söndag 10 december 2023

Tomtarnas tävling - Johanna Thydell & Lisa Moroni

Titel: Tomtarnas tävling 
Författare:
Johanna Thydell & Lisa Moroni
Språk:
Svenska
Serie: -
Antal sidor:
96
Utgiven:
Oktober 2023
Finns hos:
Bokus/Adlibris




Beskrivning från Goodreads:
Ett magiskt juläventyr med humor, värme och full fart, i 24 lagom långa kapitel att läsa tillsammans under hela december fram till julafton.


Vinn tomtarnas tävling - bli en slädtomte! Så står det på affischen som är uppsatt utanför godisaffären i Tomtelandets huvudstad. En av jultomtens slädtomtar har gått i pension, och nu ska åtta utvalda tomtenissar kämpa om platsen i en stor tävling. För åttaåriga, nyinflyttade tomtenissen Noel vore det en dröm att vinna. Tänk att få följa med jultomten till jorden, dela ut klappar, se en riktig människa och kanske få nya vänner på samma gång!


Men vägen dit är lång. Tillsammans med en väldigt liten ren måste Noel ta sig igenom alla knasiga deltävlingar - skotta renbajs, hugga den snyggaste julgranen, klara av det värsta ovädret - hela vägen till den stora finalen. Noel är minst av alla och inte bäst på något särskilt. Kan han verkligen få drömmen att gå i uppfyllelse?

Kommentarer:
Tomtarnas tävling är en adventsbok med 24 kapitel och riktar sig för barn i åldern 3-6 år men såklart går det bra att läsa den som vuxen också, jag gillade den här boken väldigt mycket!

Stig in i Tomtelandet, en förtrollande värld full av snö, pepparkakor, renar och där julkänslan verkligen är på topp! Vilket mysigt äventyr Tomtarnas tävling bjöd på, med charmiga karaktärer, fin vänskap, humor och så mycket julkänsla. Den här boken kommer jag vilja läsa om vid varje jul känner jag.
Det är den perfekta boken att räkna ner dagarna till julafton och då det är lagom långa kapitel tror jag att många barn kommer tycka om den. Tillsammans med de magiska illustrationerna blir den här boken helt otroligt fin, både utsidan och insidan.

Tomtarnas tävling bjöd på en underbar läsupplevelse och jag kan varmt rekommendera den!


Betyg 8/10


Tack Rabén&Sjögren för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Bidrottningen - Veronica Linarfve

Titel: Bidrottningen  Författare: Veronica Linarfve Språk: Svenska Serie: - Antal sidor: 288 Utgiven: Mars 2024 Finns hos: Bokus / A...