fredag 15 december 2023

En önskan om julefrid - Sofia Ymén

Titel: En önskan om julefrid 
Författare:
Sofia Ymén
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
242
Utgiven:
November 2023
Finns hos:
Bokus/Adlibris
Beskrivning från Goodreads:
För Rosa kommer jobbannonsen om tjänsten som personlig assistent som en gåva från himlen. Hon har nyss fått lämna sitt arbete som vårdbiträde och hon bävar inför att fira jul med hennes syster Fredrikas till synes perfekta familj, jobblös och singel som vanligt.Men jobbet är inte riktigt som hon först trott. Max, en äldre rullstolsburen herre behöver hjälp under december månad. Hans bortgångna hustru har nämligen lämnat en adventskalender fylld med aktiviteter som är tänkta att hjälpa honom igenom den första julen som änkling. Kanske kan Rosa hjälpa sig själv komma på fötter igen genom att hjälpa någon annan?För Fredrika ser den stundande julen ut som varje år, men relationen till systern skaver. Sedan deras mamma gått bort ett år tidigare känns det viktigare än någonsin att allt ska bli perfekt. Men kraven hon ställer på sig själv blir till slut för mycket. Hon inser att hon måste göra en förändring i sitt liv, men vad ska det betyda för hennes familj? "En önskan om julefrid" är en julig feelgood-roman om kärlek, sorg och önskningar fyllda av framtidstro.-

Kommentarer:
En önskan om julefrid var en minst lika härlig julroman som omslaget får den att verka, jag tyckte mycket om den! Vi får träffa systrarna Rosa och Fredrika och även läsa ur karaktärerna Max och Patriks perspektiv. Jag tyckte om alla karaktärerna och gillade verkligen deras vänskap.
Handlingen var så fin och full av värme och som sagt mycket vänskap. Dessutom fick viktiga ämnen ta plats som psykisk ohälsa, tvångsbeteende och sorg.

Jag fick även lite julkänsla när jag läste och gillade hela grejen med adventskalendern mycket, jag hade gärna läst lite mer om den och fått följa på flera aktiviteter.

En önskan om julefrid var en varm feelgood roman och jag hade mer än gärna läst en fortsättning för jag vill ju veta hur det går för systarna Rosa och Fredrika. Jag vill absolut läsa mera av författaren i framtiden!

Betyg 7,5/10


Tack Saga Egmont för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Födelsedagen - Sofie Sarenbrant & Carina Bergfeldt

Titel: Födelsedagen Författare: Sofie Sarenbrant & Carina Bergfeldt Språk: Svenska Serie: Frida von Engen#1 Antal sidor: 336 Utgive...