snabbläst, dessutom ville jag hela tiden veta vad som skulle hända.
Miljö och personbeskrivningarna var riktigt bra, vilket gjorde att det var lätt att föreställa sig allt som hände.

Gräddhyllan var en bra avslutning på en underhållande trilogi med karaktärer som inte kommer lämna en i första taget!

Betyg 6/10

Tusen tack till Hoi förlag för recensionsexemplaret! 

måndag 10 februari 2020

De dödas skuggor - Frances Hardinge

Titel: De dödas skuggor 
Författare:
Frances Hardinge
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
526
Utgiven:
Januari 2020
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Bokus:
Vissa människor har ett utrymme inuti sig, perfekt för döda själar att gömma sig i. Makepeace är en av de människorna, och hon har kämpat hela sitt liv för att stänga ute de döda skuggorna som försöker ta sig in. Men en kväll händer något så fasansfullt att hon tappar koncentrationen och plötsligt har hon en själ i sig. Själen är vild, brutal och stark men Makepeace inser snart att den kan fungera som ett skydd.
För när hon tvingas flytta till sina avlägsna släktingar samtidigt som ett inbördeskrig närmar sig förstår hon att hon bara är en bricka i ett spel. Snart måste Makepeace bestämma sig för vad som är värst: att vara besatt eller att dö?


Kommentarer:
De dödas skuggor blev den första boken jag läste av Frances Hardinge men det kommer inte bli den sista!
De dödas skuggor är definitivt en unik bok då den inte påminde om något jag läst förut.
Handlingen var rätt så mörk men samtidigt spännande och även lite underhållande, och det var bara så bra!

Början av boken var ganska långsam men samtidigt fick man då lära känna huvudkaraktären Makepeace och få ta den av världen så det gjorde inte så mycket.
Handlingen tog sedan fart och jag kunde inte sluta läsa och trots att boken är rätt så tjock så läste jag ut den snabbt.
Språket var målande och fullt av detaljerade miljö och personbeskrivningar vilket gjorde att det var lätt att föreställa sig hur allt såg ut.
Makepeace tyckte jag om på en gång och det var intressant att få följa henne under så pass lång tid.

De dödas skuggor bjöd på en mystik och fängslande läsning med ett målande och vackert språk! Rekommenderas varmt!

Betyg 8/10

Tusen tack till BWahlströms för recensionsexemplaret! 

söndag 9 februari 2020

The Battlemage -Taran Matharu

Titel: The Battlemage 
Författare:
Taran Matharu
Språk:
Engelska
Serie:
Summoners #3
Antal sidor:
352
Utgiven:
Maj 2017
Finns hos:
Bokus/Adlibris





Beskrivning från Goodreads:
The epic conclusion to the New York Times–bestselling Summoner trilogy, by Taran Matharu!

Fletcher and his friends fight for survival in the ether, where they pursue a mortally dangerous quest to rebuild their world and broker peace.


Even as hatred threatens to turn friend into foe in The Battlemage, Fletcher must lead a small army of soldiers into battle to protect his ancestral homeland, and face his biggest challenge yet: his nemesis, the albino orc, Khan, who seeks to destroy everything Fletcher holds dea

Kommentarer:
The Battlemage är den tredje och sista boken i Summoner serien och jag tyckte att det var en riktigt bra avslutning på serien!

Det var så roligt att få läsa mer om Fletcher och alla de andra karaktärerna igen, och handlingen bjöd på en hel del spänning och äventyr!
Precis som de i tidigare böckerna så tyckte jag att magi systemet var riktigt intressant och jag tyckte om att få läsa om alla demoner som fanns.

Den här serien är bara så bra och jag kan varmt rekommendera den!

Betyg 8,5/10

torsdag 6 februari 2020

Våreld - Gabriella P Kjeilen

Titel: Våreld 
Författare:
Gabriella P Kjeilen
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
430
Utgiven:
Februari 2020
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Bokus:
En antologi fylld av paranormal romantik.

Fly från kyla och mörker och värm dig med kärleksfulla möten, tårdrypande återföreningar och stormande känslor som sträcker sig över tid och rum.

Kasta dig in i en spirande romans, upplev längtan och känn lågan från gammal kärlek som aldrig falnar. Bevittna hur sagor blir till verklighet och dröm dig bort.

Kommentarer:
Våreld är en av årets mest efterlängtade böcker och jag hade äran att få förhandsläsa den, vilket jag var så glad över.
Novellsamlingar brukar inte riktigt vara min grej men jag blev så positivt överraskad över hur bra alla novellerna var i Våreld.

Alla novellerna var fulla av mystik, spänning, magi och såklart kärlek och det var som att få drömma sig bort till en sagovärld.
Jag tyckte om alla novellerna men mina favoriter var I drakens ögon av Mimmi  Jacobsson, Drömvandrare av Emelie Beijer, En vän i natten av Jenny Töredal, Tills vi ses i igen av Sanna G. Ståhl & En natt med dig av Gabriella P. Kjeilen.

Våreld bjöd på en magisk och fängslande läsning där alla novellerna fångade mig från första sidan! Rekommenderas varmt!

Betyg 8,5/10
Tusen tack till Seraf förlag för recensionsexemplaret! 

The Dark Talent - Brandon Sanderson

Titel: The Dark Talent 
Författare:
Brandon Sanderson
Språk:
Engelska
Serie:
Alcatraz vs the Evil Librarians #5
Antal sidor:
300
Utgiven:
September 2016
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Goodreads:
Alcatraz Smedry has successfully defeated the army of Evil Librarians and saved the kingdom of Mokia. Too bad he managed to break the Smedry Talents in the process. Even worse, his father is trying to enact a scheme that could ruin the world, and his friend, Bastille, is in a coma. To revive her, Alcatraz must infiltrate the Highbrary–known as The Library of Congress to Hushlanders–the seat of Evil Librarian power. Without his Talent to draw upon, can Alcatraz figure out a way to save Bastille and defeat the Evil Librarians once and for all?


Kommentarer:
The Dark Talent är den femte boken i Alcatraz vs the Evil Librarians och precis som de tidigare böckerna bjöd denna på ett härligt äventyr tillsammans med Alcatraz och Bastille. Jag tror att denna är min favorit i serien faktiskt. Det var så mycket spänning och underhållning och jag kunde inte sluta läsa!
Miljö och personbeskrivningarna är riktigt utförliga så det var lätt att föreställa sig allt som hände.

Slutet bjöd på en riktigt cliffhanger så nu behöver jag mer av den här världen och karaktärerna men jag vet tyvärr inte när den sjätte och sista boken kommer ut.

Citat:
“Fine,” Grandpa said. “You fetch your evil Librarian mother from the jail. I’ll go warm up the giant penguin!” 

Betyg 9/10

onsdag 5 februari 2020

Book haul

Jag har fått hem dessa fina böcker! Det flesta är från Adlibris men några är från Book Depository. 


Sadie av Courtney Summers (köpt från Nelly
Listen to Your Heart av Kasie West 
Tales From the Shadowhunter Academy av Cassandra Clare, Sarah Rees Brennan, Maureen Johnson & Robin Wasserman 
Windwitch av Susan Dennard
Sightwitch av Susan Dennard
Bloodwitch av Susan Dennard
The Vanishing Stair av Marueen Johnson 
Tale of Magic av Chris Colfer 

Jag har dessutom fyndat en hel del från second hand butiker så kan hända att jag visar upp dem senare. Jag ser iallafall fram emot att läsa dessa :) 



tisdag 4 februari 2020

Resans början - Ulrica Edvinsson Sundin

Titel: Resans början 
Författare:
Ulrica Edvinsson Sundin
Språk:
Svenska
Serie:
Drakens dotter #1
Antal sidor:
347
Utgiven:
Juli 2017
Finns hos:
Bokus/Adlibris



Beskrivning från Goodreads:
Efter att ha bevittnat mordet på sin mamma flyr Drokina den magiska världen där hon växt upp. Under flykten försöker hon rädda sin lillebror, men på väg uppför en stentrappa tappar hon taget om hans hand och han faller ner och dör.

Drokina tar sig till den omagiska världen där hon skapar sig ett liv utanför samhället. Hon skaffar sig nya vänner på vägen, men jagas av demonerna från sitt förflutna – där några är verkligare än andra. 


För trots att Drokina försöker lägga sitt gamla liv och den magiska världen bakom sig så förföljs hon av demonen Rexmond som har bestämt sig för att ta med henne till sitt rike. Drokina är varken intresserad av hans slott eller rikedomar utan längtar bara efter ett liv i frihet där hennes förflutna inte når henne, men när hennes magiska förmågor oförklarligt börjar växa måste hon förlita sig på Rexmond mer och mer – och frågan är om hon kan få det liv hon önskar eller om demonerna kommer att vinna slaget.

Kommentarer:
Resans början är första delen i Drakens dotter serien och jag hade sett den här boken överallt på Instagram och jag var riktigt nyfiken på den. Nu efter jag har läst den förstår jag inte varför det tog sådan lång tid innan jag köpte den för den var så bra! Tur att jag har del två och tre att läsa för jag vill bara ha mer av den här världen och karaktärerna!

När det gäller karaktärerna så fastnade jag för huvudkaraktären Drokina på en gång då hon var otroligt tuff, bra på att slåss och kunde ta vara på sig själv. Hennes kompisar Rachel och Nicki var också både två riktigt starka kvinnliga karaktärer och det gillade jag. Rex var också en intressant karaktär som jag ser fram emot att läsa mera om.
Jag gillade miljö och personbeskrivningarna som var detaljerade och gjorde att det var lätt att föreställa sig hur allt såg ut, och jag tyckte om världen. Världen var lik vår fast med magi.

Handlingen var spännande och fartfylld och det hände saker i varje kapitel vilket gjorde att jag inte kunde sluta läsa!
Andra halvan av boken var dessutom ännu mer spännande, för att inte tala om slutet. Direkt efter att jag hade läst ut den så ville jag bara dyka ner i nästa bok.

Resan början bjöd på en spännande läsning med starka kvinnliga karaktärer, vänskap, magi och kärlek! Rekommenderas varmt!

Betyg 8/10



Allt du aldrig hann säga - Anicia S. Eriksson

Titel: Allt du aldrig hann säga 
Författare:
Anicia S. Eriksson
Språk:
Svenska
Serie:
Violas liv #1
Antal sidor:
226
Utgiven:
Mars 2020
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Bokus:
Viola bär en hel livstids bagage på sina axlar, trots att hon bara är fjorton år. Som liten smög hon som på äggskal för att inte väcka sin pappas ilska, gjorde allt och lite till för att inte vara till besvär. Särskilt när hennes pappa hade den där otäcka men ändå så bekanta lukten. Faran i att väcka sin pappas vrede fanns med henne i varje rörelse och tanke. Men en dag förändras hennes pappa till det bättre och faran verkar vara över - men helt säker kan hon inte vara. En kylig höstdag får hennes pappa ett telefonsamtal som vänder hela hennes värld upp och ned. Kort därefter kastas hon in i en helt surrealistisk värld och är övertygad om att hon håller på att förlora förståndet. 

Allt du aldrig hann säga är en verklighetsbaserad roman där vi genom återblickar får följa hur en uppväxt med en alkoholiserad förälder påverkar ett barn och om hur såren hänger sig kvar. Den handlar även om hur det är att få den allra värsta sortens besked och vad förlust, sorg och svek gör med ett barn. Den tar även upp den stora betydelsen av att ha en mamma som aldrig slutar kämpa för sitt barn.

Kommentarer:
Allt du aldrig hann säga är författarens första roman, och wow vilken bok!
Jag älskade den här boken så mycket. Jag vet knappt vad jag ska skriva men jag ska ge det ett försök.
Redan efter några sidor var jag fast och kunde inte sluta läsa. Jag blev lite förvånad över hur vackert, detaljerat och målande språket var. Det var verkligen så fint.

Handlingen var gripande och berörde mig verkligen på djupet. Att veta att Allt du aldrig hann säga är en verklighetsbaserad roman gjorde att den berörde ännu mer.
Jag tyckte så mycket om Viola, och vid flera tillfällen ville jag bara ge henne en kram och säga att det kommer bli bättre.
Mina känslor fick åka bergochdalbana under bokens gång och när jag hade läst klart boken var jag tvungen att bara andas för mina känslor var överallt.

Allt du aldrig hann säga var helt fantastisk och den kommer inte lämna mig i första taget! Om jag ser fram emot nästa bok så är svaret ett självklart ja, jag behöver den nu på en gång!

Betyg 9/10

Tusen tack till författaren för recensionsexemplaret! 

måndag 3 februari 2020

Fågeln - Isabelle Törnqvist

Titel: Fågeln 
Författare:
Isabelle Törnqvist
Språk:
Svenska
Serie:
Enigma #1
Antal sidor:
438
Utgiven:
Augusti 2019
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Goodreads:
I landet Shabala har kriget rasat så länge någon kan minnas. Trots att Svala lever långt ifrån kriget och dess fasor präglas hela hennes tillvaro av det. Det finns bara två syften med hennes liv: hon ska föda barn och sedan ta värvning i armén. 

Klasskamraterna kallar Svala för demon eftersom hon är vild och bråkar med alla. Varje dag efter skolan tar Svala med sig en bok ut i skogen - en bok som bara hon kan läsa skriften i. En dag möter hon ett underligt, fågelliknande väsen i skogen. 

Fågeln berättar historier om en förlorad värld och hjälper Svala att utveckla mystiska krafter med hjälp av boken. Det dröjer inte länge förrän Svala blir indragen i en maktkamp som ligger utom hennes kontroll. Kan hennes nya krafter hjälpa henne att undfly sitt öde och kanske till och med sätta stopp för kriget?


Kommentarer:
Fågeln är första boken i vad som kommer bli en trilogi och det är författarens debut och jag måste säga, vilken bra debut!

 Jag fastnade fort för språket som var så målande och vackert och det bjöds även på detaljrika miljö och personbeskrivningar så det var lätt att föreställa sig hur allt såg ut. Världen var så intressant att läsa om och jag ville hela tiden veta mera om den, den var riktigt rå och mörk.

Huvudkaraktären Svala får vi lära känna rätt så fort och jag gillade henne men jag glömde hela tiden bort att hon bara var 12 år, jag trodde jämt att hon var äldre än så.

Handlingen var både spännande och fartfylld och jag ville hela tiden veta vad som skulle hända. Mittenpartier var lite långsammare men det gjorde ingenting eftersom det är en hel drös med karaktärer som vi lär känna.
Mot slutet blev det oerhört spännande, vilket gjorde att jag inte kunde sluta läsa!

Fågeln bjöd på en fängslande läsning med många karaktärer i en värld där ingen går säker och jag ser så mycket fram emot att läsa nästa del i denna serie!

Betyg 8/10

Tusen tack till författaren & Hoi förlag för recensionsexemplaret! 

Europa Pandemus - Peter Westberg

Titel: Europa Pandemus  Författare: Peter Westberg Språk: Svenska Serie: Europa compendium #1 Antal sidor: 372 Utgiven: Juli 2019 Finn...