lördag 22 februari 2020

Universums mörka hemlighet - Malin V. Olsson

Titel: Universums mörka hemlighet 
Författare:
Malin V. Olsson
Språk:
Svenska
Serie:
Universums mörka hemlighet #1
Antal sidor:
384
Utgiven:
Maj 2019
Finns hos:
Bokus/Adlibris

Beskrivning från Bokus:
Året är 2179. Människan har erövrat månen och jordens förenade regering har bevisat att något utomjordiskt liv inte existerar. I denna inbillade sanning har jag vuxit upp.

Mitt namn är Veronica Harrington. Jag är arton år gammal och överintelligent. Om det är roligt att vara ett underbarn? Oh nej, kära läsare. Det är faktiskt ganska ensamt. I hela mitt liv har jag känt mig udda. För smart för min ålder och för ung för mitt intellekt. Jag har aldrig tillåtits vara barn på riktigt.

Nu ska du få höra hur mitt liv tog en dramatisk vändning. Det är historien om hur jag förberedde mig på att dö långt ute i rymden, efter att mitt skepp förlist i en tragisk olycka. Det är historien om den mest osannolika vänskap. 

Det är också historien om en naturkraft så brutal att den inte bara skulle hota jorden, utan allt liv i hela universum.

Mitt namn är Veronica Harrington välkommen till min värld.

Kommentarer:
Universums mörka hemlighet är första boken i en science fiction serie och jag har som mål i år att läsa lite mer science fiction, och det är alltid roligt att hitta nya svenska författare.

Jag fastnade fort för handlingen som var både intressant med all teknik, och spännande. Jag gillade verkligen att läsa om när karaktärerna befann sig i rymden och på olika planeter, det var så fascinerande och spännande.
Språket var fint och miljö och personbeskrivningarna var detaljrika och det gjorde att det var lätt att föreställa sig hur allt såg ut.

Jag gillade huvudkaraktären Veronica, hon var otroligt smart och duktig på det hon gjorde. Jag gillade även de andra karaktärerna också och deras vänskap. Det är även en romans som gick väldigt snabbt och det var lite för snabbt för min smak, men kanske är det annorlunda i rymden där tiden känns annorlunda.

Universums mörka hemlighet bjöd på ett äventyr i rymden med härliga karaktärer! Rekommenderas varmt!

Betyg 7/10

Tusen tack till författaren för recensionsexemplaret!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mohrelda 1 - Lovisa Wistrand

Titel: Mohrelda 1 Författare: Lovisa Wistrand Språk: Svenska Serie: Alvblodstrilogin #4 Antal sidor: 240 Utgiven: September 2023 Finns...