tisdag 4 februari 2020

Allt du aldrig hann säga - Anicia S. Eriksson

Titel: Allt du aldrig hann säga 
Författare:
Anicia S. Eriksson
Språk:
Svenska
Serie:
Violas liv #1
Antal sidor:
226
Utgiven:
Mars 2020
Finns hos:
Bokus/Adlibris
Beskrivning från Bokus:
Viola bär en hel livstids bagage på sina axlar, trots att hon bara är fjorton år. Som liten smög hon som på äggskal för att inte väcka sin pappas ilska, gjorde allt och lite till för att inte vara till besvär. Särskilt när hennes pappa hade den där otäcka men ändå så bekanta lukten. Faran i att väcka sin pappas vrede fanns med henne i varje rörelse och tanke. Men en dag förändras hennes pappa till det bättre och faran verkar vara över - men helt säker kan hon inte vara. En kylig höstdag får hennes pappa ett telefonsamtal som vänder hela hennes värld upp och ned. Kort därefter kastas hon in i en helt surrealistisk värld och är övertygad om att hon håller på att förlora förståndet. 

Allt du aldrig hann säga är en verklighetsbaserad roman där vi genom återblickar får följa hur en uppväxt med en alkoholiserad förälder påverkar ett barn och om hur såren hänger sig kvar. Den handlar även om hur det är att få den allra värsta sortens besked och vad förlust, sorg och svek gör med ett barn. Den tar även upp den stora betydelsen av att ha en mamma som aldrig slutar kämpa för sitt barn.

Kommentarer:
Allt du aldrig hann säga är författarens första roman, och wow vilken bok!
Jag älskade den här boken så mycket. Jag vet knappt vad jag ska skriva men jag ska ge det ett försök.
Redan efter några sidor var jag fast och kunde inte sluta läsa. Jag blev lite förvånad över hur vackert, detaljerat och målande språket var. Det var verkligen så fint.

Handlingen var gripande och berörde mig verkligen på djupet. Att veta att Allt du aldrig hann säga är en verklighetsbaserad roman gjorde att den berörde ännu mer.
Jag tyckte så mycket om Viola, och vid flera tillfällen ville jag bara ge henne en kram och säga att det kommer bli bättre.
Mina känslor fick åka bergochdalbana under bokens gång och när jag hade läst klart boken var jag tvungen att bara andas för mina känslor var överallt.

Allt du aldrig hann säga var helt fantastisk och den kommer inte lämna mig i första taget! Om jag ser fram emot nästa bok så är svaret ett självklart ja, jag behöver den nu på en gång!

Betyg 9/10

Tusen tack till författaren för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mohrelda 1 - Lovisa Wistrand

Titel: Mohrelda 1 Författare: Lovisa Wistrand Språk: Svenska Serie: Alvblodstrilogin #4 Antal sidor: 240 Utgiven: September 2023 Finns...