torsdag 10 oktober 2019

Utanför ljuset - Annah Nozlin

Titel: Utanför ljuset  
Författare:
Annah Nozlin
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
58
Utgiven:
September 2019





Beskrivning från Goodreads:
En fängslande fantasy-novell om stark vänskap och lockelsen till mörkret.

Hangin och Jandrea tillbringar en stor del av sin lektionsfria tid i utkanten av Arivells stora uråldriga bibliotek. Där ute i mörkret finns bortglömda skatter av kunskap att bärga för de blivande kunskapsväktarna. De vet inte att något rör sig i periferin som borde få fortsätta vila i glömskans dunkel.


Kommentarer:
Utanför ljuset är en novell på 58 sidor som utspelar sig i samma medeltidsvärld som Miras Saga.
Jag fastnade fort för denna novell framfört allt eftersom den utspelar sig i ett uråldrigt bibliotek och det var så intressant och fängslande, och dessutom fanns det katter i biblioteket.

Handlingen bjöd på äventyr och en hel del spänning och tillsammans med Annah Nozlins vackra språk med detaljerade miljöbeskrivningar så var det lätt föreställa sig hur allt såg ut.
När det gäller karaktärerna så tyckte jag både Hangin och Jandrea men tyckte lite mer om Jandrea. Jag hade gärna lärt känna båda två lite bättre men jag tyckte ändå att man fick lära känna dem rätt så bra.

Utanför ljuset bjöd på en magisk och fängslande läsning och det enda jag önskade var ett den skulle varit längre för den lämnade mig med känslan av att jag ville veta mer!

Betyg 8/10

Tusen tack till Seraf förlag för recensionsexemplaret! 

2 kommentarer:

Edda Headshot - Peter Westberg

Titel: Edda Headshot  Författare: Peter Westberg Språk: Svenska Serie: Edda Headshot #1 Antal sidor: 239 Utgiven: Maj 2023 Finns hos: ...