fredag 5 januari 2024

Selma Lagerlöfs jul - Selma Lagerlöf

Titel: Selma Lagerlöfs jul
Författare:
Selma Lagerlöf
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
287
Utgiven:
Oktober 2022
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Goodreads:
Följ med till en värld av julkalas, tomtegubbar, snötyngda granar och mirakler i oförglömliga romanscener och stämningsfulla noveller. Selma Lagerlöf hämtar inspiration från sin egen barndoms jular på Mårbacka, folklorens sägner och bibliska berättelser. Med berättarglädje, oväntade infall och ett skimrande klart språk skapar hon stor litteratur. Bokens förord är skrivet av Anna-Karin Palm, vars rosade Selma Lagerlöf-biografi ”Jag vill sätta världen i rörelse” en gång för alla punkterade myten om den omedvetna sagotanten Selma och etablerade henne som det hon är: en av Sveriges största och skickligaste författare. Innehåller bland annat En underlig julgäst, Tomten på Töreby, Julklappsboken och Luciadagens legend.

Kommentarer:
Selma Lagerlöfs jul bjöd på en stämningsfull lässtund och jag kommer absolut vilja läsa om denna till nästa jul och då läsa en varje dag som det är tänkt att man ska göra. Denna gång läste jag flera noveller åt gången. Jag älskade språket, och kommer absolut vilja läsa mer av Lagerlöf för detta är första gången jag får bekanta mig med hennes författarskap. Som med alla novellsamlingar så tyckte jag mer om vissa noveller än andra men i det stora hela var det verkligen en fin bok, både på utsidan och insidan!

Betyg 7/10
 


Tack till Romanus & Selling för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I natt är jag din - Lena Lindehag

Titel: I natt är jag din  Författare: Lena Lindehag Språk: Svenska Serie: Sara Benedikt #1 Antal sidor: 382 Utgiven: April 2023 Finns...