måndag 8 april 2024

Diagnos: omöjlig längtan - Christina Edwinsdotter

Titel: Diagnos: omöjlig längtan 
Författare:
Christina Edwinsdotter
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
360
Utgiven:
Februari 2024
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Goodreads:
Cecilia Ek älskar sitt arbete som barn och ungdomsutredare inom polisen. Ändå går hennes inre motor på tomgång efter att hon har blivit dumpad av sin sambo. När hennes moster Sonja blir allvarligt sjuk och familjen behöver hjälp lämnar hon allt för att återvända till barndomens Umeå. Plötsligt består jobbet av att sälja kläder i en bröllopsbutik, och Cecilia försöker använda det påtvingade miljöombytet till att förlika sig med sin framtid som singel och barnlös. När Cecilia träffar Erik, läkaren med de varma ögonen, sätts hennes föresatser att leva fri och obunden på prov. Men inte kan väl Cecilia, som upplevt smärtan i att bli bedragen, förälska sig i en man som bara är två veckor ifrån att gifta sig? Livets virvelvindar kastar Cecilia än hit, än dit och plötsligt står hon inför ett livsavgörande val. Hur mycket är hon villig att försaka när hjärtats mest omöjliga längtan plötsligt finns inom räckhåll?Diagnos: Omöjlig längtan är en varm kärlekshistoria i sjukhusmiljö för alla som tror på en andra chans.

Kommentarer:
Diagnos: omöjlig längtan är författarens debut och wow vilken debut detta var! Jag sträckläste den här boken och mina känslor fick verkligen åka berg-och-dal-bana under läsningens gång. Detta är feelgood när det är som bäst helt klart.
Karaktärerna fångade mitt hjärta och jag tyckte så mycket att läsa om alla, speciellt om Cecilia. Jag kunde relatera till henne en del så det blev en speciell känsla för just Cecilia.
Karaktärerna kändes även otroligt äkta och det var en fröjd att få följa med på deras resa.

Handlingen bjuder på både värme och humor men samtidigt finns det lite mer allvarliga och tunga ämnen med i boken också, och den blandningen var bara så bra. Som sagt, jag fick verkligen känna alla möjliga sorters känslor under läsningens gång, och det var bara så härligt. 
Jag älskade också att få läsa om Umeå och beskrivningarna var riktigt bra. Nu får jag hålla tummarna att Edwinsdotter skriver något mer för jag vill verkligen läsa mera av henne. 

Diagnos: omöjlig längtan var en helt fantastisk bok som bjöd på en otrolig läsupplevelse och jag kommer tänka på den väldigt länge. Läs den! 

Betyg 9/10


Tack till författaren & Lundberg Media för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

I natt är jag din - Lena Lindehag

Titel: I natt är jag din  Författare: Lena Lindehag Språk: Svenska Serie: Sara Benedikt #1 Antal sidor: 382 Utgiven: April 2023 Finns...