onsdag 27 december 2023

Julmagi - Caroline Twamley

Titel: Julmagi 
Författare:
Caroline Twamley
Språk:
Svenska
Serie:
Julpärlor #3
Antal sidor:
290
Utgiven:
November 2023
Finns hos:
Bokus/Adlibris

Beskrivning från Goodreads:
När veterinären Mikael flyttar till landet är det med en förhoppning om att få en nystart. Huset har funnits i hans familj under lång tid, men trots att han trivs bättre på landet än i stan var det länge sedan han var där. Med sig har han systerdottern Engla som han fått vårdnaden om efter systerns död, samt schäfern Leo som sällan viker från hans sida.


Ensam gör han sitt bästa för att ge Engla en trygg uppväxt efter att hennes liv fått en skakig start med en missbrukande mamma. Men livet på landet får inte alls en lika stabil och harmonisk start som han hoppats på. Istället hamnar han mitt i en grannfejd där både vuxna och barn verkar ha ett horn i sidan till Mikael och Engla.


Samtidigt växer dock en vänskap mellan Mikael och några av de andra invånarna i samhället fram, vilket får Mikael att fortsätta försöka. Kanske finns drömmen om ett stilla liv på landet inom räckhåll trots allt?

Kommentarer:
Julmagi är en riktigt mysig feelgood som bjöd på en härlig lässtund! I denna bok är det inte en romantisk relation som är i fokus och kanske är det just det som gör att den är lite unik jämfört med andra julböcker? Istället är det en relationen mellan Mikael och hans systerdotter Engla som är i fokus och jag gillade verkligen att läsa om deras relation och hur den byggdes upp under bokens gång. Karaktärerna kändes verklighetstrogna och äkta.

Jag tycker att författaren har ett fint språk och det gjorde att jag hade svårt att lägga boken ifrån mig.
Handlingen var varm och mysig, och såklart bjöds det på julkänsla.
Den lantliga miljön var också så härlig att läsa om och all snö och kyla var så mysigt. Dessutom är det en fin hund med i berättelsen också och det är alltid ett stort plus!

Julmagi var en sådan fin julroman och som jag varmt kan rekommendera!

Betyg 7,5/10


Tack Seraf förlag för recensionsexemplaret! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Mohrelda 1 - Lovisa Wistrand

Titel: Mohrelda 1 Författare: Lovisa Wistrand Språk: Svenska Serie: Alvblodstrilogin #4 Antal sidor: 240 Utgiven: September 2023 Finns...