torsdag 1 december 2022

Drömväsen - Lena Ollmark

Titel: Drömväsen
Författare:
Lena Ollmark
Språk:
Svenska
Serie:
Nattvandrarna #2
Antal sidor:
243
Utgiven:
Oktober 2022
Finns hos:
Bokus/Adlibris
Beskrivning från Bokus:

Mardrömmarna som förföljt Tess är borta. Sorgen efter hennes bästa vän Elle, som dog i en bilolycka, hade fått henne att tro att mardrömmar kunde skada på riktigt. Men allt det där låg bakom henne nu. Hon hade fått många nya vänner och kanske till och med skulle väljas till skolans Lucia. Och för första gången i sitt liv var Tess kär - i André.


Men så börjar en spökhistoria sprida sig. Den handlar om en mardröm där barn försvinner. Och historien säger att det är därför det alltid dött barn i Disby. Som Elle, och som pojken som ströps i linbanan på den gamla lekplatsen i skogen. När ett rykte säger att det är Tess fel att mardrömmen kommit tillbaka blir hon både arg och orolig.


Så en dag är Tess lillebror Oscar borta. Först då inser hon att hon varit blind. Varför lyssnade hon inte på Oscar när han försökte berätta varför han var så rädd?


André och Tess måste tillbaka. De måste tillsammans hitta in i mardrömmarna och Nattlandet igen innan det är för sent.

Kommentarer:
Drömväsen är andra delen i trilogin Nattlandet och den var minst lika bra som den första delen.
Precis som i första delen så fångades jag vid första stund och sedan gick det inte att sluta läsa. Handlingen bjöd på mycket spänning och läskigheter. Det gick inte heller att förutse vad som skulle hända.
Tess och André är härliga karaktärer att få följa och jag gillade att läsa ur bådas perspektiv.
Författarens språk är väldigt målande och miljöbeskrivningarna var toppen.

Drömväsen bjöd på en spänningsfylld läsning och nu blir det att vänta tills den tredje boken släpps! Rekommenderas varmt!

Betyg 7/10 


Tack B.Wahlströms för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Aldrig dit igen - Ida Ömalm Ronvall

Titel: Aldrig dit igen  Författare: Ida Ömalm Ronvall Språk: Svenska Serie: BAM #2 Antal sidor: 129 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Boku...