torsdag 27 maj 2021

Galleriet vid vattnet - Hanna Blixt

Titel: Galleriet vid vattnet 
Författare:
Hanna Blixt
Språk:
Svenska
Serie:
Leksands-sviten #2
Antal sidor:
303
Utgiven:
Maj 2021
Finns hos:
Bokus/Adlibris






Beskrivning från Bokus:
I Tällberg har Nora och Viktor bestämt sig för att öppna ett galleri med återvunna saker. Nora är fast besluten att slå upp dörrarna till midsommar. Men tiden är knapp och det visar sig att inget går lika smidigt som hon hoppats på. När Nora ropar in en tavla på auktion och hittar ett kärleksbrev väcks hennes nyfikenhet. Vem är dalkullan på tavlan? Vem är brevet skrivet till? Och vem är avsändaren?


Samtidigt följer vi Nils på 1960-talet, en ung man som tillsammans med sin dysfunktionella familj flyttat till Insjön. Nils är romantiskt lagd och blir förälskad i en kulla i folkdräkt som han ser på ett vykort. Han inser att det är hon eller ingen han vill dela livet med.

Kommentarer:
Galleriet vid vattnet är uppföljaren till Glasveranda med sjöutsikt och jag tyckte att den var riktigt bra! Hanna Blixt har gjort det igen, hon har skapat karaktärer som man bara tycker så mycket om och det går verkligen inte att sluta läsa när man börjat!

Handlingen var inte bara lättsam som många feelgood böcker är utan handlingen bjöd också på mycket djup vilket jag gillade.
Det var också en härlig stämning som fanns genom hela bokens gång.
Språket var precis som i Hanna Blixt andra böcker, riktigt målande och fint.

Galleriet vid vattnet var en underbar uppföljare med så charmiga karaktärer som allihopa fångar ens hjärta och jag ville bara fortsätta läsa! 

Betyg 9/10


Tusen tack till Historiska media för recensionsexemplaret! 

1 kommentar:

Europa Pandemus - Peter Westberg

Titel: Europa Pandemus  Författare: Peter Westberg Språk: Svenska Serie: Europa compendium #1 Antal sidor: 372 Utgiven: Juli 2019 Finn...